Železničari vagaju štetu od korona virusa

BM

Zorana Mihajlović sa rukovodstvom železničkih preduzeća razgovarala o procenama i sanaciji štete, kao i statusu projekata i radu u vreme epidemije u toku vanrednog stanja zbog korona virusa.

“U kriznoj situaciji kakva je ova sa korona virusom, koja je pogodila ceo svet, važno je da održimo nivo aktivnosti i sačuvamo likvidnost preduzeća. Država priprema plan mera za sanaciju štete zbog epidemije, kojim će posebno biti obuhvaćena železnička preduzeća. Od vas očekujem analizu trenutnog stanja, kao i predloge mera koje bi ublažile štetu u železničkom sektoru”, istakla je prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koja je danas održala sastanak sa v. d. genaralnim direktorima četiri državna železnička preduzeća Srbija voz - Jugoslavom Jovićem, Srbija kargo - Dušanom Garibovićem, Železnica Srbije a. d. - Goranom Adžićem i zamenikom direktora Infrastrukture železnica Srbije Milanom Maksimovićem.

Razgovaralo se o radu ovih preduzeća, statusu projekata i procenama štete u toku vanrednog stanja zbog korona virusa.

Na sastanku je konstatovano da se aktuelni projekti na železnici realizuju, iako izmenjenom dinamikom i uz manji broj radnika.

“Važno je da održavamo kontinuitet u infrastrukturnim projektima. Najbolji primer za to je izgradnja brze pruge od Beograda do Budimpešte, gde je na deonici Stara Pazova - Novi Sad, kao jednom od najzahtevnijih gradilišta u jugoistočnoj Evropi, pre nekoliko dana probijen tunel Čortanovci”, rekla je potpredsednica Vlade.

Mihajlovićeva je još jednom izrazila žaljenje zbog smrti jednog radnika Infrastrukture železnice u Nišu, uzrokovane korona virusom, i poručila rukovodstvu železničkih preduzeća da je najvažnije da sačuvaju zdravlje i živote zaposlenih, poštujući sve mere bezbednosti koje je propisala Vlada Srbije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...