Završen treći Boljšoj festival

BM

Najbolji mladi muzičari na trećem Boljšoj festivala, koji se pod pokroviteljstvom Gazpromnjefta održava u Drvengradu na Mokroj gori su pijanista Leo Borisavljević, duo koji čine sopran Ana Petrović i pijanista Strahinja Đokić i Anastasija Čugajnova. Njima su uručene zlatna, srebrna i bronzana matrioška.

Pobednik trećeg Boljšoj festivala, koji je od 9. do 11. jula u Drvengradu na Mokroj gori okupio mlade muzičke talente iz Srbije, Republike Srpske i Rusije je, prema jednoglasnoj oceni žirija pijanista Leo Borisavljević sa Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda. Njemu je pripala Zlatna matrioška.

Članovi žirija, profesori Viktorija Matelinen i Zoran Komadina i Miroslav Pavlović koncertmajstor beogradske filharmonije, Srebrnu matriošku su dodelili duu koji čine sopran Ana Petrović i pijanista Strahinja Đokić, takođe sa Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, dok je Bronzanu matriošku osvojila ruskinja Anastasija Čugajnova iz Centra umetnosti za talentovanu decu sa Severa. Pobednicima je nagrade uručio violinista Nemanja Radulović.

Cilj ovog festivala klasične muzike, koji se već treću godinu zaredom održava pod pokroviteljstvom Gasprom njefta je razvoj kulturnih veza između Rusije i Srbije, kao i podrška mladih talenata iz muzičkih škola i akademija iz Srbije, Republike Srpske i Rusije.

Na takmičenju u okviru festivala učestvovalo je više od 70 mladih muzičara iz srednjih škola i akademija iz Srbije, Republike Srpske, a ove godine prvi put pridružili su im se i mladi iz Rusije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...