PREKID VATRE U GAZI I U PAPINOJ USKRŠNJOJ POSLANICI

D. Ćirović

Američke informacije dovele do većeg stradanja civila, piše Vol strit džornal. Kijev i Moskva razmenili tela poginulih vojnika, donosi Dejli telegraf. Uprkos ratu, Putin gradi rezort na Krimu, navodi Ukrinform. Netanjahu ponovio da je ofanziva na Rafu neophodna, prenosi RT. Papa Franja obratio se vernicima povodom Uskrsa po gregorijanskom kalendaru, objavljuje Arab njuz. Komplikuje se situacija u južnom Kineskom moru, stoji u Global tajmsu
(ilustracija, Američki kongresmen ukazao na mogućnost "Hirošime i Nagasakija" u Gazi i Ukrajini, prenosi RT)

Raste bojazan da su američke informacije dovele do većeg stradanja civila u Gazi. Kijev i Moskva razmenili su tela poginulih vojnika. Uprkos stalnom gađanju na Krimu, Vladimir Putin nastavlja da gradi letnji rezort. Izraelski premijer je juče ponovio da je ofanziva na Rafu neophodna za „pobedu“ nad Hamasom. Papa Franja ponovo je pozvao na hitan prekid vatre u Gazi u obraćanju za Uskrs. Rastu tenzije u južnom Kineskom moru gde američke trupe pokušavaju da povećaju prisustvo.

Wall-Street-Journal-01-04-s

Opasne informacije iz SAD

Raste bojazan da su poverljive informacije iz SAD koje su dostavljene Izraelu nakon otmice 7. oktobra, doprinele još većem ubijanju civila i rušenju infrastrukture u Gazi, piše Vol strit džornal.

Na dominantnoj fotografiji vidi se detalj sa Uskršnje parade ispred Katedrale Svetog Patrika na Petoj aveniji u Njujorku.

www.wsj.com

Daily-Telegraph--01-04-s

Kijev i Moskva razmenili tela

Više od tri četvrtine Britanaca sa dve kuće, plaćaće dupli porez na drugu nekretninu prema novim pravilima a Dejli telegraf procenjuje da će se to odnositi na ukupno 130.000 objekata.

Ukrajinska delegacija forenzičara i kombi sa telima ruskih vojnika ušao je na neprijateljsku teritoriju zbog retkog diplomatskog poteza između Kijeva i Moskve – razmene tela poginulih, piše Dejli telegraf.

www.telegraph.co.uk

Ukrinform-01-04-s

Putin gradi rezort

Francuska će snabdeti Ukrajinu stotinama oklopnih vozila, projektilima „aster“ i municijom dugog dometa kao deo novog vojnog paketa pomoći, kazao je francuski ministar vojske Sebastijan Lekornu a objavljuje Ukrinform.

Uprkos konstantnim napadima ukrajinske vojske i velike aktivnosti pokreta otpora u okupiranim teritorijama, ruski predsednik posvećuje pažnju razvoju sfere „rekreacije“ na Krimu u vidu planirane gradnje letnjih rezorta, piše Ukrinform.

www.ukrinform.net

RT-01-04-s

Netanjahu najavio ofanzivu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu ponovio je da je odlučan da pokrene novu ofanzivu na južnu Gazu, ciljajući grad Rafu. Preteća operacija je apsolutno neophodna da bi se izvojevala „pobeda“ nad Hamasom, insistirao je Netanjahu a piše ruska mreža RT.

Moskva zahteva od Ukrajine da preda osobe sa svoje teritorije koje su osumnjičene za terorizam, uključujući i vođu špijunske agencije Vasilija Maljuka, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, piše RT.

www.rt.com

Arab-News--01-04-s

Gaza u papinoj Uskršnjoj poslanici

Papa Franja je u Uskršnjoj poslanici pozvao na hitan prekid vatre u Gazi i oslobađanje izraelskih talaca, u obraćanju povodom jednog od najznačajnijih hrišćanskih praznika, piše Arab njuz.

Teroristi Islamske države likvidirali su osmoricu sirijskih vojnika koji su uhvaćeni u zasedi a nakon što su izveštaji sa terena pokazali da je poslednjih dana ubijeno još njih 14, stoji u vrhu strane.

www.arabnews.com

Global-Times-01-04-s

Tenzije u južnom Kineskom moru

Situacija u južnom Kineskom moru dodatno se zakomplikovala zbog provokativnih akcija SAD i saveznika, istakli su stručnjaci iz Kine a objavljuje Global tajms.

U vrhu naslovne strane se ističe da su odnosi SAD i Kine u poslednje vreme kompleksni, jer su s jedne strane mnoge velike američke kompanije pokazale interesovanje za kinesko tržište, ali s druge SAD preduzima poteze da poveća vojno prisustvo u južnom Kineskom moru.

www.globaltimes.cn

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...