Proslava u Prištini dolaska NATO

Danijela Ćirović

(četvrtak 13. jun, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Priština, 12.06.2019 - bivši američki predsednik Bil Klinton na svečanoj proslavi 20. godišnjice dolaska NATO snaga na Kosovo, u Prištini

Bil Klinton je rekao da će Kosovo podržavati "bez obzira na to ko vlada u SAD". Britanski Gardijan u najnovijem tekstu izneo je zaključak da je posle 20 godina vreme za kraj misije Alijanse na Kosovu. Beogradsko javno preduzeće GSP rentira kola na tri godine po ceni kao da ih je kupilo. Sve bebe na odeljenju neonatologije GAK "Narodni front" kod kojih je iz krvi izolovana bakterija klebsijela pneumonije u stabilnom su stanju.

vucic-pancevo-fabrika-s

Pančevo, 12.06.2019 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju fabrike kompanije ZF u okviru E-Mobility divizije u Pančevu

Ordenje i spomenik na Kosovu

Proslava u Prištini, nadnaslov je u Novostima za tekst "Ordenje za zločine na mestu zločina". Medlin Odbrajt je povodom otkrivanja njene biste na Kosovu rekla da ono "zaslužuje da bude priznato od svih". Bil Klinton je rekao da će Kosovo podržavati "bez obzira na to ko vlada u SAD".

"Plač žrtava u Beogradu, ´bal vampira´ u Prištini", naslov je u Politici.

pristina-siptari-klinton-

Priština, 12.06.2019 - bivši američki predsednik Bil Klinton i nekadašnja državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt sa premijerom i predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem na svečanoj proslavi 20. godišnjice dolaska NATO snaga na Kosovo, u Prištini

Razgovor Obradovića i Palmera

Lažni veliki Srbin mora da igra kako Amerikanci sviraju, piše Informer uz naslov "Boško ćutke priznao Kosovo". Lider Dveri na sastanku u rezidenciji Ambasade SAD nije ni pokušao da protivreči Amerikancima, a ovako je tekao njihov razgovor, navodi list: "Palmer i Skot: Kosovo jeste država. Obradović: Mi smo demokrate."

Dragan Đilas, Vuk Jeremić i drugi šefovi SZS "obećali su pomirljivu 'kosovsku politiku'".

Englezi otkrivaju, piše Srpski telegraf, "NATO se povlači sa Kosova". Britanski Gardijan u najnovijem tekstu izneo je zaključak da je posle 20 godina vreme za kraj misije Alijanse na Kosovu.

opozicija-kzs-skupstina-

Beograd, 12.06.2019 - konferencija za novinare poslaničkih grupa SDS, NS, DS, Kluba samostalnih poslanika, NS-Pokret za spas Srbije i poslanika Dveri u Skupštini Srbije: Sanda Rašković Ivić, Goran Ćirić, Ana Stevanović, Marinika Tepić, Boško Obradović

Francusko - nemačka borba za prvenstvo u Evropskoj uniji

"Iza priče o navodnom kandidovanju Angele Merkel za predsednicu EK kriju se velika neslaganja vodećih lidera - ko će biti na čelu novih evropskih institucija", piše u Politici. List tvrdi da je ustvari, "Emanuel Makron zapečatio evropske ambicije ´špicenkandidata´ narodnjaka Manfreda Vebera, izjavom da bi podržao Angelu Merkel ako bi želela da postane predsednica Evropske komisije". Time je francuski predsednik, zapravo, poručio nemačkoj kancelarki da nema šanse da njen miljenik bude postavljen na čelo nove "evropske vlade".

hongkong-prot-

Hongkong, 12.06.2019 - Stotine hiljada ljudi protestovalo je  u Hongkongu zbog zakona koji će omogućiti izručenje građana i kineskim vlastima

Milioni za psihoanalizu zaposlenih

U Ministarstvu rada nastavljaju da rasipaju novac građana Srbije, piše Danas uz naslov "Ministar dao milione za psihoanalizu zaposlenih". Za analizu je angažovano nevladino preduzeće za poslove koje bi inače mogle da obave službe za upravljanje kadrovima u Vladi Srbije i ministarstvu. Vrednost ugovora bila je 4,4 miliona sa PDV-om, a zadatak pružaoca usluga je bio da za 25 dana izvrši analizu unutrašnje organizacije. Kako navode izvori lista, tim psihologa i pravnika firme "Hermes" obavljao je kratke informativne razgovore "isključivo sa šefovima službi i načelnicima", i od njih pribavljao informacije, dok sa ostalim državnim službenicima uopšte nije bilo kontakta.

brnab-geneva-un

Ženeva, 12.06.2019 - Susret premijerke Ane Brnabić sa generalnim direktorom Medjunarodne organizacije rada Gaj Rajderom, drugog dana 108. Međunarodne konferencije rada,u Evropskom sedištu Ujedinjenih nacija u Ženevi

Papreni GSP-ov zakup

Beogradsko javno preduzeće rentira kola na tri godine po ceni kao da ih je kupilo, objavljuje Danas. Za tri godine najma 30 vozila, GSP će dati preko 55 miliona dinara, a po isteku roka vozila se vraćaju u Auto Čačak. "GSP plaća 15.000 evra za zakup po automobilu", naslov je teksta.

vulin-dodik-s

Banjaluka, 05.06.2019 - predsednik Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sa borcima sa Košara

Zaražene bebe stabilno

Sve bebe na odeljenju neonatologije GAK "Narodni front" kod kojih je iz krvi izolovana bakterija klebsijela pneumonije u stabilnom su stanju. Mere suzbijanja bolničke infekcije, koje se primenjuju od petka, iako od tad nije bilo novih slučajeva infekcije, ostaće na snazi još sedam do 10 dana, pišu Novosti. Sve dok se one ne suspenduju, ostaje zabrana poseta pacijentkinjama koje su na bolničkom lečenju u GAK "Narodni front", i redukcija prijema novih pacijentkinja, koja podrazumeva samo prijem visokorizičnih trudnica i porodilja, dok se sve ostale upućuju u druga beogradska porodilišta. To su, posle detaljnog čišćenja i dezinfekcije odeljenja na kojem je otkrivena bolnička infekcija, neke od mera predostrožnosti da se u bolnicu ne unese novi izvor zaraze.

indi svetkovina

Gauhati, 12.06.2019 -  Baiko festival hindu vernika

Pucao u ženu zbog patika

Informer piše o bizarnom motivu zločina uz naslov "Zbog patika pucao u ženu, a onda i sebi razneo glavu". Dragoslav Jovanović najpre je pretukao Teodoru, jer mu je zamerila što je kupio skupe patike. U ponedeljak uveče dok su šetali bebu opet su se sukobili oko patika.

Pokušao da reketira poslastičara

Brat estradne pevačice Seke uhapšen je zbog reketiranja poslastičara, piše Blic. Uz pretnje je pokušao da iznudi 2.000 evra. Nedžad Ramić (41) više puta je od vlasnika poslastičarnice pokušavao da izvuče novac, pa ga je ovaj prijavio policiji.

Starleta saslušana zbog prostitucije

Mimi Oro saslušana je zbog prostitucije, piše Kurir. Jagodinka je prva starleta koja je na poziv Višeg tužilaštva u Beogradu govorila o poslovima najpoznatijeg srpskog makroa Mihajla Maksimovića i njegovov brata Dušana Milenkovića.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...