Mogući novi zajednički infrastrukturni projekti Srbije i Mađarske

BM

Rekonstrukcija železničke pruge Subotica–Segedin ali i drugi zajednički projekti Srbije i Mađarske bili su tema razgovora prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa s ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom.

“Srbija i Mađarska zajedno rade najveći projekat na železnici u ovom delu Evrope, izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta, ali postoje i velike mogućnosti za proširivanje saradnje novim projektima, kako na železnici, tako i u vodnom saobraćaju i drugim oblastima”, rekla je potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović posle današnjeg razgovara sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom.

Tema sastanka bila je saradnja dve zemlje u oblasti infrastrukture i saobraćaja. Pored trenutnog statusa projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta na teritoriji obe države, na sastanku je razgovarano i o planiranom projektu rekonstrukcije železničke pruge Subotica–Segedin, rekonstrukciji brodske prevodnice na Tisi, kao i o planiranom proširenju graničnog prelaza Horgoš.

Rekonstrukcija železničke pruge Subotica–Segedin, dužine oko 27 kilometara, jedan je od prioritetnih projekata previđenih Okvirnim sporazumom o ekonomskoj i tehničkoj saradnji između Vlade Mađarske i Vlade Republike Srbije u oblasti infrastrukturnih projekata.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...