NIS podržao rekonstrukciju objekta u novosadskom Domu zdravlja

Izvor:   NIS

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov posetili su danas Dom zdravlja „Novi Sad“ u Almaškoj ulici kojem je kompanija donirala 15 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme. Podrška ovoj zdravstvenoj ustanovi je jedan od pokazatelja da kompanija NIS nastavlja da brine o dobrobiti zajednice i u 2021. godini. (Donanacija je realizovana u okviru NIS-ovog korporativnog programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“. Foto: NIS)

Donacija Domu zdravlja „Novi Sad“ u Almaškoj ulici realizovana je u okviru NIS-ovog korporativnog programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, što je omogućilo da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi opremi prostor stomatološkog odeljenja i nabavi oprema poput ginekološkog stola i digitalno-logopedskog seta.

Takođe, dodeljenim sredstvima je sufinansirana i nabavka ultrazvučnog aparata, kao i četiri vozila za službu patronaže, sistem za usitnjavanje i sterilizaciju infektivnog medicinskog otpada i nameštaj za opremanje ove zdravstvene ustanove čija je osnovna namena unapređenje reproduktivnog zdravlja.

NIS - NS - Dom zdravlja
Podrška NIS-a je omogućila da se nabave četiri patronažna vozila, a u objektu novosadskog Doma zdravlja u Almiškoj ulici opremi stomatološko odeljenje i nabavi savremena ginekološka oprema. (Izvor: NIS)

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada istakao je značaj rekonstrukcije ovog zdravstvenog objekta.

„Ovaj objekat je dugo bio van svake funkcije, a sada, uz pomoć naših iskrenih prijatelja, Naftne industrije Srbije i njihovog programa „Zajednici zajedno“sprovedenog uz podršku Ministarstva za demografiju i populacionu politiku i Uprave za imovinu Grada Novog Sada, možemo se pohvaliti Centrom za unapređenje reproduktivnog zdravlja – ustanovom koju dobar deo Srbije i dalje nema”, izjavio je Vučević.

Prema njegovim rečima, rekonstruisani objekat je sada za ponos novosadskom  Domu zdravlja koji će njime upravljati, a čiji su stručnjaci bili uključeni u celokupan proces.

Gradonačelnik Novog Sada je još rekao da je veoma ponosan što grad dobija osavremenjeni Centar u najstarijem delu grada namenjen onima koji tek treba da dođu na svet.

“To je snažna simbolika i pobeda života“, izjavio je Vučević dodavši da sve ovo pokazuje i koliko je važno ulagati u druge segmente zdravstva, a ne samo one koji su trenuno na prvoj liniji borbe protiv virusa KOVID 19.

NIS - NS - Dom zdravlja
Ovaj objekat je dugo bio van svake funkcije, ali je sada postao Centar za unapređenje reproduktivnog zdravlja. (Izvor: NIS)

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a istakao je značaj saradnje i ulaganja u Grad Novi Sad i zajednicu.

„Mi gledamo u budućnost i u tom smislu zajedno sa Gradom ulažemo u zdravstvo, u obrazovanje, sport. Naglasio bih da je Grad Novi Sad naš dugogodišnji partner, a prijateljstvo koje godinama zajednički negujemo ogleda se u podršci i realizaciji mnogobrojnih društveno odgovornih projekata”, rekao je Smirnov.

Naglasio je da se Novom Sadu nalazi i sedište kompanije, i da će NIS, uprkos izazovnoj protekloj godini ostati pri svom strateškom opredeljenju, što se odnosi na ulaganje u zajednicu i kvalitet života građana.

“Nadamo se da će ova godina biti mnogo bolja, a mi nećemo odustati od našeg strateškog opredeljenja, već ćemo sa Gradom pokušavati da povećavamo životni standard, i u tom smislu Novi Sad može dalje da računa na nas“, istakao je Smirnov.

NIS - NS - Dom zdravlja
U renoviranom objektu novosadskog Doma zdravlja će biti smeštena škola za trudnice, kao i savetovalište za mlade. (Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a. Izvor: NIS)

Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja Novi Sad izrazio je zahvalnost zbog revitalizacije prostora koji je namenjen za mlade i njihovo reproduktivno zdravlje.

Ukazao je na to da će u renoviranom objektu novosadskog Doma zdravlja u Almaškoj ulici, biti smeštena škola za trudnice, kao i da je cilj tima ovog zdravstvenog centra da se primarna zdravstvena zaštita vrati u svoje okvire, što bi trebalo da doprinese da se kroz rad sa mladima stvara što zdravija populacija.

„Takođe, ovde će biti savetovalište za mlade koje u toku godine održi preko petnaest hiljada časova različitih edukativnih predavanja. Imaćemo patronažnu službu koja će sada imati nova vozila. Ono što će biti novo jeste i škola za bake i deke, odnosno kako oni utiču na naše najmlađe da ih sačuvamo zdrave, a imaćemo i stomatologa za zaštićene grupe“, rekao je Bojat.

Inače, Novi Sad je jedan od strateških partnera NIS-a u koji je do sada, kroz različite programe društvene odgovornosti kompanija uložila više od 385 miliona dinara.

Samo kroz program „Zajednici zajedno“ NIS je u grad Novi Sad od 2010. godine uložio gotovo 192 miliona dinara u projekte koji su unapredili život zajednice.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...