Završen četvrti Boljšoj festival

Nemanja Radulović, čuveni violinista i kvintet Boljšoj svojim su perfomansom sinoć zatvorili četvrti po redu festival klasične muzike Boljšoj, kojise održava u etno selu Drvengrad na Mokroj gori a koji od osnivanja podržava ruska kompanija Gaspromnjeft.

Nastupom čuvenog violiniste Nemanje Radulovića i performansom kvinteta Boljšoj u Drvengradu je sinoć završen četvrti po redu festival klasične muzike Boljšoj, održan uz podršku ruske kompanije Gaspromnjeft.

Oduševljena publika je na kraju trodnevne manifestacije uživala u nastupu Nemanje Radulovića koji je u pratnji ansambla Double Sens izveo dela Petra Iliča Čajkovskog, Johana Sebastijana Baha i Dmitrija Šostakoviča. Čast da završi festival pripala je kvintetu Boljšoj, koji je izveo performans sa muzičkom temom iz filma Aelita – kraljica Marsa Jakova Protozanova.

boljsoj3

Posetioci festivala su, osim u nastupu Nemanje Radulovića, mogli da uživaju i u nastupu Zorana Todorovića, jednog od najboljih lirskih tenora na svetu, koji je i otvorio ovogodišnji Boljšoj festival. Drugog dana manifestacije solistički koncert je održao pijanista Jurij Rozum, dok je violončelista Narek Ahnazarjan nastupio u pratnji simfonijskog orkestra Boljšoj, pod upravom dirigenta Srboljuba Dinića, rukovodioca opere u Meksiko Sitiju.

Festival Boljšoj se tradicionalno održava od 2013. godine. Osnivač je režiser Emir Kusturica, dok je generalni sponzor manifestacije od njenog osnivanja ruska kompanija Gaspromnjeft.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...