Nova nagrada za program „Zajednici zajedno“

Izvor:   NIS

Kompanija NIS dobitnik je prestižnog priznanja „Dobročinitelj“za kontinuirani doprinos zajednici putem programa „Zajednici zajedno“, jednog od najznačajnijih društveno odgovornih programa u Republici Srbiji, koji NIS realizuje već 15 godina. (Foto: NIS)

Ovo ugledno priznanje u oblasti društvene odgovornosti dodeljuje Udruženje „Moja Srbija“u saradnji sa Centrom potrošača Srbije i uz podršku Grada Beograda, a u sklopu kampanje „Najbolje u Srbiji“.  Cilj akcije „Dobročinitelj“ jeste podsticanje kompanija, organizacija i pojedinaca u Srbiji da ulažu u različite aktivnosti i projekte kojima će uticati na razvoj zajednice u kojoj žive i rade, ali i društva u celini.

Milan Ristić, predsednik Udruženja „Moja Srbija“, izrazio je zadovoljstvo što je reč o 14. susretu najboljih i najodgovornijih kompanija u Srbiji.

„U kampanji „Najbolje u Srbiji“ imamo i akciju „Dobročinitelj“ koju smo uveli kako bismo podstakli dobročinstvo i društveno odgovorno ponašanje kompanija i organizacija u Srbiji. Želim vam da na najbolji mogući način iskoristite ovo priznanje. Konkurencija je bila izuzetno velika i svi najbolji brendovi su bili uključeni“, istakao je Ristić.

Nova nagada za program „Zajednici zajedno“
(Foto: NIS)

Priznanje „Dobročinitelj“ za kontinuirani doprinos zajednici, u ime kompanije NIS primila je Jasmina Lukić, rukovodilac Sektora za društveno odgovorno poslovanje

„Čast mi je i zadovoljstvo što imam priliku da u ime kompanije NIS danas primim ovo značajno priznanje za kontinuirani doprinos zajednici. U skladu sa našim korporativnim sloganom „Budućnost na delu“ naše opredeljenje jeste da doprinesemo razvoju zajednice u kojoj živimo i radimo i to ćemo činiti i u budućnosti. Verujemo da ćemo biti primer drugim kompanijama i pojedincima da deluju društveno-odgovorno, a nas ovo priznanje obavezuje da i nadalje doprinosimo dobrobiti zajednice“, istakla je Jasmina Lukić.

Nova nagada za program „Zajednici zajedno“
(Foto: NIS)

Program „Zajednici zajedno“, ove godine  obeležio je značajan jubilej - 15 godina postojanja i negovanja dobrih partnerskih odnosa sa 13 gradova i opština širom Srbije u kojima kompanija posluje. Ovaj Program pružio je značajan doprinos razvoju nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture, sporta i podrške mladima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Pančevu, Zrenjaninu, Požarevcu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu.

Svesna da svoj napredak duguje zajednici u kojoj posluje, kompanija NIS je od 2009. godine u okviru programa „Zajednici zajedno“ u razvoj zajednice uložila više od 1,7 milijardi dinara usmerenih za realizaciju 1.136 projekata u oblastima od ključnog značaja za razvoj društva. Na taj način doprinela je infrastrukturnom unapređenju više od 180 obrazovnih ustanova, podizanju kapaciteta zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite, opremanjem 45 bolnica i domova zdravlja i doniranjem 14 sanitetskih i patronažnih vozila. Pored toga,  uređeno je  146 dečjih igrališta, parkova, sportskih terena i objekata i unapređen rad više od 40 ustanova kulture.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...