Patrijarh Irinej: “Ono što radi Milo nisu nam ni Turci radili”

Danijela Ćirović

(subota 15. jun, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Beograd, 14.06.2019 - svečana akademija povodom obeležavanja 20. godišnjice od bitke na Košarama

U Podgorici danas sabor protiv otimanja crkava i imovine SPC. Specijalni tužilac na Kosovu počinje sa radom, saslušanja čelnika OVK posle sastanka u Parizu. Muhamed bin Zajed veliki prijatelj sa predsednikom SAD i naš državni vrh preko njega pokušava da organizuje posetu šefa Bele kuće

noc-knjige-bgd-

Beograd, 14.06.2019 - dvadeseta regionalna manifestacija Noć knjige

Ugroženi hramovi SPC

“Udružili se đavoli” javlja Informer pod naslovom “Milo i Tači otimaju srpske crkve”. Tabloid navodi da “podgorica pravi presedan svojim zakonom o otimanju imovine SPC da bi prištinske vlasti po istom modelu preuzele srpske svetinje na Kosovu – Pećku patrijaršiju, Visoke Dečane, Gračanicu – upozorava vladika Joanikije”. Uz ovo, list objavljuje fotografije Mila Đukanovića i Hašima Tačija.

“Crna Gora usvaja zakon” piše u Novostima pod naslovom “Kreću na svetinje, udaraju na Srbiju”. List objavljuje da je “u Podgorici danas sabor protiv otimanja crkava i imovine SPC”. Pored toga citiraju se ministri Dačić, “na antisrpstvu grade identitet” i Popović, “ako prođe ovaj akt, prekinuti odnose”.

“Patrijarh se oglasio” javlja Kurir pod naslovom “Ono što radi Milo nisu nam ni Turci radili”.

“Milo Đukanović rešen da uzurpira srpske crkve i manastire. Narod danas staje u zaštitu svetinja u Crnoj Gori”, objavljuje Alo pod naslovom “Srbi brane Ostrog”.

Politika najavljuje pesnika Matiju Bećkovića pod naslovom “Milo pravi eparhiju škaljarsko – kavačku”. List citira i istoričara Aleksandra Rakovića: “Neće Ostrog biti prvi na udaru. Verovatno će najpre zauzeti Cetinjski manastir jer se nalazi u neprijateljskom okruženju”.

vojska-pancevo-rus-

Pančevo, 14.06.2019 - multinacionalna taktička vežba sa bojevim gađanjem „Slovensko bratstvo 2019“ počela je danas postrojavanjem pripadnika Vojske Srbije, Oružanih snaga Ruske Federacije i Oružanih snaga Republike Belorusije

Srpsko – crnogorski odnosi

Danas prenosi izjave “o trenutnoj fazi odnosa Srbije i Crne Gore” pod naslovom “Vlastima u Beogradu i Podgorici koriste tenzije”. List citira Zorana Živkovića, “Izjave srpskih zvaničnika razumem kao političku operetu namenjenu za unutrašnjnu upotrebu” i Milana Žugića, “Podgorici odgovara da naprave pauzu od priča o tehničkoj vladi”.

vucic-fra-parlam-

Beograd, 14.06.2019 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  sastao se sa delegacijom Parlamenta Republike Francuske

Najava saslušanja čelnika OVK

Blic saznaje kako “specijalni tužilac na Kosovu počinje sa radom”. List najavljuje “Saslušanja čelnika OVK posle sastanka u Parizu”, uz fotografije na kojima su Kadri Veselji, Hašim Tači i Daut Haradinaj.

Dačić upozorava

Politika prenosi izjavu Ivice Dačuća, ministra spoljnih poslova Srbije, za ruski list Izvestija, pod naslovom “Ako Kfor ne zaštiti Srbe, šaljemo vojsku”.

dacic-dan-afrike-

Beograd, 14.06.2019 - prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na svečanom prijemu povodom obeležavanja Dana Afrike

Srpski jezik na fakultetima

Odbor za standardizaciju jezika SANU predlaže: Srpski mora da se uči I na fakultetu”, piše u Novostima.

Usporen rad u kragujevačkom Fijatu

“Plaćeno odsustvo u Fijatu” javljaju Novosti pod naslovom “Na traku samo po pozivu”.

Bakić pozvan u policiju

“Profesor Univerziteta, poznati sociolog pozvan u policiju” objavljuje Danas pod naslovom “Jovo Bakić saslušan zbog intervjua NIN-u”. List navodi kako je “motiv za saslušanje bio taj što je u Dnevniku RTS zloupotrebljen intervju”. “Tada je rečeno da sam kazao da je trebalo upasti u zgradu RTS sa dugim cevima – ja to nikada I nigde nisam kazao a stojim iza svega što sam reako u NIN-u I zato sam spreman da se vidim na sudu sa bilo kim”.

Hajka na ćumur

“Ljudi, šta sad da jedemo” pita Informer pod naslovom “Zabranjuju nam roštilj na ćumur?!” List navodi da je reč o inicijativi u Skupštini i citira stručnjake: “Tako pečeno meso izaziva rak”.

“Roštiljdžije ujedinjene: Branićemo ćumur do poslednjeg ćevapa”, objavljuje Kurir.

Politika prenosi izjavu Zorana Miloševića, predsednika Udruženja ugostiteljsko-turističkih poslenika iz Niša: “Ovakva inicijativa teško je ostvariva”.

Šeik pomaže dovođenje Trampa?

Pod oznakom “ekskluzivno” Srpski telegraf objavljuje kako je “na pomolu poseta veka”. Pod naslovom “Šeik dovodi Trampa u Srbiju”, piše da je “Muhamed bin Zajed veliki prijatelj sa predsednikom SAD i naš državni vrh preko njega pokušava da organizuje posetu šefa Bele kuće”.

“Vučić pisao Donaldu Trampu: Srećan rođendan i dođite u Srbiju”, objavljuje Kurir.

odboj-srb-brazil

Gondomar, 14.06.2019 - utakmica Brazil - Srbija u 1. kolu 3. vikenda Lige nacija, 2:3; 25-17,22-25,25-17,20-25,12-15

Desetoro u bolnici zbog ujeda zmija

Informer javlja o “najezdi zmija po celoj Srbiji”. Tabloid navodi kako je “od početka nedelje već desetoro završilo u bolnicizbog ujeda poskoka I šarke. Najugroženiji Zaječar, Bor, Vranje, Leskovac i Niš”.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...