Obnova pruge Subotica-Horgoš

BM

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović, generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Nebojša Šurlan i Krsto Dubroja u ime konzorcijuma Karin Komerc MD doo Verernik i RŽD Internešnal potpisali su danas ugovor o rekonstrukciji pruge Subotica-Horgoš, saopštilo je Ministarstvo. (Beograd, 12.06.2021 - potpisivanje ugovora o rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica - Horgoš - granica sa Mađarskom. Foto: FoNet/MGSI)

Momirović je naglasio da će po završetku radova ta pruga biti "jedna od najmodernijih elektrificiranih evropskih železničkih deonica" i da će njome vozovi saobraćati brzinom do 120 kilometara na sat, prenosi Fonet.

Ministar je rekao da će time biti unapređen putnički i transportni saobraćaj od Subotice do Segedina i ojačane veze Mađarske i Srbije.

Ugovor predviđa rekonstrukciju 26,63 kilometra pruge, a vrednost radova je 10,2 milijarde dinara.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je konzorcijum Karin Komerc MD doo Verernik i RŽD Internešnal dao jedinu ponudu na konkursu objavljenom u aprilu ove godine.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...