Rekonstrukcija pruge Beograd – Pančevo i zvanično završena

BM

Završietkom rekonstrukcije pruge Beograd – Pančevo brzine saobraćanja vozova na ovoj deonici je sa 30 do 50 km/č povećana na 120 km/č a obezbeđeno je i povećanje kapaciteta i bezbednost saobraćaja. Ukupna vrednost radova je oko 90 miliona dolara.

RŽD Internešnl završila rekonstrukcije pruge Beograd – Pančevo, što u isto vreme sa povećanjem brzine saobraćanja vozova sa 30 do 50 km/č na 120 km/č, obezbeđuje povećanje kapaciteta i bezbednost saobraćaja. Ukupna vrednost realizacije Aneksa br. 1 iznosi oko 90 miliona dolara.

Konačni zapisnik o prijemu objekta na deonici Beograd - Pančevo potpisali su danas predstavnici Infrastruktura železnica Srbije a.d., i time označila da je RŽD Internešnl u potpunosti ispunila obaveze vezane za rekonstrukciju ove deonice u skladu sa Aneksom br. 1 uz Ugovor i da je Investitor primio objekat. Od ovog trenutka otpočinje trogodišnji garantni period.

Radovi na deonici su počeli krajem marta 2014. godine i obuhvatili su rekonstrukciju 16 km postojećeg koloseka, izgradnju i elektrifikaciju novog drugog koloseka, izgradnju dve stanice i dva stajališta, mosta preko reke Tamiš, dužine 242 metra, kao i malih železničkih mostova. Izgrađeno je, takođe, tri trafostanice, zgrada za SS i TT u stanici Pančevo Glavna. Izvedeni su radovi na ugradnji propusta, obnovi kontaktne mreže, sistemu SS i TT.

Pored toga, na zahtev Investitora RŽD Internešnl je sprovela dodatne radove na potpunoj zameni dva natputnjaka sa montažom novih metalnih raspona. Zahvaljujući merama optimizacije troškova u okviru Aneksa br. 1, kompanija je uspela da izvede radove na rekonstrukciji natputnjaka bez dodatnih troškova po Investitora, obezbedivši bezbednost saobraćaja kako za putnike u železničkom saobraćaju, tako i za vozače automobila.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...