NIS nastavlja da pruža podršku obrazovnim ustanovama

Izvor:   NIS

U želji da učenici u Srbiji imaju najbolje moguće uslove za obrazovanje, kompanija NIS nastavila je sa podrškom školama u našoj zemlji. Tako je beogradska Osnovna škola „Sveti Sava“ dobila renovirani kabinet za ruski jezik, zahvaljujući podršci kompanije NIS, u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije i Srpskim odeljenjem Međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda. (Foto: NIS)

Moderno opremljeni kabinet beogradske Osnovne škole “Sveti Sava” u potpunosti je adaptiran i prilagođen potrebama učenika koji su se opredelili za učenje ruskog jezika u ovoj obrazovnoj ustanovi, navodi se u saopštenju kompanije NIS.

Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji, pozvao je učenike da izučavaju ruski jezik i tako ostvare direktan uvid u kulturu bratskog naroda.

„Otvaranjem ovih učionica kompanija NIS pokazuje da će ostati društveno odgovorna kompanija koja misli na budućnost, a nemoguće je zamisliti da se jedna ozbiljna, ruska i srpska kompanija, ne bavi ovako važnom temom. NIS pruža podršku i vodi u sigurnu budućnost, a otvaranje ove učionice jedan je od načina kojima to kompanija postiže", rekao je Bocan-Harčenko.

Aleksandar Bocan-Harčenko
Aleksandar Bocan-Harčenko (Izvor: NIS)

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, naveo je da i današnji događaj opravdava moto kompanije - „Budućnost na delu“.

„To što mi radimo danas pokazuje duh naše kompanije, ambasade i Grada Beograda, da gledamo u budućnost. Bez obzira na to što je naše poslovanje prošle godine bilo u složenim uslovima, mi ne odustajemo od našeg strateškog opredeljenja, a to je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost, ulaganje u mlade ljude“, ocenio je Smirnov.

Vadim Smirnov
Vadim Smirnov (Izvor: NIS)

Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, govorio je o prijateljstvu srpskog i ruskog naroda i pozvao učenike da koriste sve prednosti renoviranog kabineta.

Mladenović se zahvalio kompaniji NIS, ukazavši na već postojeću izuzetno dobru saradnju, istakavši da je kabinet u Osnovnoj školi “Sveti Sava” jedna od mnogih učionica koje su rezultat tog partnerstva, kao i da su mnoga deca dobila mogućnost da se u adekvatnim uslovima pripremaju za život koji dolazi.

“NIS prepoznaje potrebu za ulaganjem u obrazovanje i svesni su da treba da ulažu u mlade i da budu prisutni u životima mladih. Morate težiti znanju koje će vas sigurno staviti na stepenik više od ostalih, a kompanija NIS prepoznaje značaj društvene odgovornosti", rekao je Mladenović.

Podrška Osnovnoj školi „Sveti Sava“ jedna je od mnogobrojnih aktivnosti koje je kompanija NIS realizovala u želji da doprinese unapređenju uslova za obrazovanje u školama u Srbiji. Tako je NIS od 2009. godine u domaći obrazovni sistem uložio više od 6,7 miliona evra kroz različite društveno odgovorne programe.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...