Protest ispred Predsedništva Srbije

BM

(petak, 08.05.2020 - pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 07.05.2020 - protest u organizaciji Građanskog otpora ispred zgrade u kojoj se nalazi kabinet predsednika Srbije

Podrška bojkotu opala tokom pandemije. Vučić traži od EU ukidanje kvota na izvoz čelika. Kako je moguće da pravo na državnu pomoć od 100 evra ima 5,5 miliona građana a pravo glasa na izborima 6,7 miliona. Protest opozicije i građana sinoć ispred Predsedništva Srbije. Stiže nam leto u maju

bgd-ada-deca-

Beograd, 07.05.2020 - tereni za mini golf na Adi Ciganliji počinju da rade ovog vikenda

Opozicija i izbori

Podrška bojkotu opala tokom pandemije, piše u Politici pod naslovom “Većina u PSG-u za izbore, nesloga u Demokratskoj stranci”.

“Đilas zove Brisel da spasava bojkot” naslov je u Novostima gde piše da je “drama u SzS, sve se više stranaka sprema za izbore”.

“Prljavi plan: I bojkot i poslanici pod kontrolom” piše u tabloidu Alo pod naslovom “Đilas za izbore ima dve kolone”. Ovaj list tvrdi kako “u parlament gura Sergeja Trifunovića, koga predstavlja kao građansku opciju, dok će Boška Obradovića podržati u bojkotu. Vuk Jeremić izvisio, izbrisan iz svih kombinacija”.

Kurir “otkriva kako je puklo između Đilasa i Jeremića”.

“Prolupali” piše u Srpskom telegrafu iznad naslova “Haos u opoziciji zbog izbora”.

Srpski čelik i EU

Vučić traži od EU ukidanje kvota na izvoz čelika, objavljuje Politika.

Uz najavu “odbrusio liderima EU”, Srpski telegraf objavljuje naslov “Vučić: Na ucene ne pristajemo”.

dacic-godfri-

Beograd, 07.05.2020 - ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Ameriekih Država u Srbiji Entonijem Godfrijem

Državna pomoć

Informer objavljuje “ekonomske mere” pod naslovom “Ko će sve u Srbiji dobiti državnu pomoć, kada i koliko”.

Državnih 100 evra i birački spisak

Kako je moguće da pravo na državnu pomoć od 100 evra ima 5,5 miliona građana a pravo glasa na izborima 6,7 miliona, pita se Danas pod naslovom “Otkud Srbiji višak od million punoletnih?”

Moguće objašnjenje nude Raša Nedeljkov, Crta – Prema našem istraživanju iz 2018, čak 59 odsto građana Srbije smatra da birački spisak nije tačan – i Bojan Klačar, Cesid – Ministarstvo finansija se vodilo pretpostavkama a ne egzaktnim podacima.

Protest opozicije u Beogradu

“Protest opozicije i građana sinoć ispred Predsedništva Srbije”, objavljuje Danas pod naslovom “Ulicama Beograda opet se orilo ´Vučiću lopove´”.

Protest koji je organizovao Građanski otpor u Pionirskom parku, naspram svečanog ulaza u zgradu u kojoj je kabinet predsednika Srbije, okupio je više stotina građana, a završen je oko 21 sat, piše u Danasu. Predsednik pokreta Dveri i nekoliko desetina građana je preskočilo postavljenu barijeru pred ulazom Predsedništva iz Pionirskog parka, raspravljali se sa pripadnicima, kako su sami rekli, privatnog obezbeđenja i pripadnicima specijalne jedinice vojske Kobra i pokušavali da uđu u zgradu Predsedništva, navodi Danas.

Ispred zgrade Predsedništva u Beogradu oko 21.00 čas završen je protest građana, nakon što su sa protesta u organizaciji Građanskog otpora otišli lideri stranaka opozicije iz i oko Saveza za Srbiju, predsednik S SP Dragan Đilas, Dveri Boško Obradović, Zoran Lutovac i Radoslav Milojičić Kena iz DS, a sa njima i deo njihovih pristalica, objavljuje Politika. Građanski otpor je „preuzeo” proteste koje je ranije organizovao 1 od 5 miliona, a pristalice su na večerašnji pozvali preko društvenih mreža, prenosi Tanjug a objavljuje Politika.

“Čuo sam uvrede, viku, ali nikako da čujem neki program, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić komentarišući protest dela opozicije ispred Predsedništva, zbog kojeg je, kaže, zakasnio u emisiju ´Ćirilica´”, dodaje Politika.

bg-prot-predsednistvo-7.5

Beograd, 07.05.2020 - protest u organizaciji Građanskog otpora ispred zgrade u kojoj se nalazi kabinet predsednika Srbije

Izlečena deca

Blic objavljuje “dobru vest” pod naslovom “U Srbiji od korone izlečeno 182 dece”.

Kina, EU i Srbija

“SAD suzbijaju uticaj Pekinga” piše u Novostima pod naslovom “´Istraživači´ kidaju sponu Srbija – Kina”. List objašnjava da “razvojne agencije spremaju novac za analize kojima će se dokazati teza o kineskoj ´mekoj moći´. Cilj je politički pritisak na našu zemlju, odnosno težnja da  ne izgubi orijentaciju ka EU”.

bgd-venci-kina

Beograd, 07.05.2020 - ambasadorka Kine Čen Bo i ministar za rad Zoran Đorđević položiili su vence na mestu srušene zgrade kineske ambasade na Novom Beogradu tokom NATO bombardovanja 1999. godine: Čen Bo, Zoran Ðorđević

Tramp i Kosovo

Srpski telegraf objavljuje “Trampov ultimatum” pod naslovom “Neću da plaćam kreaturu od države Kosovo”.

tramp-guverner-oporavak

Washington, 07.05.2020 - američki predsednik Donald Tramp na sastanku sa guvernerom Gregom Abotom u Beloj kući povodom mera borbe protiv pandemije korona virusa

Intervencija u Venecueli

Kako je propala otmica Madura, naslov je u Politici, povodom oružanog incidenta u ovoj latinoameričkoj državi kada je zarobljen i jedan pripadnik američke vojske.

bgd-basta-7.5.

Beograd, 07.05.2020 - u Srbiji je jutros u pet sati istekao poslednji policijski čas, uveden tokom vanrednog stanja proglašenog 15. marta, ali će po savetima stručnjaka biti zadržan režim ponašanja i izbegavanja socijalnih kontakata, uz produženu zabranu javnih skupova

Život posle vanrednog stanja

“Kako će izgledati život posle vanrednog stanja” objavljuje Blic pod naslovom “Ovo su mere koje ćemo poštovati tokom leta”. List navodi da će biti “dozvoljeno okupljanje do dvaddeset ljudi. Na javnim površinama držaće se distance od dva metra. Maska I rukavice obavezne u društvu i u zatvorenom, nema fizičkih kontakata. Nema bioskopa, proslava i sporta sa publikom bar do juna”.

“Vlada usvojila novi set mera” objavljuju Novosti pod naslovom “Pooštravaju kazne da se virus ne probudi”.

“Država predlaže rad od kuće do daljneg”, piše u Politici.

vlada-srb-7.5.

Beograd, 07.05.2020 - sednica Vlade Srbije

Uputstva za penzionere

“Penzioneri, ovo morate da pročitate!” naslov je u tabloidu Alo. “Detaljni saveti lekara najstarijim građanima kako da sačuvaju zdravlje po izlasku iz dvomesečne izolacije”.

Stiže vikend kao leto

Stiže nam leto u maju, piše u Informeru pod naslovom “Za vikend 30 stepeni”. List dodaje: “U utorak oluja pa opet vrelo”.

belorus-minsk-parada-pripreme

Minsk, 07.05.2020 - vojni helikopteri lete nad gradom tokom priprema za vojnu paradu povodom Dana pobede, 9. maja, u Minsku

Kuda na letovanje

Kurir citira Aleksandra Seničića, direktora Jute: “zaboravite na more ove godine”.

Može li bez nasilja?

“Protivnik se može pobediti i bez nasilja” naslov je u Kuriru za intervju sa Ivankom Popović, rektorkom Univerziteta u Beogradu. “U celom svetu dolazi do podela, radikalizacije I nasilja svih oblika. Pribegavanje nasilju za neke postaje jedini način da ostvare svoje ciljeve”.

Priveden zbog pretnji predsedniku Srbije

“Priveden D.M. (48), pretio predsedniku”, objavljuje tabloid Alo pod naslovom “Meci za Vučića”. List dodaje kako je “osumnjičeni više puta direktno pozivao na ubistvo šefa države. U njegovom stanu pripadnici BIA pronašli municiju”.

“Uhapšen opasan luda” piše u Informeru pod naslovom “Spremao snajper za Vučića?!”

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...