Epidemija se širi, očekuju se mere zaštite

BM

(ponedeljak, 29.06.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Mumbai, 28.06.2020 - testiranje na koronu u sirotnijskom delu Mumbaja

U Srbiji juče rekordan broj obolelih od korone u junu, krizni štab danas razmatra vraćanje mera. Obeležen veliki praznik i godišnjica Kosovske bitke. Trampov pregovarač pokušava da se nađe dogovor prihvatljiv za obe strane. Nemački pristup je da Srbija mora da prizna otkidanje cele svoje pokrajine. Pobegla od kuće da polaže prijemni.

zlatibor-el-paso-

Zlatibor, 27.06.2020 - u selu Vodice na Zlatiboru za turiste je napravljen replika mesta El pasa iz vremena Divljeg zapada

Epidemija uzima maha

“U Srbiji juče rekordan broj obolelih od korone u junu” javlja Politika pod naslovom “Vojska postavila šatore u Novom Pazaru”. List dodaje kako je “demantovano da su zaražena deca u Zvečanskoj ulici. Mnogi misle da smo se previše opustili. U Vranju inficirane cele porodice”.

“Krizni štab danas razmatra vraćanje mera”, najavljuje Blic pod naslovom “Skraćuje se rad kafića, zatvaraju se klubovi?” List podseća da je “juče testirano 4.905, zaraženo 254, preminulo 3, na respiratoru 31”, kao i da je “moguće ograničenje broja ljudi u zatvorenom”.

“Nove mere protiv korone, noćni klubovi do 23h, restorani do 19?!” objavljuje Informer.

“Danas krizni štab vlade” piše u Novostima. “Oštrijim merama na kovid 19”.

Povodom nagađanja o “novim merama” Kurir najavljuje “Vanredna situacija u Beogradu? Nema proslave matura, zabrana okupljanja više od 100 ljudi”.

“Korona stopira svadbe i proslave?!” naslov je u tabloidu Alo.

“Novi virus potvrđen kod najviših zvaničnika SNS koji su 21. iuna slavili pobedu u štab” objavljuje Danas pod naslovom “Korona kosi državni vrh”.

Obeležen Vidovdan

Novosti izveštavaju o “obeležavanju Vidovdana” pod naslovom “Srpsku zastavu otimali na Gazimestanu”. List navodi da je “KPS pretukao i priveo Stefana Trajkovića i Vojislava Simića”. Takođe, prenosi i izjavu Aleksandra Vučića, predsednika Srbije: “Vidovdan je naša istorija, teška i časna”.

“Obeležen veliki praznik i godišnjica Kosovske bitke” javlja tabloid Alo pod naslovom “Na Gazimestanu 1.000 Srba proslavilo vidovdan!” List citira takođe predsednika Srbije, navodeći da je to sa Instagrama: “Vidovdan je preratao mit I postao istorija, naša istorija, teška I previse krvava. Ona koje danas nemamo razloga da se stidimo, naprotiv, ali još manje imamo pravo da koristimo Vidovdan kako bismo obmanjivali buduća pokoljenja”.

vidovdan-krusevac-

Kruševac, 28.06.2020 -, državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja državnih i vojnih počasti povodom obeležavanja 631. godišnjice od bitke na Kosovu predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, kao izasalnik predsednika Republike

Crna Gora

Informer objavljuje kako “Milov ´đakon´ preti pod naslovom “Oluja za Srbe u Crnoj Gori!?” List navodi da je “Stevo Mašanović, takozvani đakon raskolničke CPC I bivši podoficir Vojske Jugoslavije, najavio etničkko čišćennje Srba”.

“Kamenjem i flašama na kuću Rakočevića” javljaju Novosti pod naslovom “I u Podgorici´Srbe na vrbe´”

Tramp, Srbija i Kosovo

“Izbori u SAD jako važni” objavljuje Informer pod naslovom “Tramp spas za Kosovo”.

“Ako bi Donald Tramp osvojio drugi mandate, desile bi se male promene u politici SAD, što bi za Srbiju I naše pozicije bilo od ogromnog značaja, rekao predsednik Aleksandar Vučić.”

“Ne odustaje, Tramp: Što pre novi datum sastanka oko Kosova”, piše u Srpskom telegrafu.

“Grenel nudi ekonomiju, Lajčak nudi ´možda EU´” objavljuje Politika iz razgovora sa Nebojšom Čovićem, bivšim potpredsednikom Vlade Srbije. “Trampov pregovarač pokušava da se nađe dogovor prihvatljiv za obe strane. Nemački pristup je da Srbija mora da prizna otkidanje cele svoje pokrajine”, kaže Čović.

Promene ruskog ustava

Politika objavljje  razgovor sa profesorom ustavnog prava na moskovskom univerzitetu “Lomonosov”, Irinon Kenenovom Pavlovnom pod naslovom “Sverusko glasanje o izmenama ustava”. Ona kaže da će “prvi put u Rusiji biti primenjen direktni oblik demokratije kao način za promenu najvišeg državnog dokumenta”. Prof. Pavlovna govori o suštini promena Ustava Ruske Federacije, načinu izjašnjavanja naroda, argumentima kojima se promene podržavaju, kao i zbog čega protivnici osporavaju njihovu dobrobit, o Ustavu Srbije kao i o Kosovu i Metohiji.

Kriza Demokratske stranke

“Dve sednice Glavnog odbora demokrata u dva grada” objavljuje Blic pod naslovom “Raskol u DS, u Šapcu smene, u Beogradu dogovor o ujedinjenju”.

“Jedni se isključivali, drugi se reujedinjavali” objavljuje Danas o “dva glavna odbora DS u Šapcu I Beogradu”.

“Demokratska stranka na dva dela” objavljuje Politika.

ds-sabac-go-

Šabac, 28.06.2020 - Nastavak sednice Glavnog odbora Demokratske stranke prekinute 21. juna

Nije realno

Danas objavljuje intervju sa Aleksandrom Šapićem, predsednikom opštine Novi Beograd I liderom SPAS-a pod naslovom “Nije realno da u vladi budemo I mi I SPS”.

Pobegla da upiše matematičku gimnaziju

“Našli Tamaru B. iz Niša” javljaju Novosti pod naslovom “Pobegla od kuće zbog prijemnog!”

“Devojčica genije podigla pola Srbije na noge” objavljuje Informer. “Pobegla od kuće da upiše matematičku gimnaziju. Tamara Blažić (13) iz Niša pobegla jer joj roditelji nisu dali da upiše elitnu školu. Policija ju je posle prijemnog našla kako spava u autobusu GSP”.

Blic objavljuje da je “priča o devojčici iz Niša dirnula Srbiju”. Pod naslovom “Pobegla od kuće da polaže prijemni” list objavljuje da je “T. B. (13) koja je nestala u subotu, pronađena juče u Beogradu, gde je tajno otišla da polaže prijemni za Matematičku gimnaziju pošto se roditelji nisu složili sa njenom željom”.

Gadafijeva sobarica

“Ekskluzivna ispovest, novinarka Kurira tri godine radila u rezidenciji pokojnog vođe Libije”, objavljuje ovaj tabloid pod naslovom “Bila sam Gadafijeva sobarica”. List navodi “kako je kažnjavao telohraniteljke, zašto je jedan od njegovih sinova stalno nosio okrpljen veš, šta mu je ostalo od Tita, da li je njegova supruga Safija iz Mostara”.

Ispovest novinara

“Marićev brutalni intervju” objavljuje Srpski telegraf pod naslovom “Zbog Tijanića mnogi su ostajali bez glave ili para”. List objašnjava da je “novinar i urednik progovorio o Đinđiću, Koštunici I sukobu sa nekadašnjim urednikom RTS”. Reč je o Milomiru Mariću, uredniku “Happy tv”.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...