Odbojkašice u finalu Evropskog prvenstva

Danijela Ćirović

(nedelja 08. septembar, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Nikinci, 07.09.2019 - Pokazno-taktička vežba „Povratak 2019“ pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP Srbije, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je pokazno-taktičkoj vežbi „Povratak 2019“. Srpska delegacija zaustavljena je na ulazu u Hrvatsku, jer nije prijavila put u Jasenovac. Martić iz zatvora u Estoniji govori o devedesetim godinama. Svako baci 35 kilograma hrane godišnje. Odbojkašice Srbije pobedile su ekipu Italije i plasirale se u finale Evropskog prvenstva.

moda-njujork-dzeremi-s

New York, 07.09.2019 - kreacije Džeremija Skota na Nedelji mode u Njujorku

Kakva je korist od bojkota

Kakva je korist od bojkota izbora, pita Politika. List objavljuje autorske tekstove Dragana Đilasa, Čedomira Jovanovića i Vuka Draškovića.

„Poseduju li bojkotaške stranke ljude, resurse, novac i energiju da izdrže postizbornu oskudaciju i volonterski ubeđuju ljude da je mudro ostaviti Aleksandra Vučića na vlasti bez borbe? Bojkotaški aktivizam može se pretvoriti i u postbojkotašku depresiju, naročito zbog izjava Metjua Palmera i Dejvida Mekalistera, koji su preporučili delu opozicije da odustane od povlačenja sa izbora i bori se u parlamentu“, stoji u tekstu na prvoj strani.

prot-bg-7.9.

Beograd, 07.09.2019 - novi protest #1od5 miliona

Vučić na pokaznoj vežbi

„Videli smo snagu srpske policije i njenih specijalaca“, konstatovao je predsednik Aleksandar Vučić posle pokazno-taktičke vežbe "Povratak 2019" na poligonu u Nikincima i istakao da Srbija mora da jača svoje bezbednosne snage kako bi bile spremne za sve izazove, prenose Novosti.

"U uslovima nemirnog sveta, u kojima ne znate šta će se sutra zbivati u celom svetu, moramo da jačamo naše bezbednosne snage i da budemo spremni za sve izazove i zaštitimo narod od opasnosti i od pretnje. To treba da deluje i preventivno. Ponosan sam na ove momke. Odličan su posao obavili i pokazali zavidnu fizičku spremnost i ogromnu vatrenu moć", kazao je Vučić.

vucic-harcenko

Beograd, 07.09.2019 - Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom

Delegacija zaustavljena na granici

Srpska vojna delegacija nije bila najavljena da će posetiti Jasenovac, nezvanično se saznaje u Ministarstvu odbrane i to je bio razlog zašto su zaustavljeni na graničnom prelazu Bajakovo. Hrvatski izvori tvrde da Ministarstvo odbrane Srbije nije poslalo zahtev za ulazak vojnih lica u Hrvatsku, a kada su hrvatski policajci u kombiju na granici pronašli vojne uniforme nisu delegaciju pustili da uđe u Hrvatsku. Delegaciju Vojske Srbije čine starešine sa Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije. Na granici, na prelazu Batrovci-Bajakovo, delegacija je zaustavljena, zadržana i pretresena. Iako su članovi delegacije rekli da će ostaviti uniforme i kao civili otići u Jasenovac, granični policajci nisu ni dalje želeli da ih puste, prenose Novosti.

Glavni naslov na prvoj strani Kurira je „Hrvatsko ludilo“. Carinici na Bajakovu nisu dozvolili delegaciji Vojne akademije da pređe granicu i prisustvuje pomenu Srbima ubijenim u najstrašnijem logoru NDH. Kolinda Grabar Kitarović je rekla da su „Srbi pravi provokatori“, a Aleksandar Vulin da je „zgađen ustaškom sramotom“.

nikolic-kina--sjanmen

Sjamen, 07.09.2019 - Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić učestvovao je na zajedničkom sastanku delegacije Vlade Srbije sa partijskim sekretarom provincije Fuđien Ju Vejgvom i predstavnicima provincije

Ispovest Martića iz Estonije

„’ZA dom spremni’, prebijanje srpskih mladića jer navijaju za Zvezdu, i najstrašnija revizija istorije, kako je bez srama Drugi svetski rat u Hrvatskoj predstavila aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović nedavno u Poljskoj, sve to se događalo i 1990. godine. Nisam hteo, ali morao sam tada da stanem na čelo narodnog ustanka protiv ustaštva koje je diglo glavu posle prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj 1990. kada je pobedio Tuđman“, kaže za Novosti Milan Martić, nekadašnji predsednik Republike Srpske Krajine. Ovaj Srbin iz Knina, bivši policajac, danas haški osuđenik kome su svetski moćnici "razrezali" 35 godina robije, posle pune 24 godine otvorio je dušu za medije, i to iza zidina zatvora Vangla u Tartuu, drugom po veličini gradu u Estoniji.

oldtajmeri-bg

Beograd, 07.09.2019 - "Beograd na vodi" bio je domaćin izložbe „Belgrade Waterfront Classic Car Show 2019“, na kojoj su najpoznatiji svetski i domaći kolekcionari automobila predstavili svoje oldtajmere

Cunami revizije istorije

Srbija snosi najveću odgovornost za započinjanje Prvog svetskog rata. Srpska vojska je 1918. okupirala Crnu Goru. Milan Nedić je bio narodna majka, a Ljotić istinski patriota. Jasenovac je bio radno-rekreativni logor. Stepinac je štitio Srbe i Jevreje u NDH, nabraja Politika. I tako do izjave Kolinde Grabar Kitarović da je „hrvatski narod razmerno broju stanovnika najviše pridoneo antifašističkoj borbi u Evropi“.

Cunami revizije istorije, koji je pre ti decenije preplavio jugoslovenske prostore, i danas zapljuskuje hridi nekadašnje zajedničke države.

fudb-srb-portug

Beograd, 07.09.2019 – reprezemtacija Srbije pred utakmicu kvalifikacija za prvenstvo Evrope, sa Portugalijom, koja je završena porazom (2:4)

Svako baci po 35 kg hrane godišnje

Blic objavljuje rezultate istraživanja Centra za unapređenje životne sredine. Naslov teksta je „Svako od nas svake godine baci 35 kilograma hrane“. Najviše bacamo hleb – više od 10 kilograma, pa meso – preko sedam kilograma, potom mleko – 6,7 litara, pa voće i povrće – preko pet kilograma.

odb-zene-srb-ita

Ankara, 07.09.2019 - polufinale Evropskog šampionata u odbojci, Srbija - Italija

Odbojkašice u finalu EP

Samo još jedan pobednički korak treba da naprave odbojkašice Srbije da bi odbranile kontinentalni tron osvojen 2017. godine u Bakuu. Izabranice Zorana Terzića su u polufinalu Evropskog prvenstva nanele još jedan poraz velikom rivalu, reprezentaciji Italije - 3:1 i u nedelju će se od 18.30 u Ankari boriti za treće evropsko zlato u ovoj deceniji, pišu Novosti. Protivnik u finalnom meču biće Turska, koja je u polufinalu bila bolja od Poljske (3:1). Znale su naše igračice da Italija ima ogroman motiv da se osveti za bolan poraz u prošlogodišnjem finalu Svetskog prvenstva. Sa druga strane, Italijanke su bile svesne da Srbija već u ovom susretu želi da obezbedi medalju i nastavi niz osvajanja odličja koji traje od 2015. godine.

 

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...