IZRAEL KRIV ŠTO DIJALOG STOJI

D. Ćirović

U Rafi 1,3 miliona civila uoči izraelske ofanzive, piše Vol strit džornal. Član britanskih laburista smenjen zbog antisemitizma, donosi Dejli telegraf. Ruska krstarica potonula kod Krima, izveštava Ukrinform. MMF upozorio na nelegalno konfiskovanje sredstava, prenosi RT. Hamas nema poverenja da će Izrael okončati rat ako preda preostale taoce, objavljuje Arab njuz. Zlato ponovo popularno u Kini, stoji u Čajna dejli
(ilustracija, Visoki zvaničnik ruskog Saveta bezbednosti skrenuo je pažnju na rizik od nuklearne katastrofe koji dolazi od zdravstvenih problema šefa Pentagona i opadanja sposobnosti američkog predsednika, objavljuje RT)

Uoči izraelske ofanzive u Rafi živi 1,3 miliona civila, što je gotovo polovina ukupne populacije Gaze. Član laburista je smenjen zbog antisemitizma u Britaniji. Velika ruska krstarica potonula je jutros u Crnom moru kod Krima. MMF je upozorio da je konfiskovanje ruskih sredstava ilegalno ako se ne napravi zakonska potpora. U Kairu je upriličen i poslednji pokušaj pregovora, gde je Hamas istakao da nema poverenja da će Izrael zaustaviti napade kada dobije preostale taoce. U Kini je ponovo popularno zlato.

Wall-Street-Journal-14-02-s

Krcata Rafa uoči ofanzive

U Rafi na južnom kraju Gaze, poznatoj kao „grad šatora“, smestilo se 1,3 miliona civila, što je gotovo polovina ukupne populacije Gaze, a u kojoj je obično živelo oko 300.000 ljudi, piše Vol strit džornal. Smrtonosna kombinacija rata, politike i logistike zagušila je humanitarnu pomoć, te je nivo patnje podigao međunarodni pritisak na Izrael uoči planirane ofanzive.

Dominantna fotografija puna je jarkih boja parade i uličnih žurki na trgu Džekson u Nju Orleansu tokom poslednjeg dana proslave Mardi Gra.

www.wsj.com

Daily-Telegraph-14-02-s

Smena laburista zbog antisemitizma

Laburisti se u Britaniji suočavaju sa sve većom krizom antisemitizma, te je ser Kir Starmer morao da smeni i drugog parlamentarnog kandidata u 24 sata, zato što je na javnom sastanku psovao Izrael, piše Dejli telegraf.

Britanska vlada je napravila spisak od 16.000 nekretnina za azilante uprkos akutnom manjku smeštaja za mlade radnike i porodice, objavljuje Dejli telegraf.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-14-02-s

Potonula ruska krstarica kod Krima

Velika ruska krstarica „Cezar Kunikov“ potonula je u blizini Krima u Crno more rano jutros, saopštila je ukrajinska vojna bezbednosna služba a prenosi novinska agencija Ukrinform.

Vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine, general-pukovnik Oleksandr Sirski kazao je da rusko-ukrajinski rat mora da se završi tako što će Ukrajina ostati u svojim granicama, te druge opcije nisu razmatrane, donosi Ukrinform.

www.ukrinform.net

RT-14-02-s.

MMF: Konfiskovanje nelegalno

MMF je izdao upozorenje po pitanju konfiskovanja ruskih sredstava, ukoliko se za to prethodno ne obezbedi „dovoljna legalna podloga“, objavljuje ruska mreža RT. U pitanju je 300 milijardi dolara koje pripadaju ruskoj centralnoj banci.

Visoki zvaničnik ruskog Saveta bezbednosti skrenuo je pažnju na rizik od nuklearne katastrofe koji dolazi od zdravstvenih problema šefa Pentagona i opadanja sposobnosti  američkog predsednika, koji mogu da dovedu do moguće „greške u odlučivanju“ američkog vođstva, objavljuje RT.

www.rt.com

Arab-News-14-02-s

Izrael kriv što nema napretka

Održani su poslednji razgovori u Kairu o okončanju rata u Gazi, gde se Izrael smatra odgovornim što nema napretka, piše Arab njuz. Hamas je istakao da nema poverenja u Izrael da neće ponovo započeti rat i ako svi taoci budu pušteni.

Lider Hamasa je juče ustvrdio da je grupa Huta iz Jemena blokirala sve trgovačke brodove koji imaju veze sa Izraelom i nije im dozvolila da prođu kroz Crveno more prošle nedelje, takođe piše Arab njuz.

www.arabnews.com

China-Daily-14-02-s

Zlato ponovo popularno u Kini

Kinesko Ministarstvo snabdevanja vodom izdalo je radni plan koji ima za cilj pristupačnije snabdevanje u ruralnim delovima Kine za 92 odsto do kraja godine, jedna je od vesti na vebsajtu dnevnika Čajna dejli.

Zlato je u jednom momentu izgubilo popularnost u Kini kada su se obični kupci okrenuli dijamantima i drugim dragocenostima usled promene percepcije potrošnje. Sada je, međutim, ono povratilo svoj izgubljeni sjaj u novoj „groznici“ mlađe populacije, piše Čajna dejli.

www.chinadaily.com.cn

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...