Albanci odbili razgovore u Briselu

BM

(subota, 25.07.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Istanbul, 24.07.2020 - muslimanski vernici na prvoj molitvi u Aja Sofiji posle 86 godina; građevina stara 1.500 godina, koja je deo svetske baštine Uneska, postala je muzej 1934. godine, da bi početkom ovog meseca turski sud poništio je muzejski status Aja Sofije i pretvorio je ponovo u džamiju, Izvor: FoNet/Xinhua

Albanci pobegli sa pregovora u Briselu. Srbija kupuje 20 bombardera, od SAD tražila ponudu. kineske bespilotne letilice, nedavno isporučene Srbiji, biti osnova nove izviđačke eskadrile Vojske Srbije. Prva islamska molitva u Aja Sofiji, pravoslavni svet odgovorio zvonima. Kruševljanka pobedila koronu u 93. godini.

portland-prot-24.7

Portland, 24.07.2020 - intervencija policije tokom demonstracija u Portlandu

Albanci (opet) prekinuli razgovore u Briselu

“Albanci pobegli sa pregovora u Briselu” objavljuje Politika. “Jaka pregovaračka pozicija Srbije, frustracija zbog neuspeha projeta tzv nezavisnog Kosova u praksi i najave optužnica protiv komandanata terorističke OVK, glavni su razlozi što kosovski Albanci samo fingiraju nastavak dijaloga u Briselu” objavljuje ovaj list i podseća da je “prištinska strana odbila da učestvuje u drugom danu razgovora”.

Epidemija i disciplina

“Pad broja zaraženih zavisi od discipline” citira Blic dr Predraga Kona, epidemiologa. List pored toga objavljuje i “10 najčešćih pitanja o virusu”.

Protiv Kriznog štaba

“Umetnici, advokati i prosvetari pridružili se zahtevima lekara” piše u Danasu. “Ujedinjeni protiv Kriznog štaba”. List navodi Slobodana Ružića, advokata: “Krizni štab izgubio je svaku težinu, kako moralnu, tako I profesionalnu”.

Srbija traži američke bombardere?

“Vučićeva bomba” objavljuje Informer. “Srbija kupuje 20 bombardera. Država od SAD tražila ponudu za T-7, moguća i nabavka ruskog ´suhoja 25´”.

Dronovi u srpskoj vojsci

Pod naslovom “Srpski ´pegaz´ sa kineskim raketama”, Politika objavljuje da će se “obuka za isporučene CH-92A obaviti u Kini”. List dodaje da će “kineske bespilotne letilice, nedavno isporučene Srbiji, biti osnova nove izviđačke eskadrile Vojske Srbije”. Takođe, Politika podseća da je u toku razvoj domaćih  bespilotnih letilica “pegaz” i “vrabac”.

Šta želi EU?

Srpski telegraf objavljuje “Vučić iskreno: EU želi šefa države koji pristaje na njihove ucene”.

ek-sednica-24.7.

Brisel, 24.07.2020 - zasedanje Evropske komisije (EK) u Briselu

Muslimanska molitva u Svetoj Sofiji

“Simbol hrišćanstva voljom Erdogana postao džamija, ´Alahu ekber´ u Svetoj Sofiji”, objavljuju Novosti i uz to citiraju episkopa Fotija: “Ovo i nas Srbe mora da trgne iz duhovnog sna”.

“Prva islamska molitva u Aja Sofiji, pravoslavni svet odgovorio zvonima”, objavljuje Danas.

Crna Gora opet na proslavi proterivanja Srba iz Hrvatske

“Crna Gora će opet slaviti godišnjicu ´Oluje´” objavljuje Politika. Zavisi jedino da li će proslave ove godine biti, saoštio je crnogorski minister spoljnih poslova.

Hrvatski špijuni u Srbiji

Uz najavu “megaekslutiva” Srpski ttelegraf objavljuje “Spisak hrvatskih špijuna u Srbiji”.

Prebolela koronu sa 93 godine

“Posle skoro mesec dana borbe Radmila Stanković iz Kruševca, rođena daleke 1927, pobedila je koronavirus i pokazala i dokazala da je sve moguće” objavljuje Kurir pod naslovom “Bravo bako: ´Imam 93 godine i pobedila sam koronu! Možete i vi!´”

Honorar porodicama junaka

“Biković neće zaradu od ´Košara´, celi honorar porodicama naših junaka” objavljuju Novosti.

Vraćanje klasika u lektiru

“Otpisani koasici vraćaju se u lektiru” javlja Politika. List objavljuje “suštinu jednoglasne preporuke Nacionalnog prosvetnog saveta” koja glasi: “Trebalo bi vratiti oko 50 književnih dela koja su sadržali stari programi a u novim ih nema ili nisu obavezna”. Reč je o programima za sva četiri razreda gimnazije. List podseća da je Nacionalni prosvetni savet pre nekoliko meseci, I to uz potpis nadležnoig ministra, usvojio programe čiju reviziju sada traži.

Bosanske piramide

“U čemu je tajna bosanskih piramida, Đoković ih je opisao kao raj na zemlji”, objavljuje Blic.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...