Uskoro obavezne oznaka o biogorivima na benzinskim pumpama i novim automobilima

BM

Na svakom pištolju za gorivo i mernom uređaju za gorivo na benzinskoj pumpama, kao i na novim vozilima od 12. oktobra ove godine treba da stoje posebne, nove oznake o udelu biogoriva. Prema pisanju Hrvatskog autokluba osim u 27 zemalja Evropske unije ove oznake će se koristiti na Islandu, u Lihtenštajnu i Norveškoj, Makedoniji, Srbiji, Švajcarskoj i Turskoj, a pitanje je hoće li se koristiti i u Velikoj Britaniji.

Direktivom Evropske unije definisana je infrastruktura za alternativna goriva u celoj EU. Ta Direktiva obrađuje alternativna goriva, odnosno njihovu jasniju prezentaciju građanima koji žive na prostoru Evropske unije, piše Hrvatski autoklub i uz napomenu da treba izaći iz birokratskih okvira i daje detalje što će to konkretno značiti za krajnje potrošače.

Direktiva, naime, određuje novo označavanje vrsta goriva. Primenjivaće se od 12. oktobra na benzinskim pumpama, na svakom tipu goriva. Te nove oznake biće postavljene, takođe, i u neposrednoj blizini čepa rezervoara za gorivo na novim vozilima, a biće i predstavljene i u priručnicima za nova vozila, kao i kod distributera vozila. Važiće to za sva vozila: mopede, motocikle, tricikle i kvadricikle, putničke automobile, laka privredna vozila, teška vozila (kamione) kao i obične i putničke autobuse.

O čemu se konkretno radi? Naime, od sredine oktobra na svakom pištolju za gorivo i mernom uređaju za gorivo na benzinskoj pumpi, kao i na već spomenutim novim vozilima, stajaće posebne oznake. Uz svaki motorni benzin stajaće oznake poput E5, E10 ili E85 na primer (standardizovan kru i slovno-brojčana oznaka, na slici). Ona će potrošačima govoriti koliki je maksimalni procenat etanola u gorivu (E5 do 5 odsto, E10 do deset odsto...), odnosno biogoriva u gorivu. Vrednost etanola je važna, jer mnogi motori automobila ne reaguju najbolje na veće količine etanola, koji može nagrizati određene materijale (plastika, guma, aluminijum...).

Procena je da u Nemačkoj, da 90 odsto svih automobila može koristiti E10 goriva bez većih problema a Hrvatski autoklub procenjuje, pozivajući se na više izvora, da će najčešća oznaka goriva na hrvatskom tržištu biti E5, što znači za motor najmanje agresivnih do pet procenata etanola u gorivu.

Preporuka je, takođe, da vlasnici svih starijih vozila pitaju distributere koju količinu biogoriva podnosi njihov automobil – kako bi mogli točiti ispravno gorivo. To se odnosi i na dizel goriva. Sa njima i njihovim označavanjem će biti ista procedura kao i s benzincima, ali s jednom razlikom. Dizel goriva će biti označavana kvadratom i slovno-brojčanim oznakom, naprimer: B7 ili B10. U ovom slučaju B7 znači do 7 odsto udela biogoriva (metilni ester masnih kiselina). Kvadratom i slovnom oznakom XTL označavaće se sintetička dizel goriva (koja nisu dobijena iz sirove nafte). Kao i kod motornog benzina, odnosno etanolavozači će morati da provere usklađenost svojih starijih vozila koja koriste dizel i njegove bio komponente sa količinom biogoriva koja neće izazvati negativne posledice.

Za gasna goriva oznake su veoma jednostavne i signaliziraju o kojem se tipu goriva radi. Koristiće romb kao simbol za gasna goriva i slovno-brojčanu oznaku H2 za vodonik, CNG za komprimovani prirodni gas, LNG za tečni prirodni gas i LPG (engleski Liquefied Petroleum Gas), odnosno TNG za tečni naftni gas (odnosno, auto gas).

Osim u svih 28 zemalja Europske unije, ove oznake će se koristiti na Islandu, u Lihtenštajnu i Norveškoj, kao i u Makedoniji, Srbiji, Švajcarskoj i Turskoj. Zasad je još jedino pitanje hoće li se oznake postavljati i u Velikoj Britaniji, koja je nakon Brexita izabrala drugačiji politički put. Pretpostavka je da će i tamo biti uvedene oznake na benzinskim pumpama, jer će one biti postavljene na svim novim automobilima.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...