NIS nastavlja da investira u pančevačku rafineriju

Izvor:   NIS

Nakon što je krajem prošle godine u Rafineriji u Pančevu počeo da radi novi pogon “Duboka prerada”, vredan više od 300 miliona evra, iz NIS-a poručuju da to nije kraj ulaganjima. Tokom marta će se u pančevačkoj rafineriji izvoditi novi investicioni i projekti održavanja, vredni 470 miliona dinara. (Značajni investicioni radovi planirani su na postrojenju za proizvodnju benzinskih komponenti i gasova (FCC kompleks), kao i na postrojenju Atmosferske destilacije. Foto: NIS)

U Rafineriji nafte Pančevo u martu će biti sprovedena planska obustava tokom koje će se izvoditi radovi na čišćenju, reviziji i sanaciji opreme, kao i investicioni projekti na većini procesnih postrojenja, kako bi se omogućilo poboljšanje opreme i njen pouzdaniji rad.

Vrednost investicionih projekata, zajedno sa projektima investicionog održavanja, procenjuje se na 470 miliona dinara, a sve aktivnosti biće izvedene u skladu sa strogim ekološkim standardima i pravilima bezbednosti na radu, navodi se u saopštenju NIS-a.

Iako će u okviru pomenutih aktivnosti biti zaustavljeni proizvodni procesi u svim najvažnijim postrojenjima Rafinerije, povećan obim proizvodnje u prethodnim mesecima omogućio je da se obezbede neophodne zalihe koje garantuju nesmetanu otpremu i uredno snabdevanje tržišta svim vrstama derivata tokom obustave rada postrojenja.

Ključne aktivnosti biće obavljene na postrojenju S-44501 (Klaus) u cilju povećanja pouzdanosti rada postrojenja. Značajni investicioni radovi planirani su i na postrojenju za proizvodnju benzinskih komponenti i gasova (FCC kompleks), kao i na postrojenju Atmosferske destilacije. Takođe, biće realizovan i niz ranije usaglašenih tehničko-tehnoloških izmena u cilju povećanja energetske efikasnosti rafinerije i poboljšanja rada prerađivačkog kompleksa tokom leta.

Tokom planskog zastoja, na radovima u Rafineriji biće angažovano više od 250 zaposlenih NIS-a i eksternih izvođača.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...