Svako može da proveri da li je preboleo koronu

BM

(četvrtak, 28.05.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Paris, 27.05.2020 - demonstriraja ručkA pod plastičnim štitom u pariskom restoranu, dok se restorani u Francuskoj pripremaju za ponovno otvaranje, neki ulažu u štitnike kako bi zaštitili goste od virusa, a restorani širom sveta eksperimentišu sa zaštitom od virus kako bi privukli klijentelu

Od 1. juna građani će moći da se na lični zahtev testiranju i otkriju da li imaju antitela na korona virus, po ceni od 1.200 dinara. Juče položen kamen temeljac a za šest meseci počinje da radi južnokorejska fabrika u Smederevskoj Palanci. Naučnotehnološki park u Nišu otvara se 9. juna. Od 12. marta do 30. juna hoteli u Srbiji su, zbog izostanka stranih gostiju, izgubili prihod od oko 230 miliona evra. U ukrajini uhapšeni napadači na navodnog šefa ´kavčana´. Svetska bruka, ni Noleta ne puštaju u Crnu Goru. Fudbal počinje od sutra, navijači od ponedeljka na stadione.

bg-mapa-kult-dobra

Beograd, 27.05.2020 - Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda završio je mapiranje nepokretnog kulturnog nasleđa beogradskih opština i javnih spomenika, koje je kao trogodišnji projekat započeo 2018. godine, sa ciljem da se u vidu kartografije sačini prezentacija nasleđa koje treba da sačuvamo

Svako može na test – za 1.200 dinara

“Od 1. juna građani će moći da se na lični zahtev testiranju i otkriju da li imaju antitela na korona virus, a cena tog testa biće 1.200 dinara. Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević je rekla da je na današnjoj sednici Kriznog štaba doneta odluka da od 1. juna počnu serološka istraživanja na lični zahtev građana koji ne ispunjavaju utvrđene indikacije za besplatno testiranje” piše u Novostima pod naslovom “Saznajte od 1. juna da li ste imali koronu”.

“Ova vrsta testiranja, poznata i kao ´elisa testiranje´ moći će da se obavi u svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje, u Zavodu za zaštitu zdravlja radnika železnice i Zavodu za zaštitu zdravlja studenata.”

kriz-stab-27.5.

Beograd, 27.05.2020 - sednica Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv pandemije korona virusa: Branislav Tiodorović, Predrag Kon, Darija Kisić Tepavčević, Srđa Janković

Nova fabrika

„Korejsko čudo od fabrike u Smederevskoj Palanci zaposliće čak 1.000 ljudi“ naslov je u Informeru. „Kjungšin kejbl u Srbiji će praviti delove za Hjundai, Kiju, BMW, Mercedes“... piše u ovom tabloidu. „Juče položen kamen temeljac, za šest meseci počinje da radi“.

vucic-smed-pal-jk-

Smederevska Palanka, 27.05.2020 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao postavljanju kamena temeljca budućeg postrojenja kompanije Kjungšin kejbl (Kyungshin Cable) u Smederevskoj Palanci

Završen naučnotehnološki park u Nišu

„Naučnotehnološki park u Nišu otvara se 9. juna“ javlja Politika. „Investicija vredna 12,5 miliona evra završena u roku“. Od početka izgradnje prošlo je tačno godinu i po dana, dodaje Politika.

kina-monteverest-merenje

Tibet, 27.05.2020 - kineski istraživački tim postavlja opremu za istraživanje na Mont Everestu, lokalno poznat i kao Mt. Komolangma, kao deo projekta za merenje tačne visine najviše planine na svetu

Hoteli bez prihoda

„Hoteli grcaju u dugovima“ piše u Politici. „Od 12. marta do 30. juna hoteli su, zbog izostanka stranih gostiju, izgubili prihod od oko 230 miliona evra“ citira Politika procenu udruženja „Hores“.

telaviv-restoran-

Tel Aviv, 27.05.2020 - prizor iz Tel Aviva - posle više od dva meseca zatvaranja zbog korona virusa, restorani u Izraelu su ponovo otvoreni

Srpska opozicija

„Novi rat u vrhu srpske opozicije“ objavljuje Informer pod naslovom „Boško: Sergej, Boris i Živković su izdajice“. Reč je o Bošku Obradovića, Sergeju Trifunoviću, Borisu Tadiću i Zoranu Živkoviću.

opozicija-tadic-

Beograd, 27.05.2020 - konferencija za novinare na kojoj je saopšteno da SDS, Nove i PSG zajedno učestvuju na lokalnim izborima na Vračaru sa listom "Oslobodimo Vračar": Boris Tadić

Srpski otpor u Crnoj Gori

„Milan Knežević za Alo otkriva pravu istinu o sumanutim potezima vlasti u Crnoj Gori prema Srbima“ objavljuje ovaj tabloid pod naslovom „Mila zanima samo kokain“. List navodi: „Nemam pravo na strah. Svojoj braći sam rekao na koga sumnjam i njihova obaveza je, ukoliko se meni nešto desi, da me osvete po principu ´glavu za glavu´, priča za Alo jedan od lidera Srba iz Crne gore.

Balkanski obračun u Ukrajini

„U ukrajini uhapšeni napadači na navodnog šefa ´kavčana´“ piše u Novostzima. „Pucali u Zvicera da osvete Dedovića“.

“U Crnoj Gori se nagađa da je reč o osveti za masakr u restoranu u Atini kada su četvorica muškaraca izrešetala Igora Dedovića i Stevana Stamatovića i tako praktično obezglavili ´škaljarsku ekipu´. Dvostruko ubistvo u glavnom gradu Grčke počinjeno je sredinom januara ove godine” dodaje list. “Ukrajinska policija u utorak veče je uhapsila dvojicu Srba i dvojicu Crnogoraca, osumnjičenih da su nekoliko sati pre toga u Kijevu pokušali da ubiju Radoja Zvicera (38), navodno jednog od vođa "kavačkog klana" iz Kotora. Oni su locirani i privedeni u Odesi, tokom bekstva i pokušaja da se ilegalno prebace u Moldaviju.”

“Žrtva je državljanin Crne Gore, koji se nalazi na međunarodnoj poternici i jedan je od vođa i organizatora narko-kartela, čiji članovi isporučuju drogu ka većini evropskih država - naveli su iz ukrajinske policije.

Prema podacima do kojih smo došli, za Zvicerom nema međunarodnih poternica. Za ovim Kotoraninom ne traga ni srpska, ali ni crnogorska policija, objavljuju Novosti.

“Glavni razlozi za pokušaj ubistva bile su kriminalne aktivnosti žrtve, moguća preraspodela sfera uticaja unutar same organizacije, kao i između balkanskih kriminalnih klanova koji kontrolišu trgovinu drogom,  rekao je zvaničnik Nacionalne policije Igor Klimenko”.

“Radoja Zvicera spasao nespretno odrađen atentat” piše u Blicu a u Srpskom telegrafu: “Zvicer se bori za život, vođa kavčana upucan dok je džogirao”.

Kurir javlja da je “Atentat na vođu kavčana organizovao pink panter iz Užica?!” a Alo objavljuje kako su “atentatori na Zvicera napravili niz propusta”.

Skupa zabrana za Srbe

„Zatvaranje granica bila bi kazna za Srbe koji žive u Crnoj Gori“ prenosi Politika izjavu Aleksandra Vučića. „Nema sumnje da je odluka Crne Gore da od 1. juna ne otvori granice sa Srbijom politička ali Srbija svoju granicu neće zatvarati, naglasio je juče Aleksandar Vučić“ piše u Politici.

„Mila rampa može da košta 170 miliona evra“ objavljuju Novosti. Toliko, najmanje, godišnje potroše naši ljudi koji posete Crnu Goru“.

„Predsednik o zabrani ulaska državljana Srbije u Crnu Goru“, piše u Kuriru. „Vučić: Mi u to blato nećemo ulaziti, naše granice biće otvorene“

„Dačiću prekipelo“ piše u Srpskom telegrafu pod naslovom „Neka Crnogorci idu u Tiranu i okanu se Beograda“.

„Nemačka dozvoljava putovanja u 31 zemlju ali ne i kod Đetića“ piše u Srpskom telegrafu pod naslovom „Angelina osveta Milu za Srbe. Nemci neće kročiti u Crnu Goru“.

merkel-sednica-CG

Berlin, 27.05.2020 - nemačka kancelarka Angela Merkel na redovnoj sednici kabineta u Berlinu, koji je zbog potrebne udaljenosti da se spreči zaraza virusom održan u Međunarodnoj konferencijskoj sali, a ne u uobičajenoj sali kabineta

Ko ne da podatke o državnim nabavkama?

„Nakon pisanja Danasa predsednik Srbije traži informacije o nabavljanju medicinske opreme“ objavljuje ovaj list pod naslovom „Vučić poziva na objavljivanje podataka o nabavkama, Vlada ih uskraćuje“, naslov je u Danasu.

Zabranjeno i za Novaka

„Šizofrenija Podgorice“ objavljuje Informer pod naslovom „Milove ustaše zabranile i Novaka“. Reč je o „uredbi o zabrani ulaska u Crnu Goru građanima Srbije i RS“ koja se „odnosi i na Novaka Đokovića koji je tamo planirao da održi jedan deo teniskog Adrija tura“.

„Svetska bruka, ni Noleta ne puštaju u Crnu Goru“ objavljuje tabloid Alo.

Povratak navijača

„Fudbal sa publikom“ najavljuje Informer pod naslovom „Navijači na stadionima od 1. juna“.

„Nove preporuke kriznog štaba“ piše u Novostima. „Na stadionu do 1.000 navijača“.

„Od ponedeljka se ukida još jedan paket mera protiv korone“ javlja Blic pod naslovom „Proslave, mitinzi i mečevi sa publikom od 1. juna“.

„Superliga Srbije nastavlja se u petak utakmicama 27. kola“ objavljuje Danas pod naslovom „Fudbal od sutra, navijači od ponedeljka“


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...