Decu Čačka obradovali naftaši

BM

Čačak dobio dečije igralište i teretanu na otvorenom uz podršku NIS-a.

Građani Čačka dobili su teretanu i dečije igralište na otvorenom čiju kompletnu izgradnju je podržala kompanija NIS. Uređenjem rekreativnog prostora u naselju Ljubić kej koji se nalazi uz levu obalu Zapadne Morave, lokalna zajednica dobila je funkcionalno uređeno mesto na kome će deca, ali i ostali meštani imati priliku da se aktivno bave sportom  i kvalitetno  provode  slobodno vreme.

Inicijativu  za realizaciju projekta pokrenuo je Sportski centar Mladost iz Čačka, a kompanija NIS prepoznala je značaj ovog kapitalnog projekta i podržala ga u okviru programa Zajednici zajedno sa ciljem popularizacije sporta kod najmlađih i promocije zdravog načina života.

Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predstavnici NIS-a, predstavnici Sportskog centra Mladost, kao i mnoge druge zvanice.

„Naftna industrija Srbije pet godina unazad, od 2013. godine, do 2017. godine, investirala je u grad Čačak 43 miliona dinara u 30 projekata. Ovo je jedan od tih 30 projekata. Veliko hvala u ime svih sugrađana na prethodnih pet godina divne saradnje. Nadam se da će stanovnici Ljubić keja i Grada Čačka što više posećivati ovo igralište i da ga na zadovoljstvo svih sačuvamo i još više unapređujemo. NIS je ovde investirao 3 miliona dinara, a grad Čačak nešto više od 1,7 miliona za partnersko uređenje”, istakao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Stefan Despotović, direktor Direkcije za eksterne komunikacije u NIS-u, je ovom prilikom izjavio da „NIS i grad Čačak imaju odličnu dugogodišnju saradnju. Mi u NIS-u smo najsrećniji kada možemo da vidimo rezultate te saradnje na ovako konkretnim projektima. Društvena odgovornost nije samo naše strateško opredeljenje, već naša svakodnevna, temeljna praksa i sigurni smo da će u narednim godinama NIS i Grad Čačak nastaviti odličnu saradnju. Već danas vidimo najmlađe na novom igralištu i to je, zapravo, NIS-ova budućnost na delu - kada možemo da poklonimo lokalnoj samoupravi u kojoj radimo ovako jedinstven kutak“.

Miloš Stevanić, vršilac dužnosti Sportskog Centra Mladost Čačak izrazio je zahvalnost kompaniji NIS i gradu Čačku na podršci ovom projektu.

„Na samom početku moram da izrazim zadovoljstvo što je sportski centar Mladost bio nosilac ovog projekta. Svakodnevna slika sa ovih terena koji su prepuni dece, a i starijih sugrađana, pokazuje da smo uradili pravu stvar, pre svega za građane Ljubić keja, ali i za ostale naše sugrađane. Danas slobodno mogu reći da je ovo jedno od najlepših igrališta u gradu. Što se tiče saradnje kompanije NIS i Sportskog centra Mladost ona traje duži niz godina i ovo je treći projekat koji smo zajednički realizovali“, izjavio je Stevanić.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...