Epidemija se ne smiruje

BM

(nedelja, 19.07.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 18.07.2020 - ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar sastao se 17. jula sa direktorima Kovid bolnica u Srbiji

Još 389 zaraženih, 9 umrlih, na respiratoru 187. Globalno otopljavanje odlediće i stare viruse. Profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu Ivan Boričić zakazao je studentima ispit iz patologije – pod orahom. Amerikanci obećali lek protiv korone do oktobra. Lažna informacija opasnija od metka.

egi-giza-hoteli-

Giza, 18.07.2020 - ukupno 572 hotela otvoreno je širom Egipta u okviru obnove turizma, uz održavanje antikoronavirusnih mera

Korona ponašanje

Blic objavljuje “tri odgovora na jedno pitanje: Kako ćemo živeti sa koronom?” Lis navodi epidemiologa – Učimo da se srdačnost i emocije mogu iskazati i klimanjem glavom i osmehom, ekonomistu – Bitno je da krajnje disciplinovano trošimo novac, i psihoterapeuta – Kafa može da se popije i na skajpu.

vojska-nsad-bolnica

Novi Sad, 18.07.2020 - Vojnu bolnicu koja je prilagođena za prijem pacijenata obolelih od virusa Kovid 19, posetili su ministar odbrane Aleksandar Vulin i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

Globalno otopljavanje i virusi

“Upozorenje Ujedinjenih nacija” objavljuju Novosti pod naslovom “Globalno otopljavanje odlediće i stare viruse”. List navodi da “do 2024. Temperature prelazi kljućni prag od 1,5 stepeni. Ostaci virusa španskog gripa nađeni u telima sahranjivanih”. Novosti dodaju i upozorenje “Oprez, još 389 zaraženih, 9 umrlih, na respiratoru 187”.

eu-lideri-2-pare-

Brisel, 18.07.2020 - susret predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela, nemačke kancelarke Angele Merkel, francuskog predsednika Emanuela makrona i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen na marginama samita EU u Briselu:Charles Michel, Angela Merkel, Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen

Misterija korone

“Virus postao nepredvidljiv” piše u Kuriru pod naslovom “Misterija korone, na respiratoru čak i pacijenti bez simptoma”.

Ispiti pod orahom

“Profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu Ivan Boričić zakazao je studentima ispit iz patologije – pod orahom”, piše u Novostima.

- Ispiti se održavaju u hladu ispod ora Instituta za patologiju. Čakajte me ispred instituta, ispiti su javni – napisao je prof. dr Boričić.

Ova objava preplavila je društvene mreže i pobrala pozitivne komentare, jer predstavlja dobar način da se studenti zaštite od zaraze virusom korona.

- Bolje pod orahom nego onlajn – kaže nam, komentarišući potez svog kolege, prof. dr Petar Bulat prodekan za nastavu Univerziteta u Beogradu. – Ovaj način održavanja ispita mnogo je bezbedniji nego da su studenti ispitivani u kabinetu. Nikome nisu smetali, ovaj deo je tih, tako da je ovo, iz ugla bezbednosti, dobar potez.

Američki lek?

Tabloid Alo objavljuje da su “Amerikanci obećali lek protiv korone do oktobra”.

fra-nant-crkva

Nantes, 18.07.2020 - gašenje požara na katedrali u Nantu

Podržati Vučića

Milrad Dodik, član Predsedništva BiH iz Republike Srpske kaže za Politiku da “iza Vučića kao pregovarača treba da stane cela Srbija”. List citira da je “Đukanovićev režim antisrpski i čini sve da obezbedi neki novi identitet, ali ih u tom remeti SPC. Otuda i udar na našu crkvu”. Dodik dodaje: “Gledajući rušenje I nasilje u Beogradu, mislim da su vlast i policija bili isuviše korektni”.

Parazitiranje i novinarstvo

U Kuriru Zorana Mihajlović kaže da “Mnoge stranke godinama parazitiraju na leđima SNS” a Ivica Dačuć – “Ako odem iz politike radiću kao novinar”.

Olakšano širenje panike

Politika piše o zloupotrebi društvenih mreža pod naslovom “Lažna informacija opasnija od metka”. List navodi kako “država mora bolje da zakonski uredi tu sferu, da ne dođemo u situaciju da pod uticajem neke krizne situacije, poput pandemije, dođe do stvaranja panike”.

Reketom na vlasnika klinike

“Nesvakidašnji incident lidera LDP” piše u Novostima pod naslovom “Čeda tukao vlasnika klinike”.

Čedomir Jovanović danas je oko 17 časova u ulici Milutina Milankovića broj 1, ispred Klinike za fizikalnu terapiju “Fizio centar” vlasniku D.I. reketom za tenis zadao više udaraca u predelu glave i tela.

Prema prvim informacijama, vlasniku klinike se ukazuje pomoć, objavljuju Novosti.

Bio sam u šoku ne znam zašto me je napao niti koji je razlog - ovako za Novosti priča D.I. vlasnik Klinike za fizikalnu terapiju "Fizio centar"

Priveden glumac

“Policija privela Baneta Vidakovića” javljaju Novosti pod naslovom “Glumac ´pao´ sa 30 grama heroina”.

Poznati glumac Bane Vidaković (61) uhapšen je u beogradskom naselju Vračar, zbog sumnje da je posedovao drogu. Prema nezvaničnim informacijama, sa njim je priveden i M. I. (40), a policija je u ovoj akciji pronašla oko 30 grama heroina. Obojici je određen pritvor do 48 časova, piše u Novostima.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...