Kompanija NIS nastavlja sa podrškom gradu Zrenjaninu

Izvor:   NIS

Kompanija NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji, u okviru koje je nabavljena savremena medicinska oprema za potrebe Opšte bolnice „Đorđe Jovanović“, kao i Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu, vredna više od 10,5 miliona dinara.
(Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina i dr Milan Miljuš, direktor Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“. Foto: NIS)

Podrška Zrenjaninu realizovana je u okviru društveno odgovornog programa kompanije NIS „Zajednici zajedno“, a Opšta bolnica i Dom zdravlja u Zrenjaninu dobili su novu opremu, koja će olakšati njihov rad u pogledu unapređenja reproduktivnog zdravlja i podrške povećanja nataliteta.

Opšta bolnica „Đorđe Jovanović“ dobila je novi savremeni ultrazvučni aparat sa tri sonde, koji će doprineti ne samo povećanju broja pregledanih pacijenata, već i kvalitetnijem prenatalnom monitoringu kod trudnica u opštini Zrenjanin, ali i povećanju efikasnosti preventivnih pregleda u regionu ove opštine.

Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ opremljen je savremenim aparatom za bojenje preparata za patohistološku dijagnostiku, mikroskopom za očitavanje ćelija grlića materice, dve ginekološke stolice prilagođene i osobama sa invaliditetom, kao i CTG aparatom i sterilizatorom, čime se  značajno doprinosi unapređenju dijagnostike i kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga za sve pacijentkinje iz Zrenjanina i okoline.

Kompanija NIS nastavlja sa podrškom gradu Zrenjaninu
NIS je gradu Zrenjaninu pružio finansijsku podršku u iznosu od 1,7 miliona dinara u svrhu
javnog poziva parovima za proces vantelesne oplodnje. (Foto: NIS)

Model društvene odgovornosti

Povodom nabavke nove opreme, Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu obišli su Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS i dr Milan Miljuš, direktor Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, u pratnji dr Igora Kitareskua, direktora Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu.

Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, zahvalio je kompaniji NIS na višegodišnjoj saradnji i zajednički realizovanim projektima.

„Model društvene odgovornosti NIS-a je za svaku pohvalu i nešto na šta bi možda trebalo da se ugledaju i sve druge kompanije. Verujem da ćemo u budućnosti imati još bolju saradnju“, naveo je Salapura.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, rekao je da je Zrenjanin važan grad za poslovanje kompanije, ali i grad prijatelj kada je reč o realizaciji društveno odgovornih projekata.

„Slogan naše kompanije je 'Budućnost na delu'. Ta budućnost su naša deca i dobro zdravstvo i sasvim je prirodno i logično da mi sarađujemo na tom polju“, kazao je Smirnov.

Kompanija NIS nastavlja sa podrškom gradu Zrenjaninu
Savremeni ultrazvučni aparat sa tri sonde za prenatalni monitoring donacija je
Opštoj bolnici „Đorđe Jovanović“ u Zrenjaninu. (Foto: NIS)

Da se nove nade rode

Takođe, imajući u vidu da je sve veći broj parova u borbi za potomstvo, kompanija NIS je u želji da nam se rodi što više novih nada, gradu Zrenjaninu pružila finansijsku podršku u iznosu od 1,7 miliona dinara u sprovođenju javnog poziva za podršku parovima u procesu vantelesne oplodnje.

Konkurs za parove je još uvek otvoren, a svi parovi više informacija i uputsvo za konkurisanje mogu pronaći u okviru javnog poziva na portalu grada Zrenjanina, odnosno na linku: Javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć za biomedicinski potpomognutu oplodnju u gradu Zrenjaninu | Zrenjanin (zrenjanin.rs)

„Zajednici zajedno“, vodeći program društvene odgovornosti kompanije NIS, ove godine obeležava jubilej 15 godina postojanja.

Sprovodi se u 13 partnerskih gradova i opština širom Srbije u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti i do sada je putem ovog programa  realizovano više od 1.000 projekata u šta je NIS uložio gotovo 1,6 milijardi dinara.

Ove godine, NIS će u okviru programa „Zajednici zajedno“  uložiti rekordnih 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola.

Deo sredstava će takođe biti usmeren i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova. Više informacija o ovogodišnjem konkursu može se pronaći na sajtu kompanije NIS, na linku: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...