Konkurs NIS-a za projekte u lokalnim zajednicama

BM

NIS je raspisao deveti konkurs za finansiranje projekata u 11 lokalnih zajednica u okviru programa Zajednici zajedno.

Kompanija NIS raspisala je javni konkurs u okviru programa Zajednici zajedno za finansiranje projekata u lokalnim samoupravama u kojima posluje. Konkurs će trajati do 8. septembra a pravo na učešće imaju sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, mesne zajednice i gradske opštine iz 11 gradova i opština u Srbiji: Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej.

Novina ovogodišnjeg programa Zajednici zajedno je podrška isključivo kapitalnim projektima, prioritetnim za opštine i gradove u kojima se program realizuje. Na ovaj način NIS želi da doprinese daljem razvoju lokalnih zajednica u kojima posluje i da pruži svoj doprinos unapređenju kvaliteta života u njima. U skladu sa tim ciljem, u svakom gradu ili opštini biće finansirano do pet projekata. I ove godine NIS finansira projekte u ukupnom iznosu istom kao i prošle godine – 110,5 miliona dinara.

Konkursom je obuhvaćeno pet oblasti: sport, kultura, ekologija, nauka/obrazovanje i javno zdravlje i socijalna zaštita. U svakoj lokalnoj samoupravi, u skladu sa potrebama zajednice, izabrane su do tri oblasti u okviru kojih će zainteresovane organizacije moći da konkurišu. Svako udruženje ili ustanova može prijaviti samo jedan projekat u svojstvu nosioca projekta.

O izboru projekata koji će biti podržani odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika kompanije NIS i lokalne zajednice. Svi uslovi i propozicije javnog konkursa Zajednici zajedno mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu a rezultati konkursa biće objavljeni 13. oktobra 2017. godine.

Iz NIS-a ističu da već devetu godinu zaredom pomažu gradove i opštine u Srbiji kroz program Zajednici zajedno. Do sada je podržano ukupno 846 projekata i uloženo 900 miliona dinara. U skladu sa svojim korporativnim sloganom Budućnost na delu NIS na ovaj način kontinuirano unapređuje uslove života u lokalnim zajednicama u kojima posluje.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...