MOSKOVSKI NAPADAČI PLAĆENI IZ UKRAJINE

D. Ćirović

Prioriteti rata podelili Izrael, piše Vol strit džornal. Britaniji preti saobraćajni haos za Uskrs zbog snega, donosi Dejli telegraf. Zamrznuta ruska sredstva nisu dovoljna za obnovu Ukrajine, prenosi Ukrinform. Teroristi dovedeni u vezu sa Ukrajinom, navodi RT. Izrael već 20 godina sprema prisvajanje Istočnog Jerusalima, objavljuje Arab njuz. Automobili bez vozača samo što nisu stigli u Kinu, stoji u Čajna dejli
(ilustracija, Poslednjih 20 godina izraelska vlast je sarađivala sa glavnim pokretom naseljenika na prisvojanju teritoriju Istočnog Jerusalima, objavljuje Arab njuz)

Izrael je podeljen na one koji se zalažu za uništenje Hamasa po cenu talaca i one koji su za njihovo oslobađanje makar palestinska grupa nastavila da postoji. Severne delove Britanije zahvatio je sneg a prognozira se da bi vreme moglo da izazove saobraćajni haos tokom praznika. Ukrajina je istakla da zamrznuta ruska sredstva ne bi bila ni blizu dovoljna za obnovu zemlje. Teroristi koji su napali koncertnu dvoranu u Moskvi dobili su značajne sume novca iz Ukrajine. Izrael poslednjih 20 godina radi na tome da prisvoji Istočni Jerusalim. Automobili bez vozača samo što nisu stigli u Kinu.

Wall-Street-Journal-29-03-s

Prioriteti rata podelili Izrael

Osnivač FTX-a Sem Benkmen-Frid osuđen je juče na 25 godina zatvora i 11 milijardi dolara za ono što su tužioci nazvali jednom od najvećih finansijskih prevara u istoriji SAD a što zaokružuje uspon i pad kripto-kralja, piše Vol strit džornal.

„Prioriteti rata podelili Izrael“, naslov je druge vesti na prvoj strani američkog dnevnika. Izraelsko društvo podeljeno je po pitanju ofanzive na Gazu, jedni su za uništenje Hamasa po svaku cenu, drugi za oslobađanje talaca, čak i ako to znači ostavljanje Hamasa u životu.

www.wsj.com

Daily-Telegraph-29-03-s

Britanija pod snegom za Uskrs

Britanski premijer započeo je uskršnje počasti, najavivši dodelu titule jednom od najvećih donatora Konzervativne partije Mohamedu Mansuru koji je prošle godine stranci dao pet miliona funti, piše Dejli telegraf.

Na dominantnoj fotografiji je dečak koji se sanka nakon što su padavine juče zahvatile jugozapadnu Englesku i Vels. Prognoze najavljuju kišu, susnežicu i sneg širom severnih delova zemlje, što podstiče bojazan da će nastati saobraćajni haos tokom putovanja za Uskrs.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-29-03-s

Zamrznuta sredstva nisu dovoljna

Ruski diktator Vladimir Putin odaje loš utisak sa Islamskom državom u blizini Moskve i vodi propagandu ističući da će Rusija oboriti svaki F-16 u Ukrajini koji dolazi sa zapada, rekao je italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani a prenosi Ukrinform.

Nakon procene ukupne štete do kraja 2023. u saradnji sa Svetskom bankom, zamenica ukrajinskog ministra pravde Irina Mudra navela je da se radi o trošku rekonstrukcije i obnove od 486,2 milijarde dolara, što je daleko više od sume zamrznutih ruskih sredstava od 300 milijardi, piše Ukrinform.

www.ukrinform.net

RT-29-03-s

Teroristi plaćeni iz Ukrajine

Rusko veće za istrage objavilo je juče da su osumnjičeni za moskovski napad povezani sa ukrajinskim nacionalistima i da su dobili „značajne sume novca“ iz Ukrajine, piše ruska mreža RT.

Dr Basem Naim, vodeći član politbiroa Hamasa, izjavio je za RT da rat u Gazi vodi zajednička komanda palestinskih grupa u okupiranoj enklavi a ne samo Hamas. On je izrazio bojazan da će Izrael koristiti najavljenu američku luku za dalje ugnjetavanje ljudi i dodao da je Rusija vrlo značajna u zaštiti Palestinaca.

www.rt.com

Arab-News-29-03-s

Prisvajanje Istočnog Jerusalima

Međunarodni sud je juče jednoglasno naredio Izraelu, koji je Južna Afrika optužila za genocid u Gazi, da preduzme sve neophodne i efikasne akcije da obezbedi osnovno snabdevanje hranom palestinske populacije u enklavi i zaustavi sve rašireniju glad, piše Arab njuz.

Poslednjih 20 godina izraelska vlast je sarađivala sa glavnim pokretom naseljenika na prisvojanju teritoriju Istočnog Jerusalima kako bi ponovo ustanovila biblijski „Davidov grad“ a na uštrb i muslimana i hrišćana, rušeći svaku nadu da će dvodržavno rešenje u palestinsko-izraelskom konfliktu biti moguće, objavljuje Arab njuz u zasebnom tekstu.

www.arabnews.com

China-Daily-29-03-s

Kola bez vozača na dohvat ruke

Kako bi se još otvorila prema svetu, Kina će uspostaviti prvoklasno poslovno okruženje na temelju zakona, istakao je kineski zvaničnik Zao Leji, dodajući da će biti skraćena i negativna lista za inostrane investicije, piše Čajna dejli.

Kineska vozila bez vozača samo što nisu stigla, piše takođe list iz Hong Konga. Dok se potrošači trude da unaprede svoja vozila i nabave pametna električna kola, kineskoj populaciji su sve bliži i „samovozeći“ automobili.

www.chinadailyhk.com.cn

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...