Potpisani ugovori o stipendiranju srednjoškolaca

Izvor:   BM/EMS

Direktorka preduzeća Elektromreže Srbije Jelena Matejić potpisala je danas ugovore o stipendiranju sa 10 učenika srednjih škola, smera elektrotehničar energetike.

Reč je o beogradskim elektrotehničkim školama Nikola Tesla i Stari grad i Elektrotehničkoj školi Nikola Tesla iz Niša.

Zbog pandemije korona virusa, ugovori su potpisivani odvojeno kako bi bile ispoštovane sve mere prevencije.

Ovo je šesta godina zaredom kako EMS AD dodeljuje stipendije srednjoškolcima. Pravo učešća na konkursu imali su učenici treće godine smera elektrotehničar energetike, a godišnja stipendija iznosi 100.000 dinara.

Srednjoškolci će imati priliku da se upoznaju sa delatnošću kompanije i sa radnim procesima. Pruža im se šansa da teorijska znanja primene u praksi, uz pomoć mentora. Biće u obavezi da određen broj sati u mesecu provedu u obavljanju praktičnih zadataka. Takođe, postoji i šansa za zaposlenje po završetku školovanja.

- Drago mi je što situacija sa virusom korona nije poremetila našu tradiciju stipendiranja talentovanih učenika srednjih tehničkih škola. Znanje koje će steći u Elektromreži Srbije, u kontaktu sa našim vrhunskim stručnjacima, svakako će predstavljati veliki podstrek i osnovu za razvoj njihovih karijera. Ovo je velika šansa koju će oni, sigurna sam, odlično iskoristiti, na obostrano zadovoljstvo – poručila je direktorka EMS AD Jelena Matejić nakon potpisivanja ugovora.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...