SNS pobedio u 110 opština

Anđelka Nikolić

(petak, 6. maj, pregled najvažnijih tema na naslovnim stranama u srpskoj štampi)
Moskva, 05.05.2016 - proba letačkog dela vojne parade na Crvenom trgu u Moskvi

Naprednjaci pobedili u skoro svim mestima, samo u osam lokalnih samouprava bolji skor imale druge liste, i to manjinske. Na burnoj konstitutivnoj sednici u Šapcu, zakazanoj pre konačne odluke Upravnog suda, letele su glasačke kutije a vlast su formirale liste okupljene oko Dušana Petrovića i bivših članova URS-a. Novi Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine smenio je direktora programa, a on  smatra da je njegova smena politička. Sve više indicija da će u Vučićevom kabinetu biti mesta samo još za Pastora, Zukorlića i Čedu Jovanovića, ali ne i za socijaliste. Kao kandidati za novog premijera Turske nezvanično se pominju Erdoganov zet Bert Albajrak i njegov bliski saradnik Bilal Jildrim, ministar saobraćaja. Zaštitnik građana Saša Janković najavio da će razgovarati i sa premijerom Aleksandrom Vučićem o slučaju Hercegovačka.  Za mesec dana stižu jeftine ´lade´ iz Rusije.

moda-saop-ratier

Sao Paolo, 3.5.2016 - nedelja mode u Sao Paolu, koekcija: Ratier

Naprednjaci pobedili u 110 opština

Rezultati parlamentarnih izbora pokazuju da su naprednjaci pobedili u skoro svim mestima. Samo u osam lokalnih samouprava bolji skor imale druge liste, i to manjinske, objavljuju Novosti pod naslovom „SNS u 110 opština dobio više od 50%“.

Naprednjaci su na parlamentarnim izborima osvojili prvo mesto u skoro svim opštinama i gradovima u Srbiji. A na glasanju za novi sastav Skupštine u čak 110 lokalnih samouprava savez koji predvodi Aleksandar Vučić dobio je podršku više od polovine birača koji su glasali.

rik-cetvrtak-5.5.-s

Beograd, 05.05.2016 - sednica Republičke izborne komisije 

Letele kutije za glasanje u Šapcu, ali ko ih je bacao?

Na burnoj konstitutivnoj sednici u Šapcu, zakazanoj pre konačne odluke Upravnog suda, lokalnu vlast formirale su liste okupljene oko Dušana Petrovića („Zajedno za Srbiju“ – ZZS)  i bivših članova URS-a, a naprednjaci su ostali u opoziciji iako su formalni pobednici lokalnih izbora, prenosi Politika.

Konstituisanje lokalnog parlamenta u Šapcu, prvo u Srbiji posle tek održanih izbora, proteklo je u užarenoj atmosferi koju su obeležili incidenti, uvrede, pa i prekid sednice. Vlast su u popodnevnim satima, bez prisustva odbornika SNS-a, formirale drugoplasirana i trećeplasirana izborna lista, stranka Dušana Petrovića i grupa građana predvođena bivšim lokalnim funkcionerima URS-a. Sa 39 glasova odbornika za gradonačelnika je izabran Nebojša Zelenović.

Napetost u Šapcu dodatno je podgrejana činjenicom da su predstavnici SNS-a uložili žalbu Upravnom sudu na uočene neregularnosti u izbornom postupku, a da je ovdašnja novo-stara koalicija u međuvremenu ipak zakazala konstitutivnu sednicu.

Pored teških reči, u pometnji nastaloj prilikom jednog od pokušaja da se izglasa predsednik skupštine grada, slomljena je i biračka kutija.

„Izbori se ne mogu smatrati završenim sve dok postoji mogućnost da se ponove, a SNS je tražio poništavanje glasanja na 17 biračkih mesta. Potpuno nam je nejasno zbog čega se tako žurite kada je rok za izjašnjavanje samo 48 sati. Ovo što radite je pravno nasilje“, rekao je Aleksandar Pajić iz SNS-a koji je Radovanoviću pokušao da iz ruku iščupa skupštinski materijal, pošto ga je predsedavajući uporno prekidao. U gužvu je uletela Jasminka Đoković iz lokalnog SPO (takođe u koaliciji sa ZZS-om), otela materijal Pajiću i vratila Radovanoviću.

Kada je došlo do izbora predsednika skupštine, nastala je  gužva oko biračke kutije, koju su odbornici ZZS-a postavljali, a SNS-a odnosili. Jedna od kutija je pukla uz glasan prasak.

Do fizičkog obračuna ipak nije došlo. Radovanović je izrekao meru udaljenja svim odbornicima SNS-a, koji su u miru napustili salu, i odredio pauzu od dva sata.

I dok Politika ima neutralan naslov za ovaj događaj „Letele kutije u Šapcu“, Danas o ovoj tempi piše pod naslovom „Naprednjaci bacili kutiju za glasanje“.

„Nisam šokiran ponašanjem odbornika SNS pošto oni već duže vreme unose element nasilja u politiku Srbije, što su građani Šabca i prepoznali što je i pokazao ishod izbora u našem gradu“, izjavio je za Danas Nebojša Zelenović koji predvodi grupaciju stranaka koje su sakupile većinu za formiranje vlasti u ovom gradu.

Do problema je došlo prilikom glasanja za predsednika Skupštine Nemanju Pajića, koji je u prošlom mandatu bio zamenik gradonačelnika, kada je umesto ubacivanja glasova, jedan od odbornika iz redova SNS prišao kutiji i bacio je, prenosi Danas .

Predsedavajući Sreten Radovanović, kao najstariji kandidat za odbornika, pokušao je da održi red, ali je Aleksandar Pajić (SNS) u jednom trenutku je oteo materijal od Radovanovića, da bi kasnije svi kandidati te stranke i fizički sprečili održavanje glasanja. Oteli su kutiju koja je išla iz ruke u ruku. Došlo je i do koškanja, a Negovan Stanarčić (SNS) je u jednom trenutku uzeo mikrofon predsedavajućeg i počeo da ga lomi.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović se oglasio saopštenjem javnost u kojem je odbornike SNS-a optužio da su „fizičkim napadom na trenutak prekinuli sprovođenje izborne volje građana”, prenosi Politika.

„Notorna je laž da je bilo koji odbornik i član SNS bacao kutije po sali i ponašao se neprimereno”, navodi se u saopštenju gradskog odbora SNS u Šapcu i dodaje da su oni zgroženi medijskom hajkom koja se vodi protiv njenih odbornika u skupštini grada Šapca.

Oni navode da je istina da se koalicioni partner Nebojše Zelenovića na čelu sa Sofronijem Čonjagićem ponašao neprimereno i politički nekorektno, nepoštujući procedure, kao i da je Čonjagić nasilnim putem pokušao da sprovede sopstvene interese, u isto vreme izazivajuci potpuni haos u sali.

Naprednjaci navode i da je lokalni medij pod kontrolom Zelenovica montirao snimak vezan za događaj u Šapcu dok su ga ostali mediji preneli.

SNS navodi da će građanima nakon objavljivanja nemontiranog materijala biti jasno da SNS govori istinu, a da je Nebojsa Zelenovic ponovo pokušao da ih obmane. SNS naglašava da će nastaviti svim legitimnim putevima da se bori protiv „katastrovalne politike i pljačke koju sprovodi Nebojša Zelenović i njegovi koalicioni partneri”.

Grupni portret bez Dačića

 „Potrudićemo se da koalicija u pokrajini bude što šira, jer je radi stabilnosti važno da bude uključeno što više faktora, dok će u republičkom parlamentu biti nešto uža”, kazao je juče potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović i to je jedino što se u ovom trenutku pouzdano zna o sastavu buduće vlade Srbije i pokrajine Vojvodine, piše Politika.

Čini se da ovakva projekcija ni ne ostavlja mnogo prostora socijalistima da se nadaju ponovnom učešću u vladi. Tim pre što i nezvanične informacije govore da je Vučić blizu odluke da ih ne pozove. Ako se pri tom ima u vidu da je lider SNS-a dan pre početka izborne tišine rekao da je u tom trenutku „veoma teško govoriti o mogućoj saradnji sa SPS-om posle izbora”, sve je izglednija slika buduće vlade bez socijalista.

Aleksandar Vučić je preksinoć, posle ponovljenih izbora na 15 biračkih mesta, izjavio da je izvesno samo da ne želi ništa da ima „sa onima koji su bezobzirno lagali” za rezultate izbora.

Stefanović je to malo precizirao. On je naveo da je postalo jasno da su svi koji su učestvovali u „političkom cirkusu” poslednjih dana – apostrofirajući Bojana Pajtića, Sašu Radulovića, Boška Obradovića i Sandu Rašković Ivić – „prevaranti, jer su od početka znali da izbori nisu bili ugroženi”.

Juče se oglasio i Boris Tadić, koji je kategorički izjavio da njegova Socijaldemokratska stranka ni po koju cenu neće ući u vladu sa SNS-om, bilo na republičkom, bilo na pokrajinskom nivou, i izrazio uverenje da će tako rezonovati i Liga socijaldemokrata Vojvodine. Za trećeg člana predizbornog trija – Liberalno demokratsku partiju – nije rekao ništa. A nezvanični izvori tvrde da bi Vučić mogao da zamisli Čedomira Jovanovića kao svog koalicionog partnera, ako utvrdi da to neće izazvati nepodnošljiv revolt među njegovim pristalicama.

Savez sa Čedom je zasad neizvestan, ali ima indicija da bi Muameru Zukorliću mogao biti upućen poziv da uđe u vladu. Bivši muftija je, čini se, spreman da se odazove. Zasad je samo izvesno da će u novu vladajuću koaliciju ući Savez vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora.

Đorđe Vuković iz Cesida nije siguran da će Vučićeva finalna odluka biti – vlada bez socijalista. Kao iskusan političar, Vučić sigurno razmišlja šta su posledice takve odluke. Sa SPS-om kao partnerom delio bi neku odgovornost, a bez njih – imao bi jaču opoziciju protiv sebe i manje podrške u parlamentu. SPS kao druga stranka po snazi može da se nametne i kao stožer opozicije.

vucic-skat-cetvrtak-5.5

Beograd, 05.05.2016 - premijer Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom SAD Kajlom Skatom

Arežina: Zna se gde je "izvor" moje smene

Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine smenio je direktora programa RTV Slobodana Arežinu, zbog "pada gledanosti RTV-a", dok Arežina kaže da mu je u UO rečeno da nemaju nikakvih zamerki na njegov rad i da smatra da je njegova smena politička, objavljuje Danas.

Arežina za Danas kao razloge svoje smene navodi političke pritiske jer, kako kaže, nijedno drugo razumno objašnjenje nije dobio.

On je naveo i da su u saopštenju UO kao razlozi smene istaknuti niska gledanosti i to što nije napravljen plan emitovanja programa.

- To nema veze sa mnom jer sam napravio programski koncept za 2016. i šemu za svih sedam platformi koje imamo. To su usvojili programski savet i prethodni UO sa velikim pohvalama.

Dakle, pošto nije naveden nijedan objektivan razlog, onda zaključujem da je reč o političkom pritisku. Taj pritisak vrši onaj ko ima moć... Zna se gde je izvor moći, sigurno se u moju smenu nije umešala neka NVO. Odluka je doneta po diktatu politike“, zaključio je Arežina.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) tvrde da Arežinina smena ima političku pozadinu, a obrazloženje smene smatraju neprihvatljivim.

„Za razliku od komercijalnih televizija, kvalitet javnog servisa se ocenjuje po nivou profesionalizma i ostvarivanju javnog interesa u informisanju građana", ističu NUNS i NDNV i izražavaju "ozbiljnu sumnju u stručnost i političku nepristrasnost novog UO". Kako navode, do smene je došlo odmah po konstituisanju UO, "i to neposredno posle izbora koji su u Srbiji održani na svim nivoima, kao i posle kritika koje su na račun javnih servisa, posebno RTV-a, iznosili predstavnici republičke vlasti".

Rumuni i Bugari, uz Hrvate, koče Srbiju

Uz Zagreb, i Bukurešt i Sofija najavljuju blokadu Srbije na evropskom putu, piše u Novostima pod naslovom „Posle Hrvatske u EU nas koče Bugari i Rumuni“. Ove dve zemlje dale su podršku Hrvatima koji su stopirali otvaranje poglavlja 23. Traže šira prava za svoje manjine i veću zastupljnost u organima državne uprave, objavljuju Novosti.

Razlaz Erdogana i Davutoglua

Nesporazumi između predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i premijera Ahmeta Davutoglua, koji su tinjali mesecima, ove sedmice su izbili na površinu, mada i se i dalje mnoge pojedinosti kriju od očiju javnosti. Kao kandidati za novog premijera Turske nezvanično se pominju Erdoganov zet Bert Albajrak i njegov bliski saradnik Bilal Jildrim, ministar saobraćaja, objavljuje Politika.

Tokom skoro dvočasovnog susreta dvojice vodećih političara i dosadašnjih prijatelja, koji je održan iza strogo zatvorenih vrata, samo je potvrđeno da će se održati vanredni kongres Partije pravde i razvoja (AKP) i izabrati novi šef stranke, koji će, samim tim, biti i novi premijer.

Davutoglu je novinarima u četvrtak potvrdio da se „neće kandidovati za šefa partije”. Vanredni kongres AKP-a zakazan je za 22. maj.

Premijer nije objasnio novinarima zašto je povukao ovaj potez. On je kratko rekao da se povlači radi očuvanja jedinstva AKP-a. Kratko se oglasio i predsednik Erdogan: „To je lična odluka premijera.”

Šta je dovelo do razlaza godinama bliskih partijskih saradnika još do kraja nije jasno, mada se razlozi mogu naslutiti. Oni na taj način pokušavaju da se izbegnu podele unutar partije u situaciji kada se zemlja suočava sa mnogim izazovima.

Davutoglu je izabran za predsednika AKP-a i za premijera u avgustu 2014. godine. Erdogan je u to vreme postao šef države. Prema ustavu, Erdogan je, kada je zaseo u fotelju šefa države, morao da napusti partiju i da se ponaša kao nadstranačka ličnost. On je to formalno učinio, ali je nastavio da drži sve dizgine u partiji, kako bi mogao da vodi glavnu reč i u zemlji. Otvoreno se mešao u rad vlade kao da je on premijer, a ne Davutoglu, objašnjavaju lokalni novinari sadašnji razlaz.

Davutoglu je izbegavao otvoreni sukob sa arogantnim Erdoganom, ali nije aplaudirao njegovim potezima. To je moglo da se vidi uoči vanrednih parlamentarnih izbora u novembru, kada se nisu složili oko mnogih kandidata za poslanike.

To je takođe bilo primetno kada je šef države otvorio front protiv novinara i akademika koji su tražili prekid krvoprolića i mirno rešenje kurdskog problema. Premijer se držao po strani, dok je šef države tražio da im se sudi jer podržavaju teroriste.

Glavni kamen spoticanja je, izgleda, bila Erdoganova inicijativa za promenu ustava i uvođenje predsedničkog sistema. Premijer je podržao taj predlog, ali bez očekivanog entuzijazma, pogotovo što se tome protive sve opozicione partije iz straha od strahovlade jednog čoveka.

Lokalni novinari tvrde da je Erdogan zamerio premijeru što je sam, bez konsultacija, vodio pregovore s EU o rešavanju migrantske krize i ukidanju viza za turske državljane.

tur-davutoglu-ostavka

Ankara, 05.05.2016 - konferencija za medije turskog premijera Ahmet Davutoglua u sedištu vladajuće AKP stranke na kojoj je objavio odluku da podnese ostavku

Musliman na čelu Londona?

Laburista Sadik Kan, sin pakistanskog emigranta, ima velike šanse da nasledi popularnog Borisa Džonsona, koji se nije kandidovao za treći mandat jer želi da se potpuno posveti kampanji za „bregzit”, objavljuje Politika. London, po mnogima najmoćniji grad zapadne hemisfere, mogao bi ovog jutra da osvane sa saznanjem da će na njegovom čelu nadalje biti sin pakistanskih emigranata, muslimanske veroispovesti.

Ako se pokažu tačnim prognoze agencija za ispitivanje javnog mnjenja, laburista i musliman Sadik Kan (45), poslanik u britanskom parlamentu, nekadašnji advokat posvećen sporovima oko ljudskih prava, trebalo bi glatko da pobedi (neka ispitivanja daju mu prednost od 20 odsto) kandidata Konzervativne partije Zaka Goldsmita, koga podržava torijevski premijer Dejvid Kameron.

Posle osam godina na mestu gradonačelnika, Boris Džonson planira da se svom snagom posveti kampanji za izlazak Britanije iz EU, nasuprot premijeru Dejvidu Kameronu koji poziva Britance da glasaju za ostanak u njoj.

Njegova ambicija je da dođe na čelo Konzervativne partije, umesto Kamerona, a da se kandidovao za treći mandat na mestu prvog čoveka britanske prestonice, pobedio bi obojicu kandidata. Tako bar govore ispitivanja javnog mnjenja, po kojima je Džonson za dva odsto popularniji od Sadika Kana, a svog partijskog kolegu Zaka Goldsmita šije za 12 odsto, iako nijedan dan, a ni peni, nije utrošio na kampanju za gradonačelnika.

lond-kan-

London, 05.05.2016 - kandidat Laburističke partije za gradonačelnika Sadik Kan sa suprugom Sadijom glasao je na lokalnim izborima u Londonu

Saša Janković: Razgovaraću sa Vučićem o slučaju Hercegovačka

Zaštitnik građana Saša Janković rekao je za Danas da ako bude potrebna i politička volja da bi se sproveo zakon u rešavanju slučaja Hercegovačka kada je 30 ljudi pod fantomkama bagerima bespravno srušilo nekoliko objekata u beogradskoj Savamali, "onda će razgovarati i sa premijerom Aleksandrom Vučićem".

Ovo je nezapamćeni događaj da 30 ljudi pod fantomkama ruši noću u centru Beograda i da se svi prave kao da se ništa nije dogodilo. Iskreno se nadam da će se sve ipak razrešiti na nivou elementarne pravne države i sprovođenju zakona“, izjavio je Janković za Danas i dodao da do sada nije imao prijava građana o tome da se sličan slučaj dogodio i ispod Gazele.

Zaštitnik građana u ponedeljak će objaviti izveštaj o kontroli koju je sproveo povodom rušenja u Hercegovačkoj.

Istovremeno, Komunalna policija grada Beograda demantovala je za Danas da je učestvovala u rušenju nekoliko objekata na uglu Hercegovačke i Mostarske ulice, u noći 25. aprila. I to je bilo sve što su nam odgovorili, pa je javnost ostala uskraćena za odgovore zašto komunalna policija te noći nije reagovala i da li su kao gradska služba nešto preduzeli povodom ovog vandalskog čina, piše u ovom listu.

Do zaključenja ovog broja Danasa ni Ministarstvo unutrašnjih poslova nije odgovorilo zašto policija nije te noći izašla na teren i šta je preduzela da se rasvetli ovaj slučaj, te se o ljudima u fantomkama koji su te izborne noći rušili po centru Beograda danima samo nagađa.

DS: Fantomka za gradonačelnika

Demokratska stranka najavila je da će pozvati građane na protest ukoliko se u narednih nekoliko dana ne oglase institucije i gradonačelnik Beograda povodom rušenja dela Savamale. Predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović juče je jednu fantomku uručio gradonačelniku Beograda izjavivši da bi ona "trebalo da mu bude pri ruci i da ga podseća na ono sa čim se građani Beograda suočavaju na ulicama glavnog grada", prenosi Danas.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd započela je kampanju traženja odgovornosti gradskih institucija i njihovih čelnih ljudi za sprovođenje štetnog projekta Beograd na vodi. U saopštenju na svojoj fb stranici navode da će njihovi aktivisti poseti sve institucije koje su se, kako kažu ogrešile o zakone i procedure stavljajući interese investitora ispred javnog interesa koji bi trebalo da brane.

"Želimo da ukažemo na odgovornost celokupne uprave Beograda, na čelu sa gradonačelnikom Sinišom Malim... Protivzakonito uzurpiranje Savskog amfiteatra koje sprovode, kulminiralo je kada su ljudi sa fantomkama, usred izborne noći, porušili deo Hercegovačke ulice, pri tome koristeći vozila JKP "Gradska čistoća". Policija je u tom slučaju propustila da reaguje, uprkos pozivima građana, a uloga Komunalne policije još uvek ostaje nerazjašnjena" , navodi se u saopštenju Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“.

ds-balsa-fantomka

Beograd, 05.05.2016 - konferencija za medije predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke Balše Božovića na platou ispred Skupštine Beograda

Unutarstranačka borba u DS se zahuktava uoči stranačkih izbora

Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke, koji će se ponovo kandidovati za tu funkciju, radi na formiranju svog izbornog štaba, saznaje Danas od izvora u DS. Na čelu Pajtićevog štaba najverovatnije će biti Milan Popović, sekretar DS. Pajtić već neko vreme planira ponovnu kandidaturu i trudio se da tokom protekle izborne kapanje, a posebno posle nje, nametne sebe kao lidera, jer ga šira javnost ne percipira kao „broja jedan“ koji može da povede stranku, ali i opoziciju.

Njegov rad na tome video se tokom izborne noći kada je okupio lidere opozicije sa kojima je otišao u zgradu gde je Republička izborna komisija. Ipak, mnoge demokrate je iznenadio njegov poziv da se na ponovljenim izborima glasa za koaliciju Dveri-DSS.

Osim Pajtića, za predsedničku funkciju zainteresovan je i Dragan Šutanovac koji već mesecima radi na svojoj kandidaturi i lobiranju unutar stranke. U javnosti se još pominje i Nataša Vučković, sadašnja potpredsednica demokrata, ali i Goran Ješić, takođe potpredsednik DS, kao i Branimir Kuzmanović, generalni sekretar DS.

Kada je reč o Šutanovcu, njegov čovek od poverenja je Dragoslav Milojičić Kena, koji je bio šef Izbornog staba DS tokom ovih izbora, a u stranci je zamenik predsednika Izvršnog odbora. Izvori lista kažu da Šutanovac ima dobar potencijal i podršku u stranci, ali ne smatraju ga kao dobro rešenje za prvog čoveka partije, zbog podozrenja koje deo javnosti ima prema njemu i afera koje ga prate.

Deo demokrata smatra da nijedan od pomenutih kandidata neće biti dobro rešenje za stranku, ali i opoziciju, jer joj trebaju novi ljudi i nova politika. Ide se ka neposrednom glasanju. Unutarstranački izbori DS, prema statutu, trebalo bi da budu održani u narednih šest meseci .

Matijević: Ako prodam firmu „Tenisu”, kupio bih PKB

Vlasnik najvećeg lanca mesara potvrdio da pregovara sa nemačkim proizvođačem i da mu, ako unovči taj biznis, neće trebati Miodrag Kostić sa kojim je ranije planirao konzorcijum za privatizaciju beogradskog kombinata.

Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa „Matijević”, izjavio je juče da je nemački „Tenis” ozbiljno zainteresovan da kupi njegovu kompaniju. On je za Politiku potvrdio da se o toj transakciji već uveliko pregovara i da je on raspoložen za svaku vrstu dogovora sa nemačkim proizvođačem, pa čak i za prodaju sto odsto kapitala kompanije koja se procenjuje na oko 250 miliona evra.

Šta je razlog iznenadnog obrta u priči o dolasku najvećeg nemačkog proizvođača mesa na tržište Srbije? Sve do juče najavljivana je investicija od 300 miliona evra za podizanje farmi i proizvodnju svinjskog mesa, zakup parcela po Vojvodini, obuka farmera…Sada mu se otvoreno, na tacni, nudi potpuno razrađen posao. Lanac od 135 mesara na odličnim lokacijama (samo šest objekata nije u vlasništvu) i klanica sa najvećim kapacitetom u Srbiji. 

Za mesec dana stižu jeftine „lade“ iz Rusije

Uskoro će početi povlašćeni plasman „fijata 500L“ na evroazijskom i ruskih

vozila na srpskom tržištu, objavljuje Danas u tekstu pod naslovom „Za mesec dana stižu jeftine ´lade´ iz Rusije“.

Ruski mediji tvrde da je dogovor sa Srbijom već postignut, prenosi Danas.

Štrajk na niškom groblju

O neobičnom protestu radnika JKP „Gorica“ iz Niša piše u Novostima pod naslovom „Danju sahranjuju, noću štrajkuju“. Zaposleni u ovom komunalnom preduzeću kažu da već osam meseci nisu primili platu.

Neiscrpna eksploatacija ubistva

Većina dnevnih novina nastavlja da na naslovnim stranama objavljuje neverovatne varijacije na temu ubistva pevačice koje se dogodilo pre više od mesec dana u Beogradskom predgrađu. Srpsku telegraf: „Zastrašujuće otkriće: ubijena pevačica bila trudna?“ Informer: „Ubica ostavio DNK i na Jeleninim gaćicama!“ Kurir: „Propevala u policiji, svekrva - svađala sam se sa Jelenom“. Večernje novosti: „Da li ubica starice ima veze sa ubistvom ´Grandove´ pevačice?“ Blic: „Muž čuva poslednje snimke pevačice - Objaviću Jeleninu tajnu pesmu“.

Novi fudbalski selektor

Slavoljub Muslin je preuzeo kormilo fudbalske reprezentacije Srbije i prvi i glavni zadatak biće mu plasman na Svetsko prvnestvo u Rusiji 2018. godine.

„Za mene je ovo veliko priznanje, svakako vrhunac u karijeri i ogroman izazov. Pred nama je veoma težak zadatak, misija koju moramo da ispunimo i plasiramo se na Svetsko prvenstvo u Rusiji“ citiraju Muslina Novosti u tekstu pod naslovom „Klupa orlova je kruna moje karijere“.

 

 

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...