Dom zdravlja Kanjiža dobio novu medicinsku opremu

Izvor:   NIS

Želeći da doprinese unapređenju uslova u zdravstvenim ustanovama koje se bave reproduktivnim zdravljem u našoj zemlji, kompanija NIS podržala je nabavku savremene opreme za Dom zdravlja u Kanjiži. Dom zdravlja Kanjiža dobio je modernu medicinsku opremu u vrednosti od pet miliona dinara, koja će ne samo olakšati rad zdravstvenih radnika, već i povećati broj pregleda pacijenata za čak 70 odsto. (Foto: NIS)

Nabavkom savremenog ultrazvučnog aparata sa dve sonde, dva CTG aparata, ali i dva električna ginekološka stola prilagođena i za osobe sa invaliditetom, omogućen je kompletniji i kvalitetniji pregled svih žena, a naročito trudnica.

Takođe, broj CTG pregleda trudnica povećan je za 50 odsto, čime je sveukupno unapređena efikasnost preventivnih i dijagnostičkih pregleda za stanovnike opštine Kanjiža.

Ovaj projekat realizovan je putem društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“, koji je kompanija prošle godine sprovela pod sloganom „Da se nove nade rode“ sa ciljem da se pruži doprinos nacionalnom prioritetu - unapređenju reproduktivnog zdravlja i povećanju nataliteta.

Dom zdravlja Kanjiža dobio novu medicinsku opremu
(Foto: NIS)

Predsednik opštine Kanjiža, Robert Fejstamer naglasio je značaj podrške kompanije NIS i naveo kako mu je izuzetno drago da svake godine imaju zajednički cilj, kao i zajedničke projekte. „Jako mi je drago da je svaka godina nova inovacija i zaista svake godine dobijemo veoma značajne projekte i podršku“, rekao je Fejstamer.

Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat kompanije NIS, zahvalio je na mogućnosti da NIS pomogne opštini Kanjiža i njenim građanima. „Drago nam je da je ovo već 98. projekat koji smo podržali u Kanjiži i nastavićemo sa podrškom ovoj opštini“, istakao je Borenović ovom prilikom.

Dr Karolina Đolai, direktorka Doma zdravlja Kanjiža, istakla je značaj donacije. „Ovi aparati su novi za nas i značajano će poboljšati ginekološku zdravstvenu zaštitu u Kanjiži“, kazala je Đolai.

„Zajednici zajedno“, vodeći program društvene odgovornosti kompanije NIS, ove godine obeležava jubilej - 15 godina postojanja.

Sprovodi se u 13 partnerskih gradova i opština širom Srbije u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti.

Ove godine, NIS će u okviru programa „Zajednici zajedno“ uložiti 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola.

Takođe, sredstva će biti usmerena i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova.

Više informacija o ovogodišnjem konkursu može se pronaći na sajtu kompanije NIS, na linku: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...