Juče samo 25 novoobolelih, da li je to kraj korone?

BM

(petak, 29.05.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 28.05.2020 - obeležavanje slave grada Beograda Spasovdana počelo je svetom liturgijom u Vaznesenjskoj crkvi, koju je služio patrijarh srpski Irinej

Od 4.534 testirana, juče samo 25 obolelih. Masovni udari na Srbe u Metohiji, za četiri meseca zabeležen 21 incident. I Hrvatska iskoristila koronu kao izgovor da građanima Srbije zabrani ulazak. Metju Palmer, Trampov specijalac za Balkan, poručio da je bojkot besmislen i da svi moraju da uđu u izbornu trku. Ukrajinski policajac radio za škaljarce.

rum-vladika-uskrsnja-

Constanta, 28.05.2020 - vladika Teodosije  blagosilja vernike tokom velike uskršnje službe, koja zbog korona virusa nije mogla da bude održana u aprilu, u crnomorskoj luci Konstanca, u utorak uveče, koja se nastavila do ranog jutra u sredu

Epidemija pri kraju

„Kraj korone, samo 0,5% obolelih“, objavljuje Informer. „Od 4.534 testirana, juče samo 25 obolelih“ navodi ovaj list.

Opet progon Srba na Kosmetu

„Masovni udari na Srbe u Metohiji“ javlja Politika pod naslovom „Od napada sekirom do otimanja zemlje Dečanima“. List navodi da je „za četiri meseca zabeležen 21 incident, a samo od početka nedelje dogodila su se tri napada na metohijske Srbe.

Naplata dugova

„Izvršitelji bez milosti, vrebaju i 100 evra poklona od države“ piše u Novostima. „Dužnici obavešteni da će im biti zaplenjen novac sa namenskih računa“.

Crna Gora, Hrvatska i Srbi

Ustaše, posle Crne Gore i Hrvatska zabranila Srbe“, naslov je u Informeru. „I Hrvatska iskoristila koronu kao izgovor da građanima Srbije zabrani ulazak“, piše u ovom tabloidu.

„Đukanović sinhronizova politiku s Plenkovićem“ objavljuje tabloid Alo pod naslovom „Turisti iz Srbije nepoželjni od Rovinja do Ulcinnja“.

Bojkot

„Đilas u sve većem problemu“ piše u Informeru pod naslovom „I Tramp je protiv bojkota“. Ovaj tabloid navodi kako je „Metju Palmer, Trampov specijalac za Balkan, poručio da je bojkot besmislen i da svi moraju da uđu u izbornu trku“.

„Amerika protiv bojkota“ piše u Novostima.

mineapolis-ubistvo-pozar

Minneapolis, 28.05.2020 - vatrogasci gase požar koji je izbio prilikom nereda u centru Mineapolisa. Do nereda je došlo tokom protesta zbog smrti Džordža Flojda (George Floyd) koji je preminuo usled policijske brutalnosti kada je uhapšen na Dan sećanja (Memorial Day)

Grci i Turci na Marici

„Grčka jača snage na Marici“ piše u Politici. „Dodatni policijski kontigent stiže na granicu s Turskom nakon što su je njeni vojnici navodno pogazili i zaposeli jedan rečni nanos“.

kina-si-kongers

Beijing, 28.05.2020 - delegati aplaudiraju kineskom predsedniku Si Đinpingu na zatvaranju sednice Narodnog kongresa Kine (NPC) u Pekingu, a Kina je svečano usvojila za Hong Kong zakon o nacionalnoj bezbednosti koji je zategnuo odnose sa SAD i Britanijom

Šta je bilo pre Nemanjića?

Politika najavljuje novi feljton pod naslovom „Srbi pre Nemanjića“. List citira Marka Aleksića, arheologa – autora knjige „Srpske zemlje pre Nemanjića“: Prednemanjićko doba srpske istorije je slabije poznat deo naše prošlosti“.

Danas objavljuje „monitoring Birodijao izveštavanju medija za mesec i po dana vanrednog stanja“ pod naslovom „RTS kritikovao Vučića samo trinaest sekundi“. List dodaje da se „radilo o prilogu gde je ministar zdravlja Crne Gore 13 sekundi kritički govorio o postupanju predsednika Srbije u kontestu nabavke respiratora“.

hong-kong-poslanici-zakon-

Hong Kong, 28.05.2020 - poslanici  bacaju šeškire na pod u sali Zakonodavnog saveta nakon što je poslanik demokrata bacio predmet tokom drugog dana rasprave o zakonu koji će inkriminisati vređanje ili zloupotrebu kineskih državnih simbola u Hong Kongu, a tri poslanika demokrata su izbačena iz sale, u četvrtak ujutro, što je poremetilo početak rasprave o spornom zakonu

Sudbina dr Nestorovića

„Smeta im jer misli drugačije, sramno, Nestoroviću oduzimaju licencu!“ objavljuje Srpski telegraf. „Pod izgovorom da brane lekare, pet doktora je podnelo zahtev etičkom odboru komore da se preispitaju doktorovi nastupi. Nestorović: Kriv sam samo zato što sam izašao javno sa Vučićem“.

Suđenje za ubistvo pevačice

U tabloidima je ponovo na naslovnim stranama slučaj ubistva pevačice Jelene Marjanović ovoga puta povodom nastavka suđenja. Informer objavljuje naslov „Svekar Vladimir i kuma znaju ko je ubio Jelenu?!“

„Svedočila tetka ubijene pevačice iz Borče“ javljaju Novosti pod naslovom „Jelenina majka sumnjala na kumu i svekra Vladu“.

„Jučerašnji iskaz tetke ubijene pevačice iz Borče baca potpuno novo svetlo na zločin“ objavljuje Blic pod naslovom „Jelenina majka sumnjala da iza ubistva stoje svekar i kuma“.

„Šok na suđenju, Jelenika tetka za ubistvo optužila svekra i kumu“ piše u Srpskom telegrafu.

„Jelenu su ubili Vladimir i kuma Vera!“ naslov je u Kuriru.

„Jelenina tetka ruši optužnicu protiv Zorana“ objavljuje Alo. Reč je o suprugu ubijene pevačice koji je )za sada) glavni osumnjičeni.

Kako su atentatori pronašli žrtvu?

„Detalji napada na šefa ´kavčana´“ objavljuju Novosti pod naslovom „Policajac iz Kijeva ˙tipšovao´ Zvicera“. List tvrdi da je „narednik uhapšen pod sumnjom da je napadačima odao adresu Kotoranina“.

„Istraga atentata na Zvicera“ javlja Kurir pod naslovom „Ukrajinski policajac radio za škaljarce“.

Trener i navijači Partizana

„Savo Milošević demantuje glasine“ objavljuje Informer: „Lažu da su me tukli navijači“. U Novostima je najava na istu temu – „Milošević o navodnom sukobu“ pod naslovom „Izmislili šamare da bi rušili Partizan“ a u Srpskom telegrafu – „Kukavice, šamarali im trenera, uprava ne sme da bekne“.

„Savo Milošević: Morao sam deci da objašnjavam da nisam prebijen“.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...