Obećanje iz Kine: stiže vakcina u Srbiju

BM

(ponedeljak, 03.08.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Čeri Veli, 02.08.2020 - šumski požar u Kaliforniji

Kineska vlada dala garancije da će naša zemlja imati vakcinu protiv korone u istom momentu kad i Kina, možda već krajem oktobra 2020. Italijanski lekari obučavaće naše lekare kako da primene plućni ultrazvuk u lečenju korona virusa. Premijerka Ana Brnabić o privrednom rastu u junu: Imamo i više zaposlenih, investitori ne odlaze

Kineska vakcina

„Kineski lider Si Đinping obećao, Srbi prvi u Evropi dobijaju vakcinu“, objavljuje Informer. „Kineska vlada dala čvrste garancije da će naša zemlja imati vakcinu protiv korone u istom momentu kad i Kina, možda već krajem oktobra 2020.“

Italijanski lekari

„Lekari iz Italije, koji su se prethodnih meseci lavovski borili protiv koronavirusa, boraviđe do 18. avgusta u našoj zemlji. Kako je planirano, oni će obučavati naše lekare kako da primene plućni ultrazvuk u lečenju koronavirusa“ javlja tabloid Alo pod naslovom „Italijanski lekari stigli u pomoć Srbiji“.

Ograničiti broj kupača?

Informer citira ministra zdravlja Zlatibora Lončara da će kao meru borbe protiv korone „ograničiti broj kupača na plažama“. U istom tabloidu piše „poludeli smo od korone, deda prebio medicinsku sestru jer ga nije pustila iz bolnice“ a u Novostima – „Incident u bolnici u Nišu, Medicinsku ssestru deda tukao štakom“, dok Alo objavljuje „Sramota, iako zaražen S.K. hteo sam da izađe iz bolnice a kad mu nisu dali, divljački nasnuo na medicinsko osoblje“.

„Ako nastavimo da poštujemo mere, broj zaraženih ispod 50 dnevno do septembra“ objavljuje Blic.

„Virus sve jači, korona izaziva gubitak sluha“ piše u Srpskom telegrafu a u Kuriru – „Zaraćeni koronom sve više traže pomoć psihijatra“.

Danas piše o „korona krizi“ pod naslovom „Najveće žarište u Evropi naš region“.

kriz-stab-2.8.-

Beograd, 02.08.2020 - konferencija za novinare Kriznog štaba za borbu protiv pandemije kovida-19: Zlatibor Lončar

Manji pad proizvodnje nego kod drugih

„Ana Brnabić: Srbija je druga rastuća ekonomija u Evropi“, objavljuje Informer.

U Novostima piše „premijerka Ana Brnabić o privrednom rastu u junu: Imamo i više zaposlenih, investitori ne odlaze“.

„Dobra vest, Ana Brnabić: Srbija druga u Evropi po rastu BDP“, piše u Kuriru.

brnab-pad-bdp

Beograd, 02.08.2020 - predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na konferenciji za novinare

Proslava proterivanja

„Bura pred godišnjicu ´Oluje´, Miloševićev odlazak u Knin, sramota za sve Srbe“ objavljuju Novosti. List citira Srđana Milenkovića: „On nema podršku našeg naroda da to uradi. Srpsko-hrvatski odnosi sigurno neće biti bolji, naprotiv“.

„Nova provokacija iz Zagreba“ javlja Informer pod naslovom „Srbi, kažite da ´Oluja´ nije etničko čišćenje“.

Kurir objavljuje „jeziva iskustva iz izbegličke kolone 1995.“ pod naslovom „Deca ´Oluje´“.

Nova Skupština Srbije

„Dan pre isteka roka konstituiše se poslanički saziv sa izbora 21. juna“ javlja Danas pod naslovom „Opozicija: Sednica Skupštine ne postoji“. List citira „Savez za Srbiju: Legitimnost novoizabranih 250 poslanika osporava i veći deo Evrope, ovo je jedan od retkih jednostranačkih parlamenata u celom svetu“. List dodaje kako je „Saša Radulović pozvao na okupljanja i blokadu zgrade Doma Narodne Skupštine“.

skupstina-prot-2.8.2020.

Beograd, 02.08.2020 - protest "Dosta je bilo" ispred Skupštine Srbije povodom najave konstituisanja novog saziva Skupštine

Jačanje Srbije i ´velika Albanija´

„Propagiranje ´velike Albanije´ reakcija na jačanje Srbije“ objavljuje Politika. „Sve što rade Albanci na KiM u skladu je s interesima Zapada i velika je zabluda to što se nama čini da oni navodno ne slušaju savete sa strane u vezi s formiranjem ZSO, kaže Zoran Milivojević“.

U Grčkoj strah od novog talasa epidemije

„Panika u Grčkoj zbog drugog talasa virusa korona“ javlja Politika. „Raste zabrinutost da bi u zemlji koja je smatrana najbezbednijom mogao da se dogodi isti scenario kao u evropskim državama i najbližem balkanskom okruženju“.

Moderne puške za srpske vojnike

„Ppripadnici VS prikazali gađanje puškom kojom se ne mogu pohvaliti ni mnogo veće, bogatije i razvijenije zemlje“, piše u Politici pod naslovom „Nova puška za modernog srpskog vojnika“. Reč je o „novoduvedenoj automatskoj modularnoj pušci koju proizvodi ´Zastava oružje´“.

„Srpski vojnici dobili najmodernije puške“ javlja tabloid Alo.

Srbi i Tramp

Blic objavljuje „istraživanje ´Galupa´“ pod naslovom „Srbi ne vole Trampa kao što se priča“. List tvrdi da je „podrška američkom rukovodstvu u našoj zemlji među najnižim u Evropi“.

Protesti u Berlinu

„Hiljade kovid idiota maršira u Berlinu“ piše u tabloidu Alo, „Više od 20 policajaca je povređeno, a na desetine ljudi je uhapšeno tokom inervencije policije u prestonici, gde je oko 20.000 Nemaca protestovalo protiv novih mera koje je nemačka vlada uvela tadisuzbijanja širenja koronavirusa“.

Špijunske priče

„Šok otkriće, veze srpske opozicije i ruske duboke države“ objavljuje Srpski telegraf pod naslovom „Đilasov kum sa ruskim špijunom. Bivši pukovnik Federalne službe bezbednosti Igor Girkin sastajao se sa Mlađanom Đorđevićem, kumom Dragana Đilasa. Girkin svojevremeno optužio Vladimira Putina da ga je oterao iz Donbasa“.

Isti tabloid objavljuje „ekskluzivna svedočenja posle 20 godina, zvaničnici američke tajne službe progovorili o 5. oktobru“. Pod naslovom „Slobu srušilo 130 agenata CIA“ list objavljuje izjavu tadašnjeg američkog predsednika Klintona: „U Srbiji smo uticali na umove ljudi“.

Pogibija Borke Vučić

„Borka Vučić ubijena!?“ piše u tabloidu Alo. „U početku sam mislila da je vozač kriv, a sada sumnjam na to da je možda neko odvrnuo šrafove, tvrdi bliska prijateljica Verica Marković“.

Podsetimo, vodeća bankarka devedesetih godina u Srbiji nastradala je na autoputu kada se automobil prevrnuo u punoj brzini iz neobjašnjenih razloga.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...