Prema mišljenju mladih NIS lider u poslovanju na tržištu Srbije

Izvor:   NIS

Studentska organizacija AIESEC Srbija predstavila je danas rezultate istraživanja Youth Speak Voice (Glas mladih Srbije), koje je pokazalo da je kompanija NIS među studentima prepoznata kao lider po pitanju poslovanja na tržištu u našoj zemlji. (Foto: NIS)

Ovo istraživanje se organizuje već devet godina zaredom, a osnovni cilj je da se obrazovnim institucijama, korporativnom sektoru i nevladinim organizacijama približe stavovi i mišljenja mladih u vezi sa obrazovanjem i karijerom. 

Kao jedan od poslodavaca sa najvećom ponudom programa za mlade, NIS se Youth Speak istraživanjem vodi prilikom prilagođavanja svojih programa ili kreiranja novih inicijativa. Ova anketa je za NIS ujedno i vodilja na koje teme kompanija treba da organizuje radionice, kao i koje su dodatne aktivnosti koje je potrebno da se sprovode tokom realizacije kompanijskih programa za mlade. Između ostalog, NIS mladima nudi NIS Calling program studentske prakse, NIS Energy program zapošljavanja, kao i NIS Akademiju, novi program studentske prakse koji se realizuje u skladu sa potrebama fakulteta.

Nagradu je u ime kompanije NIS primio Uroš Mirić, rukovodilac Grupe za razvoj brenda poslodavca.

NIS - Glas mladih
(Foto: NIS)

„Istraživanja kao što je Youth Speak Voice su od izuzetne važnosti za nas. Fokusirani smo na mlade i pružanje najboljih prilika za početak njihovih karijera. Kroz ovakva istraživanja čujemo njihovo mišljenje, ključno za kreiranje programa prilagođenih njihovim potrebama. Razumevanje njihovih prioriteta nam pomaže da bolje odgovorimo na njihova očekivanja od poslodavaca i pružimo im maksimalnu podršku u ovom važnom životnom periodu", rekao je Mirić.

Youth Speak Voice anketa je deo globalne inicijative koja se sprovodi u više od 100 zemalja istovremeno. Anketa se organizuje svake godine, a mladi izražavaju svoje stavove na temu vannastavnih aktivnosti, ciljeva održivog razvoja, obrazovanja i karijere, kao i karakteristika koje su im bitne kada su u pitanju kompanije.

U ovogodišnjoj anketi u Srbiji učestvovalo je skoro 3.500 mladih od 18 do 30 godina. Neki od najznačajnijih zaključaka istraživanja su da se mladi od vannastavnih aktivnosti najčešće bave učenjem stranih jezika, dok su najčešći kanali za sticanje neformalnog obrazovanja YouTube, Instagram i knjige.

Glavnim faktorima dobijanja posla u našoj zemlji mladi smatraju fakultetsko obrazovanje i praksu u kompaniji, a idealno trajanje stručne prakse im je od tri do šest meseci, sa fleksibilnim radnim vremenom i mogućnošću rada od kuće.

Studentska organizacija AIESEC je najveća globalna mreža mladih. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...