IZRAELSKE BOMBE UBILE PORODICU U LIBANU

D. Ćirović

Sve manji uticaj SAD na Izrael, piše Vol strit džornal. Britanija razmatra nove rezove usled recesije, izveštava Dejli telegraf. Pentagon odlučan da nastavi da pomaže Kijevu, prenosi Ukrinform. Predstavnički dom SAD nije usvojio zakon, navodi RT. U jednom od vazdušnih napada poginulo sedmoro civila tokom večere, objavljuje Arab njuz. Godina Zmaja počela „uz riku“, stoji u Čajna dejli
(ilustracija, Sedmoro članova porodice koji su seli da večeraju u svom domu ubijeno je tokom izraelskog vazdušnog napada na selo Nabatije u južnom Libanu, piše Arab njuz)

Stavovi američkog i izraelskog lidera po pitanju napada na Rafu razlikuju se a SAD ima sve manji uticaj na Zapadni Jerusalim. Britanski kancelar razmatra nove rezove usled izveštaja o recesiji. Pentagon je odlučan da nastavi da pomaže Kijevu. Predstavnički dom u SAD nije uspeo da usvoji međunarodni zakon o pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu pre nego što je usledila zimska pauza u zasedanju. Serija izraelskih vazdušnih napada u Libanu ubila je trojicu boraca Hezbolaha, ali i sedmoro članova porodice dok su večerali. Godina Zmaja počela je u Kini „uz riku“.

Wall-Street-Journal-16-02-s

Sve manji uticaj SAD na Izrael

„Tenzije između Netanjahua i Bajdena“, naslov je u vrhu prve strane Vol strit džornala. Sukob oko izraelskog plana da napadne Rafu podvlači sve manji američki uticaj na saveznika.

Ukrajinski visoki zvaničnik bezbednosti kaže da ruske agresorske snage u njegovoj zemlji koriste hiljade „starlink“ satelitskih internet terminala, te da je mreža aktivna u okupiranim delovima Ukrajine već duže vreme, stoji u još jednoj vesti.

www.wsj.com

Daily-Telegraph-16-02-s

Rezovi u Britaniji

Britanski kancelar razmišlja da smanji osnovnu stopu poreza na dohodak sa 20 na 18 odsto a nakon što je saopšteno da je ekonomija ušla u recesiju, piše Dejli telegraf.

Podaci Nacionalne zdravstvene službe u Velikoj Britaniji pokazuju da je čekanje na pregled od četiri nedelje bilo rekordno učestalo tokom 2023. godine, donosi Dejli telegraf.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-16-02-s

Pentagon nastavlja da pomaže

Sjedinjene Države su odlučne da nastave snažno da pomažu Ukrajini u oružju, obuci i profesionalnim savetima o upotrebi zapadne ratne taktike, saopštio je portparol Pentagona, general Patrik Rajder a objavljuje ukrajinska novinska agencija Ukrinform.

Nedavno najavljena vojna pomoć Nemačke od 100 miliona evra uključuje eksploziv za dronove, kamione, delove i drugo, prenosi Ukrinform.

www.ukrinform.net

RT-16-02-s

Zakon nije usvojen

Američki Predstavnički dom nije uspeo da usvoji ključni zakon međunarodne pomoći koji bi doneo dodatnih 95 milijardi finansiranja za Ukrajinu, Izrael i Tajvan pre nego što je telo raspušteno zbog zimske pauze, piše ruska mreža RT.

Izveštaji zapadnih medija da Rusija postavlja nukelarno oružje u svemir, nije ništa drugo do smicalica Bele kuće da ubedi tamošnje zakonodavce da dozvole dalju vojnu pomoć za Ukrajinu, kazao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, stoji na sajtu RT.

www.rt.com

Arab-News-16-02-s

Nasumične bombe ubile porodicu

Sedmoro članova porodice koji su seli da večeraju u svom domu ubijeno je tokom izraelskog vazdušnog napada na selo Nabatije u južnom Libanu, piše Arab njuz. Preduzet je talas napada u kojima su takođe likvidirana trojica boraca Hezbolaha, grupe koja je obećala da će se osvetiti i lansirala baraž projektila na severni Izrael.

Američka mornarica zaplenila je novu pošiljku iranskog oružja koje je bilo namenjeno Hutima u Jemenu, takođe objavljuje Arab njuz.

www.arabnews.com

China-Daily16-02-s

Godina Zmaja počela uz riku

„Godina Zmaja počela uz riku“, glavni je naslov na prvoj strani kineskog Čajna dejli. Gruba procena potrošnje tokom praznika postavila je čvrste osnove za rast tokom 2024. godine.

U još jednoj vesti Čajna dejli piše o tome kako državne firme „daju stvarnosti utopijski pečat“, te da su u pitanju preduzeća koja donose visok kvalitet razvoja i napredak nacije uz konkretne rezultate.

www.chinadaily.com.cn

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...