IZRAEL POVUKAO TRUPE ZBOG PRIPREME ZA RAFU

D. Ćirović

Situacija u Izraelu okrenula se naglavačke posle 7. oktobra, piše Vol strit džornal. Povučeni vojnici iz Gaze da bi se pregrupisali, izveštava Dejli telegraf. Ukajina ne provocira Zaporožje, donosi Ukrinform. Osumnjičene teroriste čekao novac u Kijevu posle napada u Moskvi, objavljuje RT. Izraelska vojska sprema se za napad na Rafu, navodi Arab njuz. Kinesko-evropski prevoz robe železnicom u fokusu zbog krize u Crvenom moru, stoji u Čajna dejli
(ilustracija, Dve rute bekstva su bile spremne u Ukrajini za teroriste koji su napali punu koncertnu dvoranu u Moskvi prošlog meseca, istakla je federalna bezbednosna služba Rusije juče a objavljuje ruska mreža RT)

Izrael je bio nadomak nove ere prepoznavanja od strane muslimanskog sveta 6. oktobra, ali 7. oktobra sve se promenilo. Povučeni su vojnici iz Gaze da se pregrupišu i odmore. Ukrajina ne provocira teritoriju okupirane nuklearke u Zaporožju. Osumnjičeni teroristi su priznali da ih je posle napada u Moskvi čekao novac u Kijevu. Izraelska vojska sprema se za napad na Rafu. Kinesko-evropski prevoz robe železnicom dolazi do izražaja usled krize u Crvenom moru.

Wall-Street-Journal-08-04-s

Izraelski svet se izvrnuo

"Šest meseci od napada Hamasa, izraelski svet se okrenuo naopačke", glavni je naslov na prvoj strani Vol strit džornala. Izrael je 6. oktobra bio nadomak nove ere prepoznavanja od strane muslimanskog sveta, blizu mirovnog sporazuma sa Saudijskom Arabijom, dok je istorijski konflikt sa Palestincima posle 75 godina delovao kao da se povukao u pozadinu. Sve se promenilo 7. oktobra.

Nakon poslednjeg izveštaja o zapošljavanju u petak koji je pokazao dalje jačanje ekonomije, sve više kompanija računa na to da će Federalne rezerve smanjiti kamate još možda jednom ili dva puta ove godine, stoji u vrhu naslovne strane.

www.wsj.com

Daily-Telegraph-08-04-s

Povučeni vojnici iz Gaze, da se odmore

Lord Kameron će upozoriti tokom svoje posete Vašingtonu ove nedelje, da SAD rizikuju bezbednost Zapada time što zadržavaju novi paket pomoći za Ukrajinu, piše Dejli telegraf.

Izrael je povukao većinu svojih kopnenih trupa iz pojasa Gaze da bi se "pregrupisale i spremile za buduće operacije" posle četiri meseca borbi, piše u jednoj od vesti na dnu naslovnice Dejli telegrafa.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-08-04-s

Ukrajina ne provocira nuklearku

Ukrajina nema veze sa bilo kakvim oružanim provokacijama u okupiranoj nuklearnoj elektrani u Zaporožju, dok Rusija konstantno izvodi iscenirane napade na postrojenja, piše ukrajinska novinska agencija Ukrinform.

Kijev traži načine da obezbedi Harkovu veće mogućnosti protivvazdušne odbrane, istakao je predsednik Volodimir Zelenski u redovnom obraćanju naciji a prenosi Ukrinform.

www.ukrinform.net

RT-08-04-s

Teroriste čekale pare u Kijevu

Dve rute bekstva su bile spremne u Ukrajini za teroriste koji su napali punu koncertnu dvoranu u Moskvi prošlog meseca, istakla je federalna bezbednosna služba Rusije juče a objavljuje ruska mreža RT. Na snimcima se vidi kako osumnjičeni priznaju da im je obećan novac u Kijevu.

Izraelska vojska uništila je 19 od 24 regionalna bataljona Hamasa u Gazi za poslednjih šest meseci, istakao je premijer Benjamin Netanjahu, dodavši da je Izrael "na korak do pobede", piše RT.

www.rt.com

Arab-News-08-04-s

Priprema za napad na Rafu

"Povlačenje iz Kan Junisa zbog 'pripreme za napad na Rafu'", glavni je naslov u Arab njuzu. Izraelski ministar odbrane tvrdi da je Hamas prestao da postoji u "vojnom obliku".

Najmanje 17 ljudi je poginulo u Dari na jugu Sirije juče u nasilju koje je usledilo posle eksplozije dan ranije, u kojoj je poginula grupa dece, piše takođe Arab njuz. Dara je bila središte protesta 2011. protiv režima Bašara al Asada, ali je vraćena pod kontrolu vlade posle dogovora o prekidu vatre 2018.

www.arabnews.com

China-Daily-08-04-s

Prevoz železnicom zbog Huta

Kineski premijer je podvukao juče, tokom sastanka sa američkom sekretarkom finansija u Pekingu, potrebu da Kina i SAD rade kao partneri umesto kao rivali, i pozvao je Vašington da "objektivno" sagleda kineske proizvodne sposobnosti, piše Čajna dejli.

"Kriza u Crvenom moru ističe ključnu ulogu kinesko-evropskog prevoza robe železnicom", još jedan je naslov na prvoj strani dnevnika iz Hong Konga.

www.chinadailyhk.com.cn

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...