Stipendisti NIS-a putuju na školovanje u Rusiju

BM

NIS stipendira petoro mladih na prestižnim univerzitetima u Rusiji za kadrove iz oblasti nafte i gasa. (foto: Petar Rajić, Sofija Šoškić i Ivan Savić ispred aerodroma Nikola Tesla u Surčinu, odakle su juče otputovali u Moskvu)

Naftna industrija Srbije stipendira školovanje pet studenata iz Srbije na prestižnim univerzitetima u Rusiji, koji obrazuju kadrove iz oblasti nafte i gasa. Ovaj projekat realizuje se na osnovu saradnje Vlade Ruske Federacije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije za školovanje srpskih građana na fakultetima univerziteta Rusije o trošku državnog budžeta.

NIS-ovi stipendisti su najbolji đaci koji su završili srpske gimnazije u školskoj 2012/2013 godine: Sofija Šoškić iz Kraljeva, Ivan Savić iz Valjeva, Petar Rajić iz Srpskog Itebeja (pored Zrenjanina), Dragana Radić iz Kladova i Nemanja Aleksić iz Kraljeva. Prvih troje stipendista juče je otputovalo u Moskvu na školovanje na Ruskom državnom univerzitetu nafte i gasa po imenu Gupkin. Drugih dvoje stipendista odlaze sledeće nedelje u Sankt Petersburg, na studije na Nacionalnom mineralno-sirovinskom univerzitetu Gornij.

“Kao kompanija koja se poslednjih godina intenzivno razvija za NIS je od velikog značaja da u kompaniji rade najbolji stručnjaci sa znanjem stečenim na najprestižnijim fakultetima u Srbiji i svetu. Zato smo pokrenuli veliki projekat “Energija znanja”, kako bismo prepoznali najtalentovanije đake Srbije od ranih srednjoškolskih dana i obezbedili dobar podmladak za kompaniju,” kaže Tatjana Zajac iz Sektora za trening i razvoj NIS-а.

Napominjući da će ih NIS podržati ukoliko se neko od stipendista posle sticanja diplome inženjera za razradu i eksploataciju naftnih i gasnih ležišta odluči za dalje usavršavanje (master studije) Zajec kaže: “Naša kompanija je zaiteresovana da se najtalentovanija deca, nakon završetka studija, vrate u Srbiju sa najboljim znanjima i da napreduju u kompaniji.”


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...