Grad Beograd i NIS zajedno grade Budućnost na delu

BM

U okviru obeležavanja 10. godišnjice programa saradnje NIS-a i lokalnih zajednica u Srbiji Zajednici zajedno predstavnici Grada Beograda i NIS-a potpisali su Sporazum o saradnji kojim će biti nastavljena zajednička realizacija kapitalnih projekata koji doprinose poboljšanju kvaliteta života Beograđana.
Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a i Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda

U Skupštini Grada Beograda danas su predstavljeni rezultati višegodišnje uspešne saradnje Grada i kompanije NIS. U okviru obeležavanja 10. godišnjice programa saradnje NIS-a i lokalnih zajednica u Srbiji Zajednici zajedno dve strane potpisale su Sporazum o saradnji kojim će biti nastavljena zajednička realizacija kapitalnih projekata koji doprinose poboljšanju kvaliteta života Beograđana. Sporazum su u prisustvu predstavnika gradske uprave, kompanije NIS i medija, potpisali profesor doktor Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, i Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.

U cilju razvoja i napretka lokalne zajednice, Beograd i NIS su tokom višegodišnjeg partnerstva zajednički realizovali brojne projekte iz oblasti obrazovanja i nauke, kulture, ekologije, sporta, kao i humanitarne aktivnosti u koje je ukupno uloženo gotovo 250 miliona dinara. Između ostalog, zajedničkim naporima uređena su tri parka u Beogradu, ulepšane gradske fasade, a značajna pažnja posvećena je ulaganjima u razvoj obrazovne infrastrukture. Kao kompanija posvećena inovacijama, NIS je podržao rekonstrukciju i opremanje učionica i laboratorija u školama i na fakultetima u Beogradu, kao i otvaranje Mejkers spejsa, prve naučno-zanatske radionice u Srbiji koja radi u okviru beogradskog Centra za promociju nauke. Takođe, u Beogradu su realizovane i humanitarne akcije NIS-a, među kojima nabavka osam savremenih medicinskih aparata za potrebe Univerzitetske dečje klinike Tiršova i opreme za Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici. Pored toga, zaposleni NIS-a su u Beogradu inicirali i realizovali više volonterskih akcija među kojima su uređenje dela Botaničke bašte, parka Đuro Strugar, sređivanje prostora Ustanove za decu i mlade Sremčica, priprema novogodišnjih paketića za decu koja se leče u Tiršovoj i za štićenike Centra u Zvečanskoj ulici.

„Čast mi je da jedna velika i uspešna kompanija, kakva je NIS, ima istu viziju Beograda kao i mi koji smo u gradskoj vlasti, a to je uređeniji, zdraviji, obrazovaniji i moderniji Beograd. Hvala vam što podržavate Beograd, ulažete u njega i nadam se da ćemo zajedno uspeti da ga učinimo još boljim mestom za život“, izjavio je potpisivanja sporazuma profesor doktor Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, istakao je da je „pravi razvoj jedne kompanije moguć samo ako se razvija i zajednica u kojoj ona živi i radi. Koliko je to važno za NIS, vidi se i u našoj strategiji, posebno u programu Zajednici zajedno. To je partnerstvo koje traje već 10 godina, a svake godine lokalne zajednice širom Srbije dobijaju oko milion evra. Beograd, naravno, ima posebno mesto. Za nas je Beograd pouzdan partner i saradnik u mnogim projektima za dobrobit  građana i ovog lepog grada. Danas, kada potpisujemo još jedan sporazum, uveren sam da će ih biti još mnogo, na zajedničko zadovoljstvo“.

Osim društveno-odgovornih projekata, NIS u Beogradu realizuje i značajne poslovne aktivnosti. Pored toga što je u Beogradu smešten Poslovni centar kompanije, NIS na teritoriji glavnog grada poseduje između ostalog i 40 modernih benzinskih stanica i upošljava više od 2.000 radnika. Grad Beograd i NIS i nadalje će nastaviti da jačaju dobru poslovnu saradnju na korist obe strane i građana prestonice. O tome svedoči i nedavno potpisani sporazum kojim će NIS Gradu Beogradu ustupiti lokaciju na Čukarici, u blizini Mosta na Adi, koja će biti iskorišćena za razvoj gradske  infrastrukture.

O značaju saradnje Grada Beograda i kompanije NIS govorio je i Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika.

„Izuzetno mi je drago da sa NIS-om imamo takvu saradnju da smo već postali i partneri i prijatelji. Takođe, moram da napomenem da je to najuspešnija saradnja koju je Grad Beograd ostvario sa nekom kompanijom u proteklom periodu. Među rezultatima naše saradnje je i sporazum o ustupanju Gradu lokacije na Čukarici blizu Mosta na Adi koja je deo površine od 5,5 hektara na kojoj ćemo mi moći ubuduće da gradimo i koja je izuzetno važna za grad. Time ćemo nastaviti da radimo na koncepciji koju Beograd ima – da se spuštamo na reke i na taj način oživljavamo delove grada koji su bili zauzeti industrijskim kompleksima i delatnostima koje očigledno nisu adekvatne za te delove grada“.

Kroz korporativni program saradnje sa lokalnim zajednicama u Srbiji Zajednici zajedno NIS je, inače, od 2009. godine u partnerstvu sa 11 opština i gradova realizovao više od 900 projekata u koje je uloženo više od milijardu dinara. U okviru ovog programa NIS, pored Beograda, sarađuje sa Novim Sadom, Nišom, Čačkom, Zrenjaninom, Pančevom, Kikindom, Kanjižom, Novim Bečejom, Srbobranom i Žitištem. Od ove godine programu Zajednici zajedno pridružio se i Grad Požarevac, kao 12. lokalna zajednica, čime NIS nastavlja da proširuje partnerske odnose sa opštinama i gradovima u Srbiji.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...