NIS-ovi stručnjaci drže onlajn predavanja studentima

BM

Zbog epidemije virusa korone, inače, tradicionalna predavanja stručnjaka NIS-a organizovana su studentima putem Skajp aplikacije.

Kompanija NIS u toku maja i juna održava 25 onlajn gostujućih predavanja svojih stručnjaka za fakultete beogradskog i novosadskog univerziteta. Ova, inače tradicionalna gostujuća predavanja NIS-ovih eksperata, zbog situacije izazvane virusom kovid 19, sada su organizovana putem Skajp aplikacije. Podršku ovoj ideji pružilo je i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Onlajn gostujuća predavanja NIS-ovih eksperata organizovana su za fakultete kao što su: Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu, Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, Tehnološki fakultet i Fakultet tehničkih nauka i Ekonomski fakultet u Novom Sadu. Studenti Pedagoškog fakulteta u Somboru i učenici Karlovačke gimnazije u Sremskim Karlovcima, takođe, imaju priliku da iz prve ruke slušaju iskustva kada je u pitanju učenje ruskog jezika. Predavači su vodeći stručnjaci u svojim oblastima, kao i nekadašnji stipendisti kompanije, koji su teorijsko i praktično obrazovanje sticali na prestižnim univerzitetima u Ruskoj Federaciji i ostalim evropskim zemljama.

nis

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević ocenio je da savremeno obrazovanje podrazumeva i stalnu saradnju sa privredom, kako bi se obezbedili stručni kadrovi za različite oblasti privrede i industrije.

„Tokom dugogodišnje saradnje u okviru programa „Energija znanja“ NIS-ovi stručnjaci omogućavaju studentima da steknu praktična znanja. Prelaskom na onlajn predavanja u ovim okolnostima, kompanija NIS je potvrdila da je prilagođavanje moguće i neophodno. Pokazalo se i da su i studenti i učenici prepoznali prednosti učenja na daljinu i onlajn nastave i iskazali veliko interesovanje za ovakav način rada,“ izjavio je ministar Šarčević.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...