Momirović: Prvi brzi Štadlerov voz stiže za pet meseci

Autor:   BM

Prvi voz za brzine do 200 kilometara na sat, koji je Srbija naručila od komapnije Štadler, biće isporučen za pet meseci, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. (Proizvodni pogon fabrike Štadler u Cirihu. Foto: MGSI)

Momirović je tokom posete pogonima Štadlera u Cirihu rekao da su ti vozovi budućnost i da je ponosan jer svedoči prelomnom trenutku u istoriji srpskih železnica, saopštilo je Ministarstvo.

"Ovo je rezultat snažne ekonomije i uspona Srbije", rekao je Momirović.

Ministru Momiroviću i srpskoj delegaciji pokazane su elektromotorne garniture koje će biti isporučene Srbiji i prezentovani proizvodni kapaciteti, način rada i kompletna ponuda.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Momirović je rekao i da je Srbija zainteresovana za strateško partnerstvo s kompanijom Štadler u nameri da, ako se stvore uslovi, i u njoj bude pokrenuta proizvodnja ovih najmodernijih vozova.

"Prezentovali su nam istoriju i kapacitete kompanije Štadler i impresionirani smo obimom njihovog poslovanja, preko cele Evropske unije do Ukrajine i šire. Kao što sarađujemo s brojnim svetskim kompanijama, i kao što smo ih privukli da investiraju u Srbiju, i kompaniji Štadler uputićemo poziv za saradnju”, rekao je Momirović.

Brza prugu Beograd-Novi Sad za brzine do 200 kilometara na čas biće završena do kraja godine, nakon čega sledi testiranje brze pruge i vozova, dok će građani početkom naredne godine moći da putuju novim i modernim vozovima.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...