POŠTI DISKOBOLOS 2008

J. Putniković

Pošta Srbije dobitnik je nagrade Diskobolos 2008 u kategoriji društvenih delatnosti, za projekat Implementacija SAP poslovno-informacionog sistema u JP PTT saobraćaja Srbija.

JISA – Jedinstveni informatički savez Srbije već 14 godina organizuje dodelu priznanja Diskobolos zaprimeni informacionih i komunikacionih tehnologija. Ovogodišnji Diskobolos dodeljen je za 90 najuspešnijih primena savremenih informatičkih tehnologija u privredi i vanprivredi, prema listi koju je napravio stručni žiri sastavljen od predstavnika privrednih komora i ICT asocijacija regiona, eksperata Vlade Srbije i privrednih uglednika, a pod pokroviteljstvom Evropske privredne komore i Evropske asocijacije profesionalnih informatičkih udruženja.

Među dobitnicima priznanja u oblasti primene informatičkih tehnologija Diskobolos 2008 po najkvalitetnijim rešenjima su se izdvojili Pošta Srbije, Siemens IT solution d.o.o., Ministarstvo zdravlja, Nacionalna služba za zapošljavanje, Delta Sport, Konsing, Geneko, Jat Airways i Nortel.

Pošta Srbije dobitnik je nagrade Diskobolos 2008 u kategoriji društvenih delatnosti, za projekat Implementacija SAP poslovno-informacionog sistema u JP PTT saobraćaja „Srbija.

- Korišćenjem ASAP metodologije implementirani su svi potrebni moduli SAP sistema, kao i interfejsi za integraciju sa tehnološko informacionim sistemom Preduzeća, što je omogućilo višestruko unapređenje poslovanja Pošte. Na realizaciji projekta je učestvovao tim sastavljen od 48 stručnjaka iz PTT-a i 25 konsultanata iz kompanije S&T – rekao je Goran Ćirić, generalni direktor PTT saobraćaja Srbije na svečanosti upriličenoj u beogradskom hotelu Kontinental prilikom uručenja nagrade.

Ovom implementacijom Pošta Srbije je postala prva pošta u regionu sa implementiranim SAP softverskim rešenjem. Autori projekta su Poslovno-informatički tim Javnog preduzeća PTT saobraćaja Srbija, S&T Serbia i SAP.

- Priznanje Diskobolos jednistveno je po svojoj nameni i proklamovanju pozitivnih iskustava. diskobolos sve više dobija na značaju u međunarodnim krugovima, čak i izvan regiona jugoistočne Evrope, što je svojevrsno priznanje ne samo radu JISA i njenoj razvijenoj međunarodnoj saradnji, već i radu kompletne Vlade Srbije koja iz dana u dan gradi svoje nove i sve značajnije pozicije svetu- rekao je Đorđe Dukić, predsednik JISA prilikom dodeljivanja ovog priznanja na svečanosti upriličenoj 18. decembra u hotelu Continetal.

Posebni kuriozitet ovogodišnjeg Diskobolosa je da su se pored uobičajenih kandidatura sa ex-jugoslovenskih prostora, ove godine svojim rešenjima i doprinosom u razvoju informatičkog društva pojavile i kandidature iz Kenije, Južne Afrike i čak dve iz Sri Lanke, od kojih je Diskobolos u kategoriji obrazovanja upravo dobilo baš jedno od rešenja informatičke obuke u ruralnim prostorima Sri Lanke.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...