Naftaši podrška promociji umetnosti Balkana u Briselu

BM

Kroz podršku festivala Balkan trafik NIS već šestu godinu zaredom pomaže predstavljanje kulture balkanskih zemalja u Briselu, sprovodeći, tako, svoju misiju - odgovorno koristeći prirodne resurse i savremene tehnologije pružiti ljudima balkanskog regiona energiju za kretanje ka boljem.

Balkan trafik, umetnička manifestacija, koja se od 2007. godine uspešno organizuje u Briselu pod pokroviteljstvom Evropske komisije, a koja značajno doprinosi promociji kulture zemalja Jugoistočne Evrope u EU i ove godine je podražala Naftna industrija Srbije (NIS), jedna od najvećih regionalnih energetskih kompanija.

Kroz podršku ovoj manifestaciji, šestu godinu zaredom, NIS na delu sprovodi svoju misiju: odgovorno koristeći prirodne resurse i savremene tehnologije pružiti ljudima balkanskog regiona energiju za kretanje ka boljem.

Na ovogodišnjem, 12. izdanju festivala, koje je od 19. do 22. aprila održano u Palati lepih umetnosti Bozar, Balkanski region je prvi put predstavljen ne samo kroz tradicionalnu muziku, koju publika u Briselu već prepoznaje i kojoj se vraća svake godine, već i kroz novi segment festivala nazvan Urbano poglavlje. U okviru ovog dela manifestacije, u kome je učestvovalo više od 20 umetnika sa Balkana i iz Belgije, održane su brojne filmske projekcije, radionice i diskusije, sve sa ciljem da pomognu razmenu ideja i povećaju razumevanje između mladih na Balkanu i mladih u EU.

NIS-Balkan-trafik

Čast da otvori ovogodišnji festival pripala je turskoj muzičkoj zvezdi Đandan Erćetin, koja je nastupila sa svojim tradicionalnim opusom, dok je drugi dan festivala prošao u znaku bosansko-hercegovačkog Dubioza kolektiva.

Na festivalu koji svake godine okupi gotovo 8.000 posetilaca do sada su uz pomoć  NIS-a nastupali znameniti umetnici poput Emira Kusturice, Gorana Bregovića, Biljane Krstić, Amire Medunjanin…

Predstavništvo NIS u Briselu je trećeg dana festivala, uz podršku kancelarije Privredne komore Srbije u Briselu, organizovalo tradicionalni koktel, kome su prisustvovali najvažniji predstavnici evropskih institucija, diplomatskog kora, poslovnih udruženja, kao i prijatelji kompanije i učesnici festivala.

Kao društveno odgovorna kompanija, koja pored Srbije svoje poslovne aktivnosti u regionu razvija u Bosni i Hercegovini, Rumuniji, Bugarskoj i Mađarskoj, NIS deli osnovne vrednosti festivala Balkan trafik – poštovanje različitosti, podršku mladima, promociju saradnje, multikulturalnosti, istinskih vrednosti i umetnosti.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...