VAŠINGTON I LONDON TRAŽE ZAŠTITU CIVILA U GAZI

D. Ćirović

Bajden povezao dalju pomoć Izraelu sa zaštitom ljudi, piše Vol strit džornal. Dalji izvoz oružja sporan, donosi Dejli telegraf. Mine na 25 odsto zaraćene teritorije Ukrajine, prenosi Ukrinform. Izrael se priprema za osvetu Irana, navodi RT. Britanski pravnici upozorili da bi London mogao da bude saučesnik u genocidu u Gazi, izveštava Arab njuz. Budućnost industrije čelika u Kini uz zaštitu životne sredine, stoji u Čajna dejli
(ilustracija, Dejli telegraf objavljuje da je predsednik SAD Džo Bajden upozorio da će prodaja oružja Izraelu biti zaustavljena ukoliko ne dođe do "hitnog prekida vatre")

U razgovoru sa izraelskim premijerom, američki predsednik je povezao dalju pomoć Izraelu sa zaštitom civila. Ako se nastavi ubijanje ljudi, prodaja oružja može biti zaustavljena. Mine pokrivaju 25 odsto zaraćene teritorije Ukrajine. Izrael se sprema za odmazdu Irana zbog ubistva oficira u Damasku. Britanski pravnici su upozorili da bi nastavak slanja oružja Izraelu mogao da dovede London u situaciju saučesnika u genocidu. Budućnost industrije čelika u Kini zavisiće od zaštite životne sredine.

Wall-Street-Journal-05-04-s

Bajden traži zaštitu civila

"Bajden povezao pomoć Izraelu sa zaštitom civila", naslov je na prvoj strani Vol strit džornala. Američki predsednik je u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom zahtevao prekid vatre u Gazi posle napada na konvoj humanitaraca UN.

Na dominantnoj fotografiji je panda Fu Bao koja se nalazi u karantinu utočišta Šenšuping u Kini. Rođena je 2020. od roditelja iz Kine i doletela je juče iz Južne Koreje, gde su se okupili brojni fanovi.

www.wsj.com

Daily-Telegraph-05-04-s

Sporna prodaja oružja

Dejli telegraf objavljuje da je predsednik SAD Džo Bajden upozorio da će prodaja oružja Izraelu biti zaustavljena ukoliko ne dođe do "hitnog prekida vatre".

Francuski šef države Emanuel Makron je juče obelodanio da Rusija pokušava da poremeti planove za Olimpijske igre u Parizu, dok su se ministri spoljnih poslova članica NATO sukobili oko toga kako se treba suprotstaviti Kremlju, piše Dejli telegraf.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-05-04-s

Mine na sve strane

Oko 25 odsto ukrajinskog  tla je kontaminirano nagaznim minama i neeksplodiranim napravama, dok su oslobođene teritorije najgušće minirane, istaklo je ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova a objavljuje novinska agencija Ukrinform.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba pozvao je saveznike sa zapada, naročito članice NATO, da donesu brzu, konkretnu i snažnu odluku da ojačaju ukrajinsku odbranu, piše Ukrinform.

www.ukrinform.net

RT-05-04-s

Izrael se sprema za napad Irana

Izraelska vojska otkazala je juče sva odsustva i počela da remeti satelitski signal, što se naširoko tumači kao priprema za moguću odmazdu Irana zbog ubistva iranskih oficira u Siriji, piše ruska mreža RT.

Za ubistvo vojnika NATO ukoliko se oni nađu na teritoriji Ukrajine u ratu protiv Rusije, treba ponuditi nagradu, kazao je bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev a prenosi RT.

www.rt.com

Arab-News-05-04-s

London kao saučesnik

Saudijski Arab njuz prenosi detalje razgovora američkog predsednika i izraelskog premijera, ali i da su se još troje bivših sudija Vrhovnog suda Velike Britanije pridružila grupi od 600 britanskih pravnika koji ističu da London može da bude saučesnik u genocidu u Gazi ako nastavi da šalje oružje Izraelu.

Državni mediji u Iranu saopštili su da su bezbednosne snage uspele da oslobode taoce koje su naoružani napadači oteli juče nakon sukoba u tri oblasti u jugoistočnom Iranu, usled čega je 18 militanata i 10 vojnika poginulo, stoji u vrhu strane.

www.arabnews.com

China-Daily-05-04-s

Budućnost industrije u ekologiji

Stručnjaci tvrde da se u industriji čelika mora povesti računa o zaštiti životne sredine, piše Čajna dejli. Niska emisija zagađivača tumači se kao ključna stavka za budući rast ove grane.

Sve veći broj ljudi koji nisu stupili u brak, naročito žena, obraća se službama za sastavljanje testamenata kako bi izbegli da imovinu nasledi neko ko im nije po volji, piše tako Čajna dejli.

www.chinadailyhk.com.cn

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...