Šta će Amerikanci u Beogradu?

BM

(utorak, 22.09.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 21.09.2020 - predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dočekala je specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla": Ana Brnabić, Ričard Grenel

Dok jedni smatraju da Amerika ne želi da vašingtonski dogovor ostane mrtvo slovo na papiru kao Briselski sporazum, drugi misle kako Amerikanci u Srbiji prave zid protiv Kine. Pet najvećih svetskih banaka omogućilo je kriminalcima, političarima I tajkunima da za 18 godina operu 2.000 milijardi dolara prljavog novca. Savet REM-a saglasio se da preporuku o emitovanju rijaliti sadržaja zameni obavezujućim pravilnikom po kojem mogu da se prikazuju samo od 23 do 6 časova. Đokoviću titula u Rimu i novi rekord – 36. masters.

london-nove-mere

London, 21.09.2020 - prizor iz Londona - britanski zdravstveni savetnici najavljuju drugi talas pandemije korona virusa i predlažu nove mere ograničenja

Vakcine protiv korone - na izbor

“Srbija kupuje cepiva i sa istoka i sa zapada” tvrdi Informer pod naslovom “Biraćemo ko će koju vakcinu protiv korone – evropsku, rusku ili kinesku”. Epidemiolog Predrag Kon najavljuje posebne mere zbog novog rizika kad počne sezona slava.

Protiv influence i domaća vakcina

“´Torlak´ pravi 200.000 vakcina protiv gripa” piše u Novostima. List navodi kako je “u svetu pojačana potražnja za zaštitom od influence zbog straha od sudara sa koronom. Posle 15 godina u beogradskom Institutu za virusologiju proizvode domaće cepivo koje je po sastavu trovalentno. Obezbeđeno I oko 400.000 doza četvorovalentne ´Abotove´ vakcine iz uvoza”.

Rizik od slavskih okupljanja

Blic objavljuje da “Predrag Kon upozorava da je pred nama novi rizik” pod naslovom “Posebne mere kad počne sezona slava”.

Amerikanci u Beogradu

“Delegacija iz Vašingtona danas u Beogradu” objavljuju Novosti. “Amerikanci donose četiri milijarde dolara. Dogovor oko otvaranja regionalne kancelarije”.

“Posle sporazuma u Vašingtonu Amerikanci spremili 3,7 milijardi evra za izgradnju pruga i auto-puteva”, piše u Kuriru.

brnab-grenel-surcin-s.

Beograd, 21.09.2020 - predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dočekala je specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla": Ana Brnabić, Ričard Grenel

Kinezi i Amerikanci u Srbiji

“Stručnjaci podeljenih mišljenja pred današnji sastanak Vučića sa Grenelom i predstavnicima američke razvojne organizacije DFC” objavljuje Danas pod naslovom “Amerikanci u Srbiji prave zid protiv Kine”.

Razlog dolaska Trampovog izaslanika

Blic objavljuje kako otkriva “šta je razlog posete američkog izaslanika” pod naslovom “Tramp šalje Grenela da sprovede dogovor iz Bele kuće”. List dodaje kako su “sprovođenje sporazuma koji su sklopljeni sa Prištinom I Beogradom prioriteti administracije američkog predsednika Donalda Trampa, kaže Grenel. Amerika ne želi da vašingtonski dogovor ostane mrtvo slovo na papiru kao Briselski sporazum, oni su u problem Kosova ušli daleko ozbiljnije nego EU”.

Pretnja u Prištini Trampovom izaslaniku

“Priština sve otvorenije protiv SAD” tvrdi Informer. “Šiptari Grenelu pretili bombom. Na dan dolaska Trampovog izaslanika juče ujutro dojavljeno da je u ulici Bila Klintona skrivena tempirana bomba, zbog čega je čitava poseta kasnila”.

un-75-god-

Njujork, 21.09.2020 - Ujedinjene nacije (UN) obeležavaju 75 godina postojanja

Crna Gora posle izbora

“Ima li razlike između Krivokapića i Đukanovića” objavljuje tabloid Alo pod naslovom “Crna Gora špo drugi put priznala Kosovo!” List navodi da je “Crnogorska opozicija nebrojeno puta ponovila da je Kosovo priznato mimo volje naroda. Crkveni velikodostojnici iz Crne Gore napadali rukovodstvo Srbije da spema izdaju južne pokrajine. Kada su došli na vlast, dogovorili su se da ostanu verni Milovoj politici a da KiM brane samo u pesmama”.

opozicija-veselinovic-stefanovic-s

Beograd, 21.09.2020 - konferencija za novinare Udružene opozicije Srbije ispred ulaza u zgradu RTS: Janko Veselinović, Borko Stefanović

Svetsko pranje lopovskog novca

“Pet najvećih svetskih banaka omogućilo je kriminalcima, političarima I tajkunima da za 18 godina operu 2.000 milijardi dolara prljavog novca, pokazuju procureli poverljivi izveštaji odeljenja koje se bavi sprečavanjem finansijskog kriminala  (FinCEN) američkog Ministarstva finansija. Više od 2.500 dokumenata otkrivaju kako su atronomski iznosi nezakonitog novca od preprodaje droge , proneverene imovine zemalja u razvoju, ukradene teško stečene ušteđevine kao I drugih špekulativnih poslova od 1999. Do 2017. Godine prolazili kroz najveće svetske bankarske institucije” objavljuje Politika pod naslovom “Pet banaka opralo 2.000 milijardi dolara”.

nejednakost-SANU-

Beograd, 21.09.2020 - simpozijum "Nejednakost u Srbiji" na kojem su razmotreni ekonomski aspekti nejednakosti u vezi sa poreskom politikom, sa osvrtom na političke i društvene okolnosti koje dovode do sve većeg raslojavanja stanovništva, u svečanoj sali Srpske akademija nauka i umetnosti (SANU)Vladimir Kostić, predsednik

Rijaliti prelaze u noć?

“Savet REM-a saglasio se da preporuku o emitovanju rijaliti sadržaja zameni obavezujućim pravilnikom po kojem mogu da se prikazuju samo od 23 do 6 časova”, objavljuje Politika pod naslovom “REM: emitovanje rijalitija samo u noćnom terminu”.

Posebno priznanje KPZ Beograda

“Kulturno-prosvetna zajednica Beograda dodelila posebno priznanje” javlja Danas pod naslovom “Zašto Vesiću nagrada za ´trajni doprinos kulturi´?”. Sagovornici Danasa smtraju da bi “njega trebalo nagraditi za urbanističko –arhitektonsku destrukciju”.

kpz-nagrade-vesic

Beograd, 21.09.2020 - dodela nagrada Kulturno-prosvetne zajednice Beograda "Zlatni beočug" u Narodnom pozorištu: Goran Vesić

Dva ministra na jednoj naslovnoj strani

Kurir piše o dva ministra pod naslovima “Bruka, Vukosavljević je ugradio frižider u službeni auto, to je jedino po čemu će ga pamtiti” I “Evo kako se troše narodne pare: Zorana ajfon. Ministarka novcem građana kupila fensi telefon od 135.000!” Reč je o ministrima kulture i infrastructure.

General i pevačica

Slučaj policijskog generala i njegove ljubavnice-pevačice ne napušta naslovne strane tabloida.  U Informeru piše da je “folkerka imala opasne namere, Ljupka htela da Dragiši zapali kuću na Avali?” List dodaje da je “pevačica, posle razbijanja kola, planirala da general zapali vikendicu a da mu u bazen ubaci stajsko đubrivo”.

“Ljupka piše knjigu o ljubavi sa generalom” najavljuje tabloid Alo.

Smenjen načelnik policije u Novom Sadu

Srpski telegraf piše o “aferi ´lomljenja ruku´” pod naslovom “Smenjen načelnik policije u Novom Sadu posle pisanja našeg lista”.

Osumnjičen za ubistvo Strahinje Stojanovića

Novosti javljaju da je izdata poternica za Milivojem l. (50) koji je “eksploziv aktivirao daljinski” i “sa bicikla razneo Strahinju”. Reč je o nedavnom ubistvu Strahinje Stojanovića dok je vozio svoj džip u Novom Beogradu.

U Kuriru piše da je “Milivoja Lovrenovića policija osumnjičila za ubistvo” pod naslovom “On je stavio bombu pod Strahinjin automobil?”

“RAsvetljeno ubistvo Stojanovićas, poternica za Milivojem Lovrenovićem” objavljuje tabloid Alo pod naslovom “Stojanovića likvidirao ubica iz Gradiške”.

“Rasvetljen bombaški napad u Novom Beogradu” piše u Politici pod naslovom “Poternica za biciklistom zbog ubistva Stojanovića”.

novak-rim-prvi-

Rim, 21.09.2020 - najbolji teniser sveta Novak Đoković je pobedom nad Dijegom Švarcmanom u dva seta (7-5,6-3) osvojio 36. Masters u karijeri i prestigao Rafaela Nadala

Novak pobedio u Rimu

“Srpski as osvojio rekordni 36. masters” piše u Blicu pod naslovom “Novak kralj Rima!”.

“Đokoviću titula u Rimu i novi rekord” objavljuje Politika.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...