Pošta uvodi elektrovozila

Autor:   BM

Delegacija Pošte Srbije prezentovala je na međunarodnoj konferenciji Go Green u Estoniji pravce sprovođenja redukcije emisije ugljen-dioksida (CO2) u javnom preduzeću "Pošta Srbije" i najavila ugradnju solarnih panela u najvećim logističkim centrima Pošte širom Srbije. (Foto: Unsplash)

Ugradnja solarnih panela očekuje se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Na konferenciji u organizaciji PostEvrope, održanoj u Talinu bilo je reči i o elektrifikaciji voznog parka i zelenoj dostavi - Green last mile delivery), koja podrazumeva konsolidaciju pošiljaka različitih provajdera kurirskih servisa, dostavu pošiljaka elektro vozilima do javnih paketomata i pametnih poštanskih sandučića, saopštila je danas "Pošta Srbije".

Pošta uvodi elektrovozila
(Foto: Unsplash)

U pogledu najave takođe predviđenih projekata u Srbiji, ugradnja solarnih panela očekuje se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Način primene zelenih tehnologija u "Pošti Srbije" prezentovale su direktorka Funkcije nabavki i održavanja Ana Dašić i vođa projekta u Funkciji poštanske mreže Dragana Ljumović, a konferencija u Talinu zaokružena je posetom poštanskom centru nacionalnog estonskog operatera poštansko-logističkih usluga - OMNIVA i testiranjem elektro vozila, nakon čega je posađeno drvo prijateljstva.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...