Najava ultimatuma iz EU?

BM

(sreda, 29.07.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Genoa, 28.07.2020 - koncert za radnike koji su radili na gradilištu, u podnožju novog mosta u Đenovi, u ime sećanja na više od 40 ljudi koji su poginuli kada se stari most Morandi srušio 14. avgusta 2018. godine

Delegaciji Beograda, u sedištu Evropske unije biće uručen nacrt sveobuhvatnog sporazuma koji podrazumeva de fakto priznavanje Kosova od strane Srbije. Oko 60% zaraženih koronom mlađe od 50 godina. Oporavak od kovida 19 traje duže od godinu dana. Ministarstvo prosvete napravilo detaljan plan nastave za sledeću školsku godinu. Uprava za sprečavanje pranja novca napravila spisak nevladinih organizacija, medija i novinara čije račune traži od banaka. Čuvajte se sunca, toplotni udar do 6. avgusta, 36 stepeni očekivana temperatura.

poljoprivr-prot-vlada-

Beograd, 28.07.2020 - konferencija za novinare na otvorenom Udruženih sindikata Srbije Sloga - Sindikat paora i individualnih poljoprivrednih proizvođača, zbog ignorisanja zahteva za prijem u Ministarstvo poljoprivrede

Novi ultimatum

“Ultimatum iz Evrope”, javljaju Novosti pod naslovom “Priznajte Kosovo uz stolicu u UN!”. List najavljuje da “spremaju da sutra preko Lajčaka predaju Đuriću nacrt sveobuhvatnog sporazuma” uz naslov “Podmuklo: Tekst sačinili bez pregovora sa bilo kojom od strana zloupotrebljavajući njihovo prisustvo u tehničkom dijalogu”.

U Novostim piše kako “prema našim informacijama, delegaciji Beograda, koja putuje na razgovore sa Miroslavom Lajčakom i predstavnicima prištinskih institucija, u sedištu Evropske unije biće uručen nacrt sveobuhvatnog sporazuma koji podrazumeva de fakto priznavanje Kosova od strane Srbije, i kojim se od naše strane neopozivo zahteva da suštinski prizna jednostrano proglašenu nezavisnost lažne države!” 

crkva-brnjak-

Brnjak, 28.07.2020 - u Ibarskom Kolašinu, na severnoj strani planine Mokra Gora i samom rubu Kosova, na posedu srednjovekovne srpske kraljice Jelene Anžujske, sagrađena je crkva manastira Svetog Velikomučenika Georgija u Brnjaku

Zarazu šire neodgovorni

“Neodgovorni šire epidemiju, pozitivni se šetaju gradovima” piše u Novostima. “Dr Kon: Vreme za oštru kontrolu”.

Blic citira dr Dariju Kisić Tepavčević: “Oko 60% zaraženih mlađe od 50 godina”.

Dug oporavak od virusa

“Lekari primećuju da su nakon izlečenja od korone pacijenti i dalje umorni, malaksali, da teže dišu, imaju problem sa srcem, a najviše strahuju od toga da li će dobiti plućnu fibrozu”, piše u Politici pod naslovom “Oporavak od kovida 19 traje duže od godinu dana”.

kina-kovid-akupun

Vuhan, 28.07.2020 - akupunkturni tretman izlečenom pacijentu od COVID-19 u bolnici Hubei, metodom tradicionalne kineske medicine

Odbrana od virusa?

Srpski telegraf objavljuje “istraživanje nemačkih stručnjaka” pod naslovom “Evo kako da izbacite koronu pre upale pluća”.

Toplotni udar

“Čuvajte se sunca, toplotni udar do 6. avgusta” upozorava Informer. “36 stepeni očekivana temperatura”.

Plan za nastavu

“Ministarstvo prosvete napravilo detaljan plan nastave za sledeću školsku godinu” najavljuje Blic pod naslovom “Otkrivamokako će deca ići u školu od septembra”. List tvrdi da će se “osnovci smenjivati u klupama po dva razreda nap o tri sata, Srednjoškolci će nedelju dana ići u školu, a nedelju dana pratiti onlajn nastavu. Za ocene će svi morati da odgovaraju u učionicama”.

Fila o patrijarhu

Alo citira Tomu Filu pod naslovom “Irinej nije svetac ali je očitio SPC”. Poznati advokat kaže: “Ući će u istoriju kao patrijarh koji je rešio nagomilane problem u Crkvi, počistio sve problematične vladike I završio gradnju Hrama Svetog Save”.

Naoružanje

“Raketni sistem PVO srednjeg dometa i u novom planu naoružanja Vojske Srbije” objavljuju Novosti pod naslovom “Od Kineza FK-3, a od Rusa ´Buk´”.

Mediji i pranje para

“Neviđena panika zbog najavljene provere poslovanja” piše u Informeru pod naslovom “Plaćenici u strahu od istrage pranja novca”. Ovaj tabloid dodaje da su “TV N1, NUNS, UNS, BIRN, CINS, KRIK I brojne NVO pokrenule juče medijsku harangu protiv države jer je Uprava za sprečavanje pranja novca, na preporuku EU I UN, naložila proveru njihovih finansija!?!”

“Država istražuje pranje para, političari I NVO da dokažu odakle im novac” objavljuje Srpski telegraf. “Na spisku i četiri ministra”.

“Panika u NVO sektoru zbog provere tokova novca” objavljuje Alo.

“Spisak protivnika vlasti ili mogućih perača para” naslov je u Politici. “Ispitujemo i imovinu aktuelnih ministara, zašto bi NVO bile ´svete krave´, kažu u Upavi za sprečavanje pranja novca”.

Danas pita “zašto je Uprava za sprečavanje pranja novca napravila spisak nevladinih organizacija, medija I novinara čije račune traži od banaka”. List odgovara naslovom “Kritičari Vučićevog režima izjednačeni sa teroristima” I citira Tanju Fajon: “Istraga rada NVO, medija i pojedinaca je pritisak”.

zatvor-bolivija-pobuna-

Kočabamba, 28.07.2020 - protest zatvorenika sa zahtevom za boljim medicinskim tretmanom tokom pandemije korona virusa, u zatvoru San Sebastijan u Kočabambi, Bolivija

Promena naziva prestoničkih ulica

“Preimenovanje ulica u Beogradu podiglo buru” piše u Politici pod naslovom “Sarajevska I Mariborska neće menjati nazive”.

“Bura koju je izazvala najava izbacivanja toponima bivše SFRJ iz naziva beogradskih ulica ne stišava se a u polemiku se uključio i predsednik Aleksandar Vučić koji je, kako je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, lično zamolio da se naziv Sarajevske ulice ne menja. Predsednik može da bude miran jer, kako Vesić kaže za Politiku, ideja o preimenovanju Sarajevske nije ni postojala već je to, tvrdi, bio samo medijski spin”. List navodi da će “ pred gradskim odboricima naći će se i predlog o promeni Zagorske, Šibeničke, Bjelovarske, Porečke, Hvarske, Splitske, Podravske, Ljubljanske, Bledske, Bosanske, Celjske, Murske, Zeničke i Mostarske ulice”.

“Vesićev malograđanski udar na kosmopolitski duh Beograda” objavljuje Danas povodom “najave da će biti izbačeni ´toponimi SFRJ´iz naziva ulica u Beogradu”.

Zašto nema vlade I Skupštine?

“Vlast se boji gneva građana ispred Skupštine” naslov je u Danasu kao odgovor na pitanje “zašto se odlaže formiranje nove vlade I parlamenta”.

Drama u niškoj bolnici

Sve novine, osim Politike i Danasa, pišu o porodilji iz Vranja koja je preminula u niškoj bolnici ali je beba preživela.

Pojačanje za Zvezdu

Informer, Blic javljau da je gabonski fudbaler Kanga potpisao ugovor sa Zvzdom za koju će ighrati naredne tri godine


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...