Proglašeni pobednici NIS olimpijade znanja iz ruskog jezika

Izvor:   NIS

U Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu održano je finale desete jubilarne NIS olimpijade znanja iz ruskog jezika, realizovane uz podršku kompanije NIS, u okviru programa „Energija znanja“. Takmičenje je namenjeno učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola, svih razreda srednjih škola i gimnazija, kao i studentima, iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. (Foto: NIS)

Ovogodišnja jubilarna NIS olimpijada iz ruskog jezika privukla je više od 1300 takmičara koji su učestvovali u kvalifikacijama, a u finalu je okupila gotovo 140 učenika koji su se nadmetali u  četiri kategorije.

Pobednici po kategorijama su: I kategorija: prvo mesto Jakov Ljubičić iz Novog Sada, drugo mesto Lazar Lopušina iz Bijelog Polja, treće mesto David Ladičorbić iz Novog Sada. II kategorija: prvo mesto Angelina Marijan iz Rume, drugo mesto Uglješa Mihajlović iz Beograda, treće mesto Jovana Bugarin iz Bijelog Polja. III kategorija: prvo mesto Anđela Grubački iz Zrenjanina, drugo mesto Andrea Dragićević iz Loznice, treće mesto Nataša Stanković iz Vrnjačke Banje.

Pobednici IV kategorije, ujedno i apsolutni pobednici Olimpijade, učenici koji su osvojili najviše bodova i zauzeli prva tri mesta u ukupnom plasmanu su: prvo mesto Mihail Razujev iz Beograda, drugo mesto Olga Čupurdija iz Beograda, treće mesto Margarita Alisa Popkova iz Beograda.

Proglašeni pobednici NIS olimpijade znanja iz ruskog jezika
(Foto: NIS)

Kompanija NIS kroz program „Energija znanja“ od 2013. godine organizuje NIS olimpijade znanja iz ruskog jezika, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Ruskim centrom Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu i Slavističkim društvom Srbije.

Olimpijada je 2014. godine uključena u zvaničan kalendar takmičenja Ministarstva prosvete, sa izuzetkom 2020. godine, kada nije održana zbog pandemije korona virusa.

NIS je kroz program „Energija znanja“ podržao i realizaciju dvojezične nastave u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu, kao i u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ u Novom Sadu i Gimnaziji u Aleksincu.

Kompanija je do sada opremila i 17 kabineta za ruski jezik u školama čiji su učenici na olimpijadama znanja ostvarili zapažene rezultate. NIS je prva kompanija dobitnik prestižne „Svetosavske nagrade“ za doprinos razvoju obrazovanja, koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...