I dalje raste broj zaraženih virusom korona

BM

(sreda, 11.11.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 10.11.2020 - putnici nose zaštitne maske u gradskom prevozu u Beogradu, zbog opasnosti od širenja korona virusa (COVID-19)

Novi crni rekord, bolnice prepune. Vakcina u masovnoj upotrebi sredinom 2021? Ministarstvo pravde SAD istražuje krađu izbora. Zapad pomogao zločincima da stvore ´državu´, nastup Krasnićija i Tačijeve odbrane dokaz da su EU i Amerika znale koga podržavaju. Posle mirovnog sporazuma u Azerbejdžanu veliko slavlje, u Jermeniji optužbe za izdaju.

prag-pozoriste-5-min-

Prag, 10.11.2020 - glumci pozorišta u Pragu uvežbavaju na zaštićenoj sceni petominutne predstave u vreme ograničenja zbog pandemije korona virusa

Zastrašivanje virusom

“Novi crni rekord, bolnice prepune” piše u Novostima. “Zaraženo 2.823, umrlo 14 ljudi”. Trebalo bi dodati da je pregledan i rekordan broj uzoraka - što se ne navodi a reč je o 13.091 testiranoj osobi.

I Blic objavljuje da je dostignut “juče novi crni rekord” ali takođe ne pominje rekordni broj analiziranih uzoraka… kao ni tabloid Alo koji isto ističe “obaranje svih rekorda”, čak “zaokružujući” broj novoobolelih na “skoro 3.000”, ali uz to ne navodi koliko je uzoraka pregledano.

Politika takođe ističe da je reč o “rekordnom broju zaraženih u jednom danu” ali opet bez navođenja na kolikom broju testiranih je pronađen taj “rekord”.

Tabloid Alo objavljuje upozorenje dr Maje Zdravković: “Javite se lekaru, ne lečite se sami. Možete 13 dana da nemate tegobe a 14. dan da razvijete simptome”.

“Virusolog Ana Gligić: Veterinari će naći lek za koronu” objavljuje Srpski telegraf.

Kurir piše o “opasnom nadrilekarstvu” i kako “nadrilekari koriste pandemiju kao priliku da na naivnim ljudima zarade novac”.

marsej-hrana-korona-

Marsej, 10.11.2020 - volonteri distribuiraju hranu korisnicima banke ishrane u uslovima ograničenja zbog korona virusa

Radovanje vakcini

“Ljudi, izdržite još samo malo, vakcina za građane u martu, štiti od korone 90 odsto!”, piše u Informeru. “Srbija će među prvima dobiti najbolje ruske i američke vakcine. Cepivo se prima iz dve doze, imunitet se stiče posle 21 dan”.

“Spas od korone stiže za pola godine” piše u Blicu. “Vakcina u masovnoj upotrebi sredinom 2021?”  List navodi kako “Srbija ima potpisan ugovor sa Fajzerom za 350.000 doza koje bi mogle da stignu do kraja marta. Početak masovne vakcinacije očekujemo polovinom sledeće godine, kaže Marjan Ivanuša iz SZO”.

Kurir objavljuje da “Putin nudi zajedničku proizvodnju cepiva ´sputnjik V´” kao i tekst ambasadora Nemačke u Srbiji, pod naslovom “Nemačka i EU daju milijarde evra za vakcinu protiv korone”.

Politika objavljuje da je “bez zvanične potvrde o proizvodnji vakcine ´sputnjik pet´ u Srbiji”.

“Kakvi sve izazovi prate proizvodnju i distribuciju Fajzer-Biontek cepiva protiv korone” objavljuje Danas pod naslovom “Zahtevna logistika nove vakcine sve komplikuje”. List navodi kako “činjenica da se novo cepivo čuva I transportuje na minus 80 stepeni Celzijusovih, može biti glavni ometajući factor za njenu primenu”. Danas citira Dragoslava Popovića: “Srbija bi trebalo da se osloni na što više proizvođača. Trka za proizvodnjom efikasne i bezbedne vakcine nikako nije završena i mi možemo da očekujemo u narednom period dobre vesti i kada se radi o oksfordskoj, ali i ruskoj i kineskoj vakcini”.

danska-kune-virus

Holstebro, 10.11.2020 - U Danskoj je počelo ubijanje više od 17 miliona kuna nakon što je na farmama otkrivena mutirana verzija korona virusa koja se može proširiti na ljude

Amerika posle izbora

“Ministarstvo pravde SAD istražuje krađu izbora” objavljuje Informer a u Srpskom telegrafu piše “Veleobrt, Tramp dobija Džordžiju, Viskonsin i Pensilvaniju, ostaje šef SAD!”. Ovaj tabloid navodi da je “američko ministarstvo pravde izdalo nalog za proveru krađe, isplivavaju propusti, greške, ´kvarovi´ softvera zbog kojih su glasovi prebacivani Bajdenu”.

Danas objavljuje da će “tužioci istražiti Trampove primedbe”.

“Tramp: Vest o vakcini namerno objavljena posle izbora”, navodi Politika. List objavljuje i “šta sve možeš na izborima u Americi” povodom propagandne upotrebe u Bajdenovoj kampanji jednog dečaka koji muca zbog čega se u Americi niko nije pobunio, već je “ovaj potez Bajdenovog tima pobrao simpatije birača i izazvao oduševljenje svih medija”.

sangaj-tehnologije-sajam-

Šangaj, 10.11.2020 - međunarodna izložba inteligentne industrije i informacionih tehnologija u Šangaju

Suđenje u Hagu za zločine OVK

“Rusi poslali oštru poruku Hagu” objavljuje Informer pod naslovom “Putin: Tači mora biti osuđen za zločine”.

“Zapad pomogao zločincima da stvore ´državu´” objavljuju Novosti. “Nastup Krasnićija i Tačijeve odbrane dokaz da su EU i Amerika znale koga podržavaju”.

“Suđenje Tačiju i Veseljiju u Hagu” objavljuje Blic pod naslovom “Kako je OVK ubijala Srbe po ilegalnim zatvorima”.

“Zašto u Hagu ne sude Fatmiru Ljimaju” pita tabloid Alo. “Ko štiti najvećeg trgovca organima. Ljimaj je bio idejni tvoracmonstruoznih logora iz kojih su mnogi srpski civili transportovani u Albaniju, gde sui m vađeni organi koji su prodati na crnom tržištu. Više svedoka njegovih zločina ubijeno je ili nestalo. Kroz zatvore kojima je komandovao prošlo je oko 500 srpskih civila, među kojima su bili žene, stari i deca”.

eu-terorizam-ssarl-

Brisel, 10.11.2020 - predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel na video konferenciji sa liderima EU o borbi protiv terorizma

Mirovni sporazum na Kavkazu

Politika javlja o mirovnom sporazumu o Nagorno-Karabahu pod naslovom “U Azerbejdžanu veliko slavlje, u Jermeniji optužbe za izdaju”.

jermenija-prot-

Yerevan, 10.11.2020 - protest u Jerevanu zbog potpisanog primirja u Azerbejdžanu, oko Nagprno Karabaha: Demonstranti su upali u zgradu parlamenta i, kako javljaju agencije, pretukli neke od zatečenih političara

Spojen gasovod između Bugarske i Srbije

“Gotov ´Balkanski tok´ između Bugarske i Srbije”, objavljuju Novosti pod naslovom “Spojene cevi, gas kreće na proleće”.

Testament mitropolita Amfilohija?

Politika raspravlja “koliko je testamenata ostavio mitropolit Amfilohije” povodom izjave rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića da nema nikavog testamenta i tvrdnje advokata mitropolije Dalibora Kavarića koji “potvrđuje svojeručni akt poslednje volje u pisanom obliku”.

“Nedavno preminuli mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ostavio je pisanu oporuku koja će biti pročitana u prisustvu vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija, koji je trenutno u samoizolaciji zbog korona virusa, rekao je advokat Dalibor Kavarić” piše u Kuriru. “Kavarić je za podgoričku Pobjedu rekao da će oporuka biti pročitana u prisustvu vladike Joanikija” i zato ističe da mora da sačeka ozdravljenje vladike Joanikija “kako bi u njegovom prisustvu i sa njegovim blagoslovom mitropolitova oporuka bila predstavljena javnosti”.

Izbor direktora RTS-a

“Zašto Upravni odbor opet nije izabrao generalnog direktora Javnog servisa” pita Danas pod naslovom “Vlast zadržala kontrolu nad RTS-om”.

Čime je završen Veliki rat?

Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, koji se odnedavno praznuje i u Srbiji, Politika objavljuje tekst dr Mileta Bjelajca pod naslovom “Kraj uzaludnog sukoba ili poraz projekta dominacije svetom?”

bg-plotun-dan-primirja-

Beograd, 10.11.2020 - povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu Garda Vojske Srbije izvršila je počasnu paljbu sa 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa sa Savske terase na Kalemegdanu

Fudbalski meč odluke

“Meč decenije: Orlovi, razvalite Škotsku pa da odemo na EVRO posle 20 godina” piše u Srpskom telegrafu povodom predstojeće fudbalske utakmice reprezentacija Srbije I Škotske na kojoj se odlučuje koji tim će ići na evropsko prvenstvo.

“Orlovi spremni za Evropšu” objavljuje tabloid Alo izjave poznatih fudbalskih veterana Zvezde I Partizana, Nenada Bjekovića i Dragana Džajića.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...