Srpski film u Madridu

BM

U okviru nedelje srpskog filma koja je otvorena filmom "Montevideo, Bog te video", biće prikazana i ostvarenja "Ustanička ulica" Miroslava Terzića, "Mamaroš" Momčila Mrdakovića, "Tilva Roš" Nikole Ležaića, "Krugovi" Srđana Golubovića, "Sa Verom u boga" Mihajla Popovića kao i neki istorijsko-dokumentarni filmovi
(foto: španske glumice Elena Martinez i njena filmska baka u "Montevideu" Konća Idalgo pored ambasadora Prokića)

Nedelja srpskog filma u Madridu otvorena je u petak, u prestižnoj dvorani španske Filmoteke "Sine Dore", filmom "Montevideo, Bog te video" reditelja Dragana Bjelogrlića, javlja Blic. Film je naišao na veoma lep prijem publike. Tokom projekcije bilo je puno smeha, dogodovštine junaka lako su ispraćene, a na kraju je odjeknuo i spontani aplauz. Ambasador Srbije u Španiji Danko Prokić pozdravio je prisutne.

madrid film

Publika na otvarannju nedelje srpskog filma u Madridu: Istorijska sala CineDore u kojoj će biti prikazano devet filmova iz Srbije

Film je predstavila Katerin Gutier, direktorka španske "Filmoteke" koja je istakla da u Madridu nikada nije bilo nedelje jugoslovenskog filma već su prikazivani neki filmovi pojedinih reditelja poput Dušana Makavejeva ili Emira Kusturice, kao i da je ovo prvi put da publika glavnog grada Španije ima mogućnost da vidi ostvarenja srpskih reditelja. Prisutne su bile i dve španske glumice, Elena Martinez, filmska verenica Aleksandra Tirnanića -Tirketa i njena filmska baka Konća Idalgo.

U okviru nedelje srpskog filma biće prikazana i ostvarenja "Ustanička ulica" Miroslava Terzića, "Mamaroš" Momčila Mrdakovića, "Tilva Roš" Nikole Ležaića, "Krugovi" Srđana Golubovića, "Sa Verom u boga" Mihajla Popovića kao i neki istorijsko-dokumentarni filmovi.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...