Brza pruga Beograd-Budimpešta simbol prijateljstva Srbije i Kine

BM

Jedan je od najvažnijih zajedničkih projekata Srbije i Kine je brza pruga Beograd-Budimpešta rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, koja je sa generalnim direktorom kineske kompanije “Čajna rejlvej internešenel kompani” Hu Sjaojungom razgovarala o ovom projektu.

Brza pruga Beograd-Budimpešta najveći projekat u jugoistočnoj Evropi i simbol čeličnog prijateljstva Srbije i Kine, rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, koja se danas sastala sa generalnim direktorom kineske kompanije “Čajna rejlvej internešenel kompani” (CRIC) Hu Sjaojungom i razgovarala o realizaciji projekta modernizacije brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Konzorcijum kineskih kompanija CCCC i CRIC izvodi radove na deonici Beograd centar – Stara Pazova, u dužini od 34,5 kilometara, a vrednost radova je 350,1 milion dolara, saopšteno je iz Ministarstva.

Mihajlovićeva je istakla da je izgradnja ove pruge simbol prijateljstva i dobrih odnosa dve države i naših naroda.

„Reč je o projektu od izuzetnog značaja i za Srbiju i za NR Kinu, o čemu svedoči i podrška koju u realizaciji pružaju dvojica predsednika, Aleksandar Vučić i Si Đinping. Odnosi između naše dve države su najbolji mogući ikada i takvi treba da ostanu, a brza pruga jedan je od naših najvažnijih zajedničkih projekata. Ne samo da je u pitanju najveći projekat u jugoistočnoj Evropi koji je i deo železničkog Koridora 10, već je i deo globalne inicijative „Pojas i put“, na šta smo posebno ponosni“, rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade zahvalila je i ambasadi NR Kine u Srbiji na podršci u realizaciji ovog projekta, a izvođaču radova poručila da očekuje da svi radovi budu izvedeni u ugovorenom roku, kvalitetu i utvrđenoj dinamici i podsetila i da Ministarstvo uspešno sprovodi sve infrastrukturne projekte, uključujući i one koje realizuje sa kineskim kompanijama.

Zahvaljujući se potpredsednici Mihajlović i resornom ministarstvu na podršci i posvećenosti koju ulažu u realizaciju projekta Hu Sjaojung je rekao da će učiniti sve da se radovi završe u skladu sa ugovorenim obavezama, kvalitetom i planovima.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...