Probijen tunel Čortanovci

BM

Najteža deonica na železničkim gradilištima u ovom delu Evrope, tunel Čortanovci je probijen. Na jesen sledeće godine od Beograda do Novog Sada putovaćemo 30 minuta, kaže prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Ovo je veliki dan za srpsku železnicu i primer dobrog gradilišta i poslovanja najboljih svetskih kompanija. Ponosna sam što zajedno sa njima rade i naše kompanije i što naši radnici mogu da uče i stiču iskustva za nove projekte. Na jesen sledeće godine od Beograda do Novog Sada putovaćemo 30 minuta”, rekla je prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koja je sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem prisustvovala probijanju leve cevi tunela Čortanovci, u okviru projekta izgradnje brze pruge između Beograda i Budimpešte.

Napominjući da se radi o najtežoj deonici na železničkim gradilištima u ovom delu Evrope, koje je radilo i u vreme epidemije korona virusa, a i danas radi u tri smene Mihajlovićeva je istakla da će na jesen početi izgradnja treće deonice brze pruge od Novog Sada do Subotice.

“Vlada Srbije obezbedila je sve potrebno za nastavak gradnje - garancije, novac, projekte. U Srbiji se svaki dan gradi - stotine izgrađenih kilometara auto-puteva, brza pruga, grade se novi kilometri puteva. I ako želimo da naši građani ostanu da žive u Srbiji, moramo tako i da nastavimo”, rekla je Mihajlovićeva.

Igor Mirović je rekao je da su uloženi ogromno znanje, trud i rad da bismo danas videli svetlo na kraju ovog tunela.

“Decenijama nismo imali ovako veliku investiciju u Srbiji. Ovaj projekat je važan za celu zemlju i posebno za Vojvodinu. Radi se svakog dana i radovi će biti završeni u planiranom roku”, rekao je Mirović.

Zahvaljujući se Vladi Srbije i potpredsednici Mihajlović na velikoj podršci u realizaciji ovog projekta Mansurbek Sultanov, direktor ruske kompanije RŽD internešenel je rekao da je ovo „veoma važan dan za nas. Ova pruga ostaće na stotine godina budućim generacijama. Radovi se izvode i pre roka i verujem da ćemo se u najbližoj budućnosti voziti brzim vozom”.

Ranije danas Mihajlovićeva je zajedno sa Mirovićem i Sultanovim obišla Osnovnu školu “Jovan Dučić” u kojoj je, u okviru humanitarnog rada RŽD internešenel, renovirana i savremeno opremljena učionica za informatiku, kao i fiskulturna sala.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...