„Pao” 41. kilometer pruge Beograd – Budimpešta

BM

Kompanija „RŽD Internešnl” završila je izgradnju železničke denivelisane galerije na 41. km pruge Beograd – Budimpešta.

Kompanija „RŽD Internešnl“ završila je izgradnju železničke denivelisane galerije na 41. km pruge Beograd – Budimpešta u blizini stanice Inđija.

To će omogućiti optimizaciju dinamike voznog saobraćaja, povećaće propusnu moć deonice od stanice Inđija do Beograda, kao i protok tereta i putnika na međunarodnom saobraćajnom Koridoru 10, navode iz ove ruske kompanije.

Galerija je ugrađena na mestu presecanja osnovnog pravca pruge Beograd – Budimpešta i železničkog koloseka u pravcu stanice Šid, u neposrednoj blizini stanice Inđija.

RŽD Internešnel gradi najtežu deonicu dužine 40,4 kilometra od Stare Pazove do Novog Sada. Takođe, stručnjaci „RŽD Internešnl“ trenutno polažu gornji stroj koloseka od novog ukrštanja do veze sa postojećom železničkom prugom na stanici Šid.

Na deonici Stara Pazova – Novi Sad kompanija „RŽD Internešnl“ izvodi izgradnju železničke pruge za brzinu od 200 km na sat, kao i radove na izgradnji vijadukta u dužini od tri kilometra u kombinaciji sa galerijom u plavnom delu Dunava i dvokolosečnom tunelu u delu Čortanovci.

Osim toga, planirana je izgradnja još dva vijadukta, 21 mosta i podvožnjaka, kao i 29 propusta. Biće izgrađena i nova stanica Beška sa pothodnicima, putnički peroni, a biće i rekonstruisane stanice Inđija, Sremski Karlovci i Petrovaradin sa pothodnicima, kao i stajalište Karlovački Vinogradi.

Planirano je da radovi na deonici budu završeni do 2021. godine.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...