Na Fejsbuku se svako može izdavati da ste vi!

M. Lazarević, Prag

Popularni češki umetnik, između ostalog filmski „Oskarovac“, Zdenjek Sveržak ima veliki problem – neko je na Fejsubuku otvorio profil pod njegovim imenom i predstavlja se da je on

Jedan od najpopularnijih živih čeških umetnika uopšte – humorista, scenarista, režiser, glumac, tekstopisac Zdenjek Sveržak (Zdenek Sveřak) ovih dana ne zna kako da izađe na kraj s problemom koji ima s glavnom od tzv društvenih mreža – Fejsbukom. Tamo je otvoren profil pod njegovim imenom i potpuna nepoznata osoba izdaje se za ovog 78-godišnjeg umetnika, bez njegovog znanja i odobrenja komunikuje s njegovim obožavaocima, čak ih poziva da šalju novac na račun Paraple koji bi trebalo da je namenjen za pomoć paraplegičarima.

zdenjek sveržak

Zdenjek Sveržak

„Nisam to ja, ne verujte im!“, gotovo je zavapio slavni češki umetnik, inače, scenarista i nosilac glavne uloge u filmu „Kolja“ koji je dobio filmskog „Oskara“ za 1966. godinu, obraćajući se preko novinara javnosti ovim povodom.

U javnosti kruži informacija, verovatno lansirana sa ovog profila, da je Sveržak nedavno pokraden u Pragu i da mu je lopov odneo novčanik. „To nije istina“, demantovao je Sveržak, koji je u navedeno vreme nije uopšte bio u Pragu.

Sveržaka posebno zabrinjava što neko komunicira s ljudima u njegovo ime i daje izjave koje nisu istinite.

„Izdaje se za mene, odgovara u moje ime. To, navodno, je veoma široko praćeno ali ja protiv toga ne mogu ništa, to funkcioniše dalje samo od sebe i ja tu ništa ne mogu“, rekao je novinarima.

„Pre nekoliko meseci u javnosti je počela da križi glasina kako ja navodno zloupotrebljavam decu. Zajedno sa sinom (njegov sin Jan je poznati češki režiser Jan Sveržak, koji je, izmedju ostalih, režirao i film „Kolja“). „Mnogo mi je drago ako napišete da to nisam ja jer na Fejsbuku nisam i tamo uopšte ne idem“, zaključio je režiser koji očito ne zna šta da preduzme u ovom slučaju. A to bi malo ko znao, ako bi se i njemu slično dogodilo...

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...